ania999917 03.02.06, 11:00 czy to możliwe żeby to badanie kosztowało 68zł pytałam się na Czystej Kraków czy jest gdzieś taniej????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertaa Re: test Elisa 03.02.06, 12:48 w gdańsku w jednym lab. kosztuje 50 zł, w drugim 30 zł.... Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: test Elisa 03.02.06, 15:31 Problem z tym badaniem nie lezy niestety w cenie, ale w jego skuteczności. Nie wiem, czy akurat Czysta to sprawdzony adres, bo nie jestem z Krakowa. Wiem, że się pojawia w postach. Problem i z testem Elisa i z szukaniem lamblii polega na tym, ze często ten test nie wychodzi. A zwłaszcza nie wychodzi laborantom bez doświadczenia. Do wyboru są trzy opcje: 1. zapłacić dużo i wynik mieć niepewny, tzn. negatywny jak większośc wyników, ale z laboratorium o wątpliwych umiejętnośćiach w obsłudze testu i przeprowadzeniu samego badania. A kasa poszła..! 2. zapłacić mało i też wnik mieć niepewny. Kasa też poszła i mamy nic nie wart świstek papieru. I uśpioną czujność w temacie!! A dziecko cierpi! 3. zapłacić (bez znaczenia dużo/mało) - ale MIEĆ PEWNOŚĆ, że laboratorium jest dobre w badaniach. Daję Wam słowo, że badanie kału zawsze kosztuje mniej niż leczenie ... na milion objawów. Kochane eMamy (nie jestem nababem finansowym) - najważniejsze jest laboratorium - czy zdarzają się w nim chorzy na lambiozę? - sprawa kosztów jest wtórna. Oczywiście, że dać sie wydoić jeszcze konowałowi to już podwójna strata, ale szukajcie najpierw DOBRYCH laboratoriów, a potem dręczcie się ceną. Życzę DOBRYCH laboratoriów i pewnych wyników. Odpowiedz Link Zgłoś