14.02.06, 14:17
czy wystarczy jak bedzie go jadl 2 razy dziennie [nie chce ssac mleka....a
sztucznym pluje]je owoce warzywa...czy jednak bez mleka to malo...ma
skonczone 9 m-cy...albo co zrobic zeby zaczal jesc sztuczne mleko jak go
przekonac???czy na ktoe dziecko ktore nie jada mleka tylko sinlac?
Obserwuj wątek
    • julamimi Re: sinlac 14.02.06, 15:19
      Moja corka ma 2 lata i od ponad pol roku nie je zadnego mleka (wczesniej byla
      na piersi), tylko sinlac. Mleko podajesz po to, zeby dostarczyc wystarczajaco
      duzo wapnia. Sinlac ma go znacznie wiecej niz mleko.
      Mala sporadycznie dostaje troszke jogurtu albo sera zoltego (tylko to mze z
      nabialu), ale to raz na kilka dni, wiec nie traktuje tego jako zastepnika
      mleka. Sinlac je codziennie.
      pzodr
      • ata_11 Re: sinlac 14.02.06, 18:17
        to 2 razy dziennie pokryje zapotrzebowanie .....bez zmuszania do mleczka?
        • kasiuld Re: sinlac 14.02.06, 23:31
          Maja ma 21 m-cy, od ok 2 tyg /ze wzgl, na alergię na mleko krowie, laktoze i
          soje/ podaje jej w zastepstwie ww sinlac. Mam jednak wrażenie, że jest on mało
          sycący, gdyż wypija go naprawde dużo /jak dla niej/ , ok 250 ml i woła "jeszcze"
          , szybko potem jest znowu głodna. Jak to jest z tym sinlaciem? Bo mam wrażenie,
          ze ona sie nim nei najada..ilr toto ma kalorii? kurcze..moze ja głodze dziecko?!?!
          a moze za bardzo panikuje?...
          Kasia
          • ata_11 Re: sinlac 15.02.06, 08:50
            on jest b.sycacy ja dodaje owoce bo czesto mial zatwardzenie po nim...250?to
            jaka ty porcje robisz?i ile razy dziennie dajesz?
          • barbapa1 Re: sinlac 15.02.06, 10:40
            Wiesz, ja tez podaje dzidzi sinlac raz dziennie (150 ml wody + 9 lyzek lub 200
            ml + 12 lyzek jesli jest b.glodna - proporcje zgodne z tym co podaje producent)
            i bynajmniej nie moge powiedziec, ze mala go PIJE. Tak przyzadzona kaszka jest
            gesta i da sie ja podac tylko lyzeczką. Cora ma 28 miesiecy i wiecej niz 200 ml
            na pewno nie jest w stanie zjesc smile a nalezy do tych majacych apetyt smile Moze po
            prostu robisz to za rzadkie ?? To chyba powinny byc łyżki stołowe, a nie
            łyżeczki do herbaty ??

Basia
            • kasiuld Re: sinlac 15.02.06, 13:17
              Sinlac przyrządzam wg proporcji podanych na opakowaniu, na 22 ml podaje 13 łyżek
              dużych, jets b. geste, napisałam, ze córka "pije", gdyż pdaję go z butli inaczej
              nie chce zjeść/ z bbbb dużym otworkiem, nie ma problemu z przepływem....no ale
              skoro mówicie, że jest sycący, to może rzeczywiście tak jest, a Majka po prostu
              ma apetyt albo jej tak strasznie smakuje..
              Pozdrawiam
              Kasia
              • kasiuld Re: sinlac 15.02.06, 13:34
                Sorry, miało być na 220 ml.
                • ata_11 Re: sinlac 15.02.06, 16:33
                  ale tam jest 150ml i 9 lyzek .....to skad te 12 i 220ml
                  • zaga25 Re: sinlac 15.02.06, 18:13
                    Ja robię wersję oszczędniejszą: 300ml wody, 6 łyżek stołowych sinlaku i tyle
                    samo owocowej kaszki ryżowej. Je takie coś 2 razy dziennie. Ma skończone 2
                    latka. Czasami prosi o dokładkę i drugą porcję robię tak samo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka