Dodaj do ulubionych

czy na kinowej zawsze cos wychodzi?

31.10.05, 13:03
witam robilam mojej 4 letniej corce juz 5 badan na pasozyty i raz elisa na
lamblie(ma swiad twarzy)i nic nie wyszlo,robilam to w labie pod
wawa,zastanawiam sie nad ta kinowa ale przeczytalam troche osow i boje sie ze
jest tam cos nie tak,troche z aduzo tych robali,lambli i grzybow,co
myslicie?czy to jest wiarygodne miejsce,czy u was zawsze cos wychodzilo?
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 31.10.05, 14:02
      Nie boj sie, u nas wyszlo tylko u corki, pozostala rodzina nie.
      K.
    • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 31.10.05, 14:15
      a co u corki wyszlo?
      • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 07:31
        Lamblie nieliczne, u reszty nie wyszlo.
        Candida z dwoma plusami, u nas z jednym.

K.
        • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 08:01
          u was nie wyszlo ale u dziecka tak,troche to dziwne ze praktycznie kazdy maluch
          ma grzyby czy lamblie,troche sie boje tam robic ,robilam w 2 innych miejscach i
          nic nie wyszlo,nie chce sie pozniej martwic czy slusznie bede leczyc dziecko
          • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 08:43
            Rozumiem twoje obawy. Jednak wez pod uwage, ze dziecko moze miec, bo jest male i
            szybciej sobie cos lapie.

U corki sa wyrazne objawy, ktore moga wskazac na candide i byc moze na lamblie.
            Uwielbia slodyczy i wcinala je w kazdej postaci. Odrzucila normalne jedzenie.
            Miewala bole brzucha, kaszel. Zmiany skorne byly rowniez, ktore zniknely po
            odstawienu Bebilonu Pepti, Isomilu, a potem Sinlacu.
            Teraz jest na diecie od ok. 3 tygodnii i zaczela lepiej jesc zwykle rzeczy, jak
            np. zupe pomidorowa.

Rowniez sie martwilam tak jak ty. Dlatego dobrze jest trafic na madrego lekarza,
            ktoremu sie ufa.

K.
            • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 09:06
              co bys mi radzila,moja corcia 4 letnia nie ma jakis szczegolnych objawow,je
              ladnie,nie kaszle,nie choruje,brzuszek jej nie boli,nie ma alergi tylko ten
              swiad twarzy,alergologpowiedzial ze sucha skora i przepisal krem svr ale nic nie
              pomoglo,od kilku dni smaruje ja wazelina i jej ogromna poprawa,badan robilam jej
              duzo i nic nie wyszlo ale jestem panikara.Synek ma 11 miesiecy i nie jest
              zbytnim jadkiem ale nie jest najgorzej,ladnie spi,jest szczuply ale przybiera
              rownomiernie,mam tylko problem z wiecznie odparzona pupka i pdkrazonymi
              oczkami(pediatra obejrzala go i powiedziala ze to cienka skora i naczynia
              krwionosne mu przeswituja)on tez mial robione 5 razy kal na pasozyty i elisa na
              lamblie,co radzisz?dac sobie spokoj?
              • nona_n Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 09:20
                Ja tam kiedyś robilam badania - wyszły lamblie u 3,5 mies. córeczki. test Elisa
                oczywiście tego nie wykazał. Tyle ze po przeleczeniu na lamblie zniknęły
                wszystkie straszne objawy. Ostatnio robiłam kolejne badania (na kinowej) -
                czyściutko. I u córeczki i u nas.
                • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 09:23
                  czyli polecasz?a jakie miala objawy?
              • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 09:23
                Trudno mi cos radzic. Czasami szuka sie problemu tam, gdzie go nie ma. Czasami
                za szybko przeoczy sie sygnal. Z drugiej strony jestes matka i nie nalezy
                odrzucic intuicji matki. Jesli Tobie sie cos nie podoba, to moze nalezy isc tym
                szlakiem ?
                Jesli masz na to pieniadzy, to moze zrob te badania na Kinowej, bedziesz miala
                spokoj.
                Moze mialoby sens umowic sie z Mikolajewicz, ktora na mnie zrobila bardzo dobre
                wrazenie - ale ty mozesz wcale nie byc zachwycona nia.

My niestety jestesmy przyzwyczajeni do tego, ze idziemy do lekarza, gdy juz jest
                za pozno, gdy juz sie cos zlego dzieje.

K.

• fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 09:25
                  wiesz ta mikolajewicz to dla mnie nie bardzo,poprostu nie wierze w takie metody
                  leczenia,izopatia,homeopatia to nie dla mnie,ale dzieki za odzew
                  • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 09:44
                    Ona leczy rowniez 'konwencjonalnie'.
                    K.
    • nona_n Re: do fiola1 02.11.05, 14:40
      Ja tez bym Ci radzila zrobić te badania na kinowej. Myslę sobie, ze tam często
      coś w badaniach kalu, bo wiekszosć z nas "cos" ma a Pani K z Kinowej po prostu
      się na tym zna. Wiele osób na przyklad jest nosicielami lamblii i nie ma
      żadnych objawów, dolegliwości. Podobnie jest z innymi pasożytami. Dzięki
      testowi elisa którym prawie wszyscy w kraju robią sobie badania (i nic nie
      wychodzi) panuje przekonanie ze lamblie to rzadkośc, a ja czytałam ze w Polsce
      nosicielami moze być nawet ok. 70 % populacji.
      Pytalaś o objawy lamblii u mojej córeczki - przede wszystkim koszmarne czerwone
      plamy. Duże, szorstkie, nie wiadomo od czego. Lekarze od razu - "ostry azs" ...
      No i problemy z przewodem pokarmowym - zaparcia, bulgoty w brzuszku, niechęć do
      jedzenia mimo głodu.
      leczylam dziecko u dr M. Ona leczy i homeopatycznie, i izopatycznie
      i "klasycznie" . Wybiera najlepszą - jej zdaniem - w danym przypadku metodę.
      Ja - mimo ogromnej nieufności i niewiary, jaką darzylam homeopatię -
      zdecydowalam się spróbować na początek tej własnie metody. Córcia byla malutka
      (miała wtedy 5 miesięcy) bałam się mocnych, klasycznych leków. U nas homeopatia
      pomogła, efekty były wręcz spektakularne, ale tak nie musi być we wszystkich
      przypadkach...
      pozdrawiam
    • sta.ania Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 15:52
      w którym miejscu na kinowej jest laborat.?
      • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 16:04
        kinowa 10 ale to podobo przychodnia weterynaryjna
        • sta.ania Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 02.11.05, 19:33
          ok, dzięki
    • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 08:39
      prosze owiecej odpowiedzi,czy lab na antalla to bylo to samo o na kinowej?moze
      tam ktos robil?
      • golden24 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:12
        To jest to samo lab, tylko zmienilo siedzibe (adres).
        • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:17
          no wlasnie moze ktos robil na antalla?jakie byly wyniki?golden wy
          robiliscie?troche to wszystko podejrzane,moze maja w tym udzial ze cos
          wychodzi?podobno wspolpracuja z doktor mikolajewicz?troche sie boje
          • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:20
            Fiola1, czego ty sie tak panicznie boisz ?
            Tak jak Golden napisala, dawniej to samo laboratorium bylo na Antalla, teraz
            jest na Kinowej. Po prostu sie przeprowadzili.

A Mikolajewicz pewnie zna to laboratorium. I tyle.

K.
            • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:26
              wiesz czego?wlasnie tego ze cos mi tam nie gra,niby ekstra badaja,a cos za
              czesto wychodzi,jesli tam mi cos wyjdzie bede w kropce,w 2 labach nic nie wyszlo
              i bedzie roblem jak tu wyjdzie,a faszerowac lekami na marne dziecka nie chce
              • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:32
                Jak ci tam wyjdzie, to bedziesz miala pewnosc, ze wyszlo to osobie kompetentnej.

Mimo to troche cie nie rozumiem, niby szukasz (swiadczy o tym podwojne badanie)
                a nie chcesz sie dowiedziec prawdy. To w takim razie szukaj laboratorium, gdzie
                nie wyjdzie i bedziesz miala z glowy.

K.
                • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:36
                  wlasnie ciagle pytam bo nie jestem przekonana o kompetencji tej osoby i nie wiem
                  czy ten wynik bedzie prawdziwy
                  • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:44
                    Jestem tylko ciekawa, co by cie przekonalo.
                    K.
                    • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:47
                      moze gdyby sie wpisalo pare osob ktorym nic totalnie nic nie wyszlo,sama pomysl
                      czy to nie dziwne ze kazde dziecko cos ma?ja wiem ze to sie zdarza ale bez
                      przesady,a powiedz co Ciebie tak przekonalo?ze tak ufasz tej pani?
                      • kruffa Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:52
                        Ale przeciez u Kerstink poza córką (w niedużej ilosci) nic nie wyszło.

Kruffa
                        • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:54
                          wyszly lamblie i candida to malo?
                        • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:54
                          praktycznie u kazdego dziecka cos jest
                          • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:59
                            Zauwaz, ze w tych czasach praktycznie kazde dziecko je za duzo slodyczy - to jak
                            ma nie byc candida ?
                            K.
                      • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 03.11.05, 09:58
                        Zauwaz, ze osoby bez problemow raczej nie zagladaja do forum. Ciekawa jestem,
                        ile osob z tego forum przebadalo sie wlasnie w tym laboratorium i czytaja ten
                        watek. Moze zrobmy spis ?

Po prostu nie mam powodu watpic, ze znalezla u corki. W sumie zgadza sie z tym,
                        ze sa pewne wyrazne objawy u corki. Wydaje mi sie, ze laborantka moze miec
                        odpowiedne wyksztalcenie i doswiadczenie.
                        Rowniez kazdy z trzech lekarzy, ktorym pokazalam wyniki nie mial watpliwosci, ze
                        moze byc lamblia.
                        Ja rowniez sie balam leczenia, ale bardziej sie boje, ze moglam cos wykryc, ale
                        ze strachu zamknelam oczy, a pozniej bede miala naprawde chore dziecko.

K.
          • golden24 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 04.11.05, 12:22
            Tak, robilam na Antalla.
            Candida 1 +, lamblii nie znaleziono i zadnych robakow.
    • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 04.11.05, 08:01
      dzisiaj o 16 mam zawiesc kal na kinowa i ciagle sie waham,moze ktos sie jeszcze
      wpisze?
      • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 04.11.05, 08:09
        Wpisze sie. Czasami trzeba ryzykowac, a wiele nie ryzykujesz.
        K.
        • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 04.11.05, 08:37
          kerstink dzieki za wpis,Ty jedna chyba czytasz moj watek hihismile
          • kerstink Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 04.11.05, 09:02
            Czytaja i inni.
            Sama juz jestem ciekawa, co ci wyjdzie z tych badan.
            K.
            • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 04.11.05, 12:26
              ciekawa jestem kiedy bedzie wynik czy w soboote czy dopiero w poniedzialek
      • martynka0403 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 04.11.05, 12:36
        Witajcie,
        ja także robiłam badania na Antalla. U dzidki - candida++
        Pozdrawiam
        • fiola1 Re: czy na kinowej zawsze cos wychodzi? 04.11.05, 12:44
          dzieki a robali,lamblii nie bylo tak?ja nie robie badania na grzybki,a moze
          powinnam,moj 11 miesieczniak ma od urodzenia problemy z odparzona pupka,ale
          grzyba by nie mial chyba od urodzenia?
    • jogo2 A kto to jest ta doktor Mikołajewicz?? 07.11.05, 10:29
      I gdzie przyjmuje? Rozumiem, że Warszawie? Bardzo proszę o tzw. "namiary" na
      doktor M.

Pozdrawiam,
      jogo
      • kerstink Re: A kto to jest ta doktor Mikołajewicz?? 07.11.05, 10:31
        www.vegamedica.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka