patyska 04.05.06, 17:24 ... po podaniu rhinocortu katar nagle zniknal, to znaczy, ze to nie zaziebienie? nie ma sie co ludzic? kurrrrrrrrrrrrrrr...de no... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izzunia1 Re: boszszszsz... :/ czy skoro... 04.05.06, 18:00 Sterydy zmniejszaja obrzek tkanki niezaleznie od czynnika, ktory to spowodowal. Czy to infekcja czy podloze alergiczne. Nie stosuje sie ich przy "zwyklym" katarze bo nie ma takiej potrzeby. Ale kazdy katar zniknie po podaniu rhinocortu, co nie znaczy, ze to nie zaziebienie. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska buhahahahaha! 04.05.06, 19:42 mowie do mamy - to gdzie ten rhinocort, bo trzeba wieczorem znow podac. a w ogole to gdzie ulotka bo chce poczytac co i jak dokladnie. a mama mi, mowiac, ze nie bylo zadnej ulotki, podaje... sterimar!!! DD czyli po sterimarze mojemu dziecieciu znacznie zmniejszyl sie alergiczny niezyt nosa. no to fajnie, tylko co teraz? dawac sterimar a z rhinocortem sie wstrzymac skoro objawy prawie zniknely (sa tylko alergicznie malane oczka)? poradzcie cos Mamusie zorientowane w tego typu objawach. dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: buhahahahaha! 04.05.06, 23:13 Patyska, nie jestem zorientowana, wręcz sama mam duszę na ramieniu bo tyle co Ci napisałam w poprzednim poście o niedużym katarze u nas okazało się ze mały zaczał kichać jak z armaty i teraz leje mu się z nosa woda. Właśnie ledwie co usnął bo ma tak zapuchnięty nos. Tak sobie pomyślałam, że moze to jednak wirus gorączki nie ma (37,2) narazie, podejrzewam ze może się pojawić jeśli to wirus ale nie musi, ale za wirusem przemawia u nas fakt ze ja tez od kilku dni kicham, a dzisiaj przechodzę samą siebie a alergikiem nie jestem i nie byłam - goraczka taka jak u mojego dziecka czyli żadna. Moze u was podobnie? Najprościej bedzie chyba poczekać tydzień jak minie to znaczy że wirus jak nie to się będzie trzeba zastanowić... zdrówka apsik Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: buhahahahaha! 05.05.06, 00:12 he he he, to że nie byłaś alergikiem, to nie znaczy, że nim nie jesteś. Może właśnie teraz po raz pierwszy w życiu masz katar sienny. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: buhahahahaha! 05.05.06, 11:56 Chalsia, to brzmi jak "teoria spisku" - wszyscy jesteśmy podejrzani. Nie wiem jak się czuje człowiek przy alergii, ale ja tak się czułam zawsze przy infekcjach jak czuję się teraz. Chyba trudno podejrzewać alegię przy każdym katarze, chyba że pojawia się regularnie co rok, albo trwa zbyt długo. Nawet alergik może być przecież przeziebiony. Czego sobie i wam wszystkim serdecznie życzę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: buhahahahaha! 05.05.06, 07:42 Teoretycznie alergikiem to ja nie byłam przez prawie 30 lat, az w końcu się ona ujawniła i gdyby nie przypadkowa rozmowa z lekarką w życiu bym nie pomyślała, że to alergia. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: buhahahahaha! 05.05.06, 12:45 > Najprościej bedzie chyba poczekać tydzień jak minie to znaczy że wirus jak nie > to się będzie trzeba zastanowić... To też nie znaczy, że wirus. Może być tak, że steżenie alergenu spadło do takiego poziomu, że nie wywołuje objawów. Albo, że coś tam przestało własnie pylić. Czy jak przebywasz na dworzu to jest tak samo jak jesteś w domu czy inaczej/gorzej? Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: buhahahahaha! 05.05.06, 14:08 Trudno powiedzieć, wczoraj było lepiej trochę na dworze, ale dzisiaj czujemy się oboje tak fatalnie że siedzimy w domu a małemu podchodzi temp. pod 38... ja chyba też mam ale sobie nie mierzyłam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: buhahahahaha! 05.05.06, 07:43 Bierz dzieciaka, idź do alergologa - niech małemu śluzówkę obejrzy i będzie wiadomo, czy masz podawac czy nie i ewentualnie co. Ja bym tak zrobiła. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś