Dodaj do ulubionych

Candida - 2 pytania...

27.03.06, 12:53
Po jakim czasie od rozpoczęcia diety i podawania probiotyków mija biegunka i
wysypka?
Obserwuj wątek
    • ewelina78 Re: Candida - 2 pytania... 27.03.06, 12:55
      my nie mielismy wprawdzie typowej biedunki tylko dosc luzne kupy z duża ilością
      śluzu, objawy te ustapiły po około 2 tygodniach
    • nowajulka Re: Candida - 2 pytania... 27.03.06, 12:56
      Wszystko powinno minąć najpóźniej do 6 tygodnia. Jeżeli nie minie to przyczyna
      leży gdzie indziej - być może Dziecko je nadal uczulające pokarmy, byc może ma
      pasożyty lub bakterie w przewodzie pokarmowym.
    • carlascuzo Re: Candida - 2 pytania... 27.03.06, 12:59
      Dzięki, czyli u nas za wcześnie. A już się martwiłam...
      A czy to normalne, że Synek ciągle woła JEŚĆ!!!!!!!!!!!!!???????? Jak tylko
      oczy otworzy...
      • nowajulka Re: Candida - 2 pytania... 27.03.06, 13:05
        Ten ciągły apetyt jest spowodowany brakiem glutenu. Wtedy ciągle się chce jeść.
        W normalnych warunkach synek zjadłby pewie bułeczkę, półtorej i byłby
        najedzony. A tak ? Nie ma czym zapchac brzuszka.
        P.S. Na pocieszenie powiem Ci, że ja jem doslownie co chwile.
        A odnosnie tych kup - powiedz mi czy sotsujesz równocześnie jakieś
        witaminy/minerały ?
        A jak długo stosujesz u Synka dietę ? Czy faktycznie trzymasz się zasad
        podanych przez dr Janusa czy robisz jakieś odstepstwa ?
        • kerstink Re: Candida - 2 pytania... 27.03.06, 13:07
          Tez wykluczam w tej chwili gluten, ale oprocz w pierwszych dniach to wcale nie
          jest zle z glodem.
          K.
        • carlascuzo Re: Candida - 2 pytania... 27.03.06, 21:24
          Nie stosuję witamin, bo nie wiem jakie mogę dla 21mies. dziecka - u lekarza
          jeszcze nie byłam.
          Tak naprawdę to stosujemy dietę tydzień czasu. Nie je cukru Wyjątek: kompot z
          kwaśnych jabłek, wiśni i teraz z truskawek, jadł jabłko surowe, ale zamieniłam
          na pieczone), bez glutenu całkowicie i je lacidofil. To na razie tyle.
          Poprawiła mu się buzia, nie swędzą go dłonie, ale na brzuchu i w pachwinach
          nadal ma krosty, a co do kup to nie są to biegunki - źle się wyraziłam - tylko
          takie porozrywane, koloru jaznożółtego.
        • ana256 Re: Candida - 2 pytania... 27.03.06, 21:38
          Nie wiem dlaczego apetyt to ma być akurat brak glutenu w diecie? ciekawostka!
          Dziecko nie musi "najadać" się bułkami żeby było najedzone.
          Pewnie teraz po wykluczeniu glutenu, dziecko czuje się lepiej! a czy apetyt to
          zły objaw?
          • carlascuzo Re: Candida - 2 pytania... 28.03.06, 11:23
            jak najbardziej dobrze! Cieszę się...
          • nowajulka Re: Candida - 2 pytania... 28.03.06, 12:13
            Ana...a czy był okres, że nie jadłaś glutenu przez jakiś czas ? (nie pisze o
            kilku dniach tylko o dłuższym okresie czasu)? Uwierz mi, że człowiek jest wtedy
            potwornie głodny.......wejdź chociażby na forum candida - tam sa same głodomory.
            • ana256 Re: Candida - 2 pytania... 28.03.06, 13:32
              Moja córka była na diecie bezglutenowej rok.
              Generalnie staramy sie nie jeść pieczywa zwłaszcza białego. Jest tyle innych
              rzeczy do jedzenia. Tylko że jesteśmy przyzwyczajeni do jedzenia pieczywa, to
              jest po prostu nawyk.
              Jezeli dieta jest zła, za mała ilość kalorii to pewnie że jest uczucie głodu.
              Osoby z celiakia są cale życie na diecie bezglutenowej.

Problem z tym glutenem jest taki że wyroby piekarnicze produkowane są z maki
              wysokogultenowej i czasami dodaja jeszcze gluten żeby zwiększyć "objęstość"
              pieczywa.Do tego inne "cudowne" dodatki. Człowiek tego nie przerabia.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka