kali115 05.03.06, 08:20 moj sebus dostal wysypke to alergiczne idzis w nocy nie mogl spac bo go to swedzialo a nie potrafi sie jeszcze dobrze drapac bo ma 6 miesiecy .jezeli ktos ma sposob na zlagodzenie prosze o rade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiowamama Re: wysypka i drapanie 05.03.06, 14:05 Witam. Taki sam problem mam u mojego synka, stosowałam juz wiele środków, ale u nas na 100 % działa epikrem. Znaczy najpierw trzeba malucha wykapac w kapieli z oliwka, tak zeby skóra natłuszczona była, a później calutkiego nakremowac epikremem. U nas pomogło od razu, więc może i u was sie uda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kali115 Re: wysypka i drapanie 05.03.06, 14:17 a co to jest za krem .igdzie mozna go kupic Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowamama Re: wysypka i drapanie 05.03.06, 17:56 To jest krem specjalnie dla skóry skłonnej do świadu, nadmiernie wysuszonej, szczegolnie dla dzieci. Dostepny w aptekach bez recepty za ok 8 zł, mi poleciła go pielegnirka ze szpitala i jak na razie super sie sprawdza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: wysypka i drapanie 05.03.06, 21:00 Mysle, ze najlepszym sposobem to znalezienie przyczyny. Czy wykluczyliscie pasozyty: robaki, lamblie, grzyby ? Czy dzieci/matki stosujecie zdrowa diete ? Skora swedzi, gdy organizm nie poradzi sobie z duza iloscia toksyn. K. Odpowiedz Link Zgłoś