jo_asia 12.11.05, 21:43 proszę, pomóżcie!!! napiszcie, gdzie w WARSZAWIE można kupić pieczywo bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne? proszę o konkretne adresy sklepów nie bardzo wiem, gdzie są sklepy ze zdrową żywnośćią pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solidna Re: gdzie w Wawie pieczywo bezglutenowe? 13.11.05, 21:37 może coś takiego Cię zainteresuje bezgluten.pologne.pl/oferta.php www.celiakia.pl/ co do sklepów w W-wie to wygląda to tak -ja kupowałam w Wola Parku na Górczewskiej chleb gryczany i kukurydziany (bochenki niewielkie cena ok. 5 zł) na stoisku Świat Pieczywa (przed wejściem do Auchana). Swoje stoisko mają jeszcze w Galerii Mokotów. A pieczywo pochodzi z Piekarni Garbolewscy z Radzymina tel. do piekarni. 786-53-70- w razie co możesz zadzwonić i upewnić się, co faktycznie jest takie, jakiego potrzebujesz. Tu masz inny link i telefon do piekarni Stanisławowska na Pradze (Grochów) Tel./Fax: (022) 813-81-75 Tel. kom.: 0503 043-360 www.stanislawowska.waw.pl/ekologiczne.html Chleb jest pieczony raz w tygodniu, tylko nie pamiętam, czy w środę czy w czwartek- zadzwoń i dowiedź się, gdzie blisko Ciebie dostarczają do sklepu. A tu telefon do sklepu Ekosmak w markecie na Jubilerskiej 611 49 29 inne adresy sklepów ze zdrową żywnością znajdziesz tu www.ekoland.org.pl www.wre.strefa.pl powodzenia Bielanka Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: gdzie w Wawie pieczywo bezglutenowe? 13.11.05, 21:58 Pieczywa które podajesz nie sa bezglutenowe. Ja wszytsko sprawdzam - dlatego po zakupieniu tego chleba zadzoniłam do radzymina do piekarni - ani gryczany ani kukurydziany nie był bezglutenowy . Stanisławowska też piecze tylko chleby glutenowe. W sklepach sieci Organic (Galeria Mokotów, Centrum Targówek, Wola Park) można kupić pieczywo bezglutenowe. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
solidna A to kłamczuchy!!!! 13.11.05, 22:22 A właściwie kłamczuszki- sprzedawczynie ze Swiata Pieczywa!!! Powiedziały, że bez glutenu! Na szczęście, jak się okazało mogę jeść gluten. Zadzwonię do Radzymina jutro i dowię się o resztę chlebów z ich kolekcji, bo może mają jakieś inne dodatki, a ja się tak zajadam ich chlebami. Dobrze Kruffo, że czuwasz. A moja pomoc na nic się nie zdała Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: A to kłamczuchy!!!! 14.11.05, 08:02 W tych chlebkach zaczyn jest robiony na bazie zdaje się mąki żytniej. Na stoisku sprzedawczyni może tego nie wiedzieć. Zresztą może coś wymyślili. Moje podejrzenie wzieło się stąd, ze chleby bezglutenowe wyglądają zupełnie inaczej. Kazdy się uczy ) Ja mam za sobą ponad 2 lata takiej nauki )) Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Organic - NIE 15.11.05, 23:05 dzowniłam do Organic'a w Galerii Mokotów miewają pieczywo bezglutenowe, ale nie bezmleczne Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia dziękuję 14.11.05, 21:41 dziękuję Wam serdecznie!!! pozdrawiam cieplutko jo_asia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap22 Re: gdzie w Wawie pieczywo bezglutenowe? 15.11.05, 14:28 W piekarni na Św. Stanisława 1 (Wola) można kupić po 4 zł. To ta sama piekarnia, która robi mąkę bezglutenową z Fundacji "Przekreślony Kłos". Jaśli kogoś interesuje to na Ochotę dowożą na Grójecką 73 - sklep ze zdrową żywnością i do sklepu firmowego SPC na Mołdawską przy bazarku. Innych adresów nie znam ale w piekarni pewnie podadzą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia znalazłam 17.11.05, 13:25 hura! znalazłam, kupiłam może to się przyda innym: 1. "Zdrowa żywność" ul. Złota 11 tel. 826-93-64 2. Provita "Zielone Oko" ul. Grójecka 75 tel. 824-40-37 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś