eris1977 12.07.05, 20:29 Witajcie Okazało się że mój synek ma lambie-wynik 1,25, co to znaczy? Dostaliśmy vernicadis od homeopatki. Czy znacie ten lek? Gdzie można go dostać? Dzięki Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: Vernicadis-lek na lambie 12.07.05, 21:05 lek ziołowy, więc zapytaj w sklepach zielarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Vernicadis-lek na lambie 12.07.05, 23:38 Leki homeopatyczne są świetne na grzyby. Ale na pierwotniaki i robaki - nie polecałbym ich. Nie chcę Ci mącić w głowie. Ale powinnaś może tylko przeczytać informacyjnie. Lekarka która wpadła na lamblie u nas, choć leczy izopatycznymi preparatami, homeopatycznymi też (lekarz cytowana czasami tu na forum) nie podała nam leków homeopatycznych , tylko leki medycyny zachodniej. Moje dziecko mimo, że miało wtedy 6 miesiecy dostało Furazolidon. Wybił pierwotnaka, mamy spokój. Czy lekarka zleciła leczenie całej Waszej rodziny, bo nie można leczyć tylko dziecka bez najbliższych dorosłych, dziadków, niań i rodzeństwa. Czy lekarka zaleciła sprzątanie domu? Przelanie zabawek wrzątkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
eris1977 Re: Vernicadis-lek na lambie 13.07.05, 12:33 do sigvaris- leczymy się u pediatry-homeopatki.Na wynik grzybow czekamy-po Twoich postach poprosiłam o 2 tygodniowa chodowlę. Ten lek zapisała nam wszystkim. Synek oprócz tego dostał leki na pobudzenie wydzielani żółci. Co do sprzątania to nic nie powiedziała, ale jestem już po lekturze Twoich postów więc trochę wiem. Ale mam,pytania 1. w ktorym momenice leczenia zrobić sprzątanie? 2, Co z dywanami, meblami, książeczkami? Dzieki za każdą radę Marta Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Vernicadis-lek na lambie 13.07.05, 21:05 1 Sprzątanie dobrze robić w kńcówce leczenia, ale moja wiedza dotyczy szybkiego leczenia lekami medycyny zachodniej. Czyli przy pięciu dniach podawania leku sprzątaliśmy od 3 dnia. No... dwa nam zeszło. 2 Dywany i materace do trzepania, meble do zmycia na mokro. Książeczki? Cóż jeśli dziecko nie brało ich do buzi to "wyodkurzaj", przetrzyj szmatą. Ja przyznam się, że część zabawek wyrzuciłam, były to pozytywki i takie tam urządzenia(to czego nie mogłam przelać wrzątkiem, a bywało w buzi Martusi). Dla pewności przy śmietniku rozbiłam, żeby jakieś inne dziecko się na nie nie napatoczyło.. No sprzątanie powinno byc solidne. Takie "bożonarodzeniowe" w środku lata. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma13 Re: Vernicadis-lek na lambie 13.07.05, 12:40 a co Twój synek dostał na wydzielanie żółci? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma13 Re: Vernicadis-lek na lambie 13.07.05, 12:57 znalazłam Cię na innym forum ) Odpowiedz Link Zgłoś