ratel 05.08.05, 19:58 Pisałaś kiedyś o związku choroby tarczycy i alergii u dziecka, możesz coś więcej napisać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
victta Re: Do Victty 05.08.05, 20:35 A możesz mi przypomnieć co pisałam? Bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć. I prawdę mówiąc wcale nie moge sobie przypomnieć żebym coś takiego pisła.Ale kto wie. Victta Odpowiedz Link Zgłoś
ratel Re: Do Victty 05.08.05, 21:38 Popatrz tutaj! No, ale jesli nie pamiętasz ... Odpowiedz Link Zgłoś
ratel Re: Do Victty 05.08.05, 21:38 ratel napisała: > Popatrz tutaj! > No, ale jesli nie pamiętasz ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=25550814&a=25564999 Odpowiedz Link Zgłoś
victta Re: Do Victty 05.08.05, 21:57 Ok, juz wiem o co chodzi.Jeżeli się nie mylę to jod ma ważną role przy leczeniu alergii,dlatego tak ważne są dle dzieci, szcególnie alergiczych, wyjazdy nad morze lub kapiele w soli bocheńskień. My jako pokolenie po Czarnobylu możemy mieć problem z odpowiednim wykształceniem się tarczycy.Szczególnie dotyczy to kobiet i szczególnie ważne to jest przy drugim dziecku. Dlatego kobiety karmiące(a pewnie nie tylko te) mające dzieci alergiczne powinny dostawać suplementacje jodu.Napisłam wszystko co wiem. Victta Odpowiedz Link Zgłoś
ratel Re: Do Victty 05.08.05, 22:04 Dzięki serdecznie, u mnie właśnie wykryto nadczynność tarczycy i zaraz pomyślałam sobie jaki to może mieć wpływ na moje dziecko. Mam jakiś trop. Odpowiedz Link Zgłoś
noemip Re: Do Victty 06.08.05, 18:30 Victta, a u CIebie wyszło coś w końcu z tarczycą? Odpowiedz Link Zgłoś
victta Re: Do Victty 06.08.05, 21:11 Wszystko w normie.Ale tak bedę jadła jod.Narazie nie ,bo strasznie schudłam,a jod powoduje,że chudnie sie jeszcze bardziej ,więc musze odczekać,szczególnie ,że się nie spieszy. Pozdrawiam Victta Odpowiedz Link Zgłoś