Dodaj do ulubionych

objawy kandydozy

23.02.06, 08:53
witam!jakie sa glowne objawy candidy czy kandydozy bo to chyba to samo?jak
dziecko moze sie zarazic tym paskudztwem.
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: objawy kandydozy 23.02.06, 12:06
      Drożdżaki te bytują normalnie w oragnizmie, ale pod wpływem antybiotykoterapii,
      sterydó czy leków antykoncepcyjnych (dot.dorosłych0 moga się rozrosnąc i dawać
      wiele objawów w postaci wzdęc, bulów brzucha, złych stolców, alericznych i
      astmatycznych objawów, wysypek, zapeń uszu u dzieci, nawracających infekcji
      dróg oddechowych, moczowych i płciowych, depresji, smutku i apatii, nerwowości
      i porywczości nadmiernej itp........mozna by wymieniać długo..........
      Candidą nie mozna się zarazić męża czy domowników, wyjątkiem jest matka, które
      o ile ma candidę może ja przenieśc na dziecko, rozwijające się w
      brzuszku...........
      • agniesiaczek Re: objawy kandydozy 23.02.06, 14:23
        dzieki!
        a jak z tym walczyc?moj lekarz alergolog wykluczyl pasozyty nawet nie chcial
        sluchaac jak poprosilam o badanie kalu.moze sprobuje u pediatry.ale pewnie
        zwykle badannie kalu niewystarczy?
        • jagoda9999 Re: objawy kandydozy 23.02.06, 14:35
          Ja dostałam sierowanie od pediatry do poradni parazytologicznej, tam
          skierowanie na badanie kału w kierunku pasożytów i lambii, ale nie obejmowało
          ono badania w kierunku grzybów i pleśni - to zrobiłam prywatnie. I właśnie ono
          było trafione - candida +++
        • nowajulka Re: objawy kandydozy 23.02.06, 16:18
          Nie, zwykłe badanie kału nie wystarczy.....a na mykologiczne może Ci dać
          skierowanie tylko spcjalista - pediatra nie może............ono kosztuje ok
          35zł.................
          • agniesiaczek Re: objawy kandydozy 24.02.06, 09:13
            nie wiem czy dobrze zrozumialam tzn ze przywatnie bez skierowania kossztuje
            35zl?
            dzieki za wszystkie odpowiedzi!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka