Dodaj do ulubionych

śluz w kupkach

21.07.05, 14:50
Moja 2 miesięczna córka przeszła zapalenie uszka środkowego. Objawiało sie to
tym,że w kupkach byl śluz. Brała Zinnat. Uszko wyleczone, ale śluz w kupkach
pozostał. Czy to jeszcze po antybiotyku, czy to cos innego? Zrobiliśmy
badania kału na posiew i na ss i wszystko jest oki. Może to być związane z
jakąś alergią? Karmię piersią. Może jem coś co jej szkodzi?
Obserwuj wątek
    • anita_kar Re: śluz w kupkach 21.07.05, 21:16
      czytałam że kiedy matka je mleko, owoce lub słodzycze jej mleko przyjmuje
      działanie "śluzotwórcze". Może spróbuj oganiczyć w swojej diecie te żeczy i
      zobaczysz czy jest poprawa. Nie było to opisane jako objaw alergii. U mnie się
      sprawdza (z tym że mleka i jego przetworów nie jadam).
      pozdrawiam
    • kruffa Re: śluz w kupkach 22.07.05, 06:09
      Rozmumiem, że mała innych objawów nie ma. Na twoim miejscu poczekałabym jeszcze
      trochę, być może jest to po antybiotyku.
      W przypadku alergii to co jesz oczywiście może dziecku szkodzić, ale na
      szczęście nie wszytskie dzieci są alergikami.
      Dużo jest tego śluzu?
      Obserwuj córcię.

Kruffa
    • jaskag Re: śluz w kupkach 22.07.05, 09:06
      Nie wiem, czy dawałas jakąś osłonę do antybiotyków czy nie. Jeśli nie to podawaj
      Lacidofil albo Enterol, jesli dawałaś to nie przestawaj podawać. Probiotyki
      pomogą zregenerować kosmki w jelitach
      • puella78 Re: śluz w kupkach 22.07.05, 22:49
        Tak, podawałam najpierw Lacidofil, a potem pediatra zmieniła na Lakcid. Brała w
        trakcie kuracji antybiotykowej i potem przez ok 1, 5 tygodnia.Nie wiedziałam
        jak długo trzeba podawać, więc juz nie daję od kilku dni. Czy powinnam nadal
        podawać i jak długo?
        • jaskag Re: śluz w kupkach 23.07.05, 20:14
          Na przyszłość - bezpieczniejszy jest Lacidofil niż Lakcid, który hodowany jest
          na mleku, dlatego dzieci, które mają skazę białkową albo mogą mieć bardzo źle go
          tolerują. By może przez niego ten śluz w kupie.
          Niestety lekarze są niedouczeni i często tego nie wiedzą i dzieciaki w
          szpitalach, które nie mogą jeść mleka faszerują Lakcidem! Katastrofa!
          jaska
    • nowajulka Re: śluz w kupkach 22.07.05, 14:43
      Zrób badanie kału na resztki pokarmowe.u nas tez zaczynało sie od śluzu..teraz
      jest także krew, prawdopodobnie po spożyciu nabiału........w badaniu wyszły
      nieliczne pasma skrobii.........buuuuuuuuu
      • puella78 Re: śluz w kupkach 22.07.05, 23:00
        DZIĘKUJĘ za wszystkie info.Dzisiaj było juz znacznie mniej śluzu. Będę nadal
        obserwowała co i jak. W przyszłym tygodniu idziemy do pediatry i zobaczymy co
        powie.
        Pyt. do nowajulki: wyelimonowałaś z diety nabiał? Ja jem nabiał w granicach
        rozsądku, ale może spróbuję przez kilka dni z niego zrezygnować i zobaczę na
        efekt?
        Napisz, co dalej u Was?
        • kruffa Re: śluz w kupkach 23.07.05, 06:22
          Na twoim miejscu nie wycofywałabym nabiału, a jedynie może zwykłe mleko.
          Możesz się nad tym zastanawiać gdy za tydzień śluz nadal będzie w kupie.
          Jeśli naprawdę jest to alergia to wyeliminowanie nabiału to za mało - jest
          jeszcze parę inncy rzeczy których nie powinnaś jeść. Bez sensu abyś od razu
          przechodziła na dietę. Nawet nie przzypuszczasz a jakich rzeczach jest nabiał.
          Spokojnie poczekaj. I pisze ci to ktoś to alergie widzi wszędzie, bo moja córka
          to cięzki przypadek.
          Rzoumiem, że dziecko oczywiście nie ma żadnych innych objawów (kolki, pieniste
          kupy, wysypki, placki suchej skóry, kiepskie przybieranie na wadze)

Kruffa
    • puella78 Re: śluz w kupkach 26.07.05, 12:07
      Od 3 dni nie jem nabiału i zastosowałam rygorystyczną dietę. Kupki wygladają
      nieco lepiej ale jest w nich jeszcze śluzu troszkę. Jakie badania mogą
      potwierdzić bądź wyeliminować skazę białkową?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka