05.08.05, 19:58
Pisałaś kiedyś o związku choroby tarczycy i alergii u dziecka, możesz coś
więcej napisać?
Obserwuj wątek
    • victta Re: Do Victty 05.08.05, 20:35
      A możesz mi przypomnieć co pisałam? Bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć. I
      prawdę mówiąc wcale nie moge sobie przypomnieć żebym coś takiego pisła.Ale kto wie.
      Victta
      • ratel Re: Do Victty 05.08.05, 21:38
        Popatrz tutaj!
        No, ale jesli nie pamiętasz ...
        • ratel Re: Do Victty 05.08.05, 21:38
          ratel napisała:

> Popatrz tutaj!
          > No, ale jesli nie pamiętasz ...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=25550814&a=25564999
          • victta Re: Do Victty 05.08.05, 21:57
            Ok, juz wiem o co chodzi.Jeżeli się nie mylę to jod ma ważną role przy leczeniu
            alergii,dlatego tak ważne są dle dzieci, szcególnie alergiczych, wyjazdy nad
            morze lub kapiele w soli bocheńskień. My jako pokolenie po Czarnobylu możemy
            mieć problem z odpowiednim wykształceniem się tarczycy.Szczególnie dotyczy to
            kobiet i szczególnie ważne to jest przy drugim dziecku. Dlatego kobiety
            karmiące(a pewnie nie tylko te) mające dzieci alergiczne powinny dostawać
            suplementacje jodu.Napisłam wszystko co wiem.
            Victta
            • ratel Re: Do Victty 05.08.05, 22:04
              Dzięki serdecznie, u mnie właśnie wykryto nadczynność tarczycy i zaraz
              pomyślałam sobie jaki to może mieć wpływ na moje dziecko. Mam jakiś trop.
              • noemip Re: Do Victty 06.08.05, 18:30
                Victta, a u CIebie wyszło coś w końcu z tarczycą?
                • victta Re: Do Victty 06.08.05, 21:11
                  Wszystko w normie.Ale tak bedę jadła jod.Narazie nie ,bo strasznie schudłam,a
                  jod powoduje,że chudnie sie jeszcze bardziej ,więc musze odczekać,szczególnie
                  ,że się nie spieszy.
                  Pozdrawiam
                  Victta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka