Dodaj do ulubionych

Mrożenie pomidorów

23.08.05, 21:55
Cześć!
Na pewno mrozicie działkowe pomidorki dla dzieci - jak to zrobić? Ze skórką
czy bez? I w czym mrozicie? (bo że w zamrażarce, to wiem smile))
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: Mrożenie pomidorów 24.08.05, 06:54
      Chyba najlepiej zrobić przecier. Nie zajmie ci miejsca, a efekt taki sam, bo i
      tak będziesz je mogła dodać tylko do zupy lub sosu.

Kruffa
      • moniq74 Re: Mrożenie pomidorów 24.08.05, 08:54
        Chyba przecier jest rzeczywiście najpraktyczniejszy, ale mój tato mrozi tez
        czasem całe pomidory (tylko umyte, zapakowane do woreczków)
        • magda1104 Re: Mrożenie pomidorów 24.08.05, 22:13
          pewnie przecier jest praktyczniejszy, tylko mi się nie chce...

dzięki
        • kruffa Re: Mrożenie pomidorów 25.08.05, 05:54
          Jak już to chyba bez skórek, żeby potem nie bawić się w łowienie skórek. Sama
          jadam ze skórką, ale po argunetacji niani i jej stanowczym sprzeciwie - małej
          nie daję ze skorką.
          A co do przecierów i soków wogóle - ta sama niania twierdzi że naljepsze do
          przechowywania są butelki po sokach gerbera.

Kruffa
          • moniq74 Re: Mrożenie pomidorów 25.08.05, 10:59
            Mi się wydaje, ze pomidor może stracić sporo wilgotności jesli obierzemy go
            przed zamtrożeniem. Skórka z zamrożonego pomidora przy odmrażaniu właściwie
            odchodzi sama.
            A z przecierami pewnie jest troche więcej roboty, ja przyznam sie że sama ich
            nie robię ale korzystam z weków i przetworów od rodziców (owoce i warzywa z
            własnej działki) smile) Przecierki pom. sa extra, rewelacyjn do pomidorówki, ale i
            do picia na surowo. A w słoiczkach po soczkach gerbera czy bobvovity mój tata
            robi soki z malin, porzeczek czy wiśni. I na zime jak znalazł smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka