tarka 20.05.06, 22:39 Podobno dobre mazidło przy uczuleniu na słońce. Jeżeli to prawda to czy nadaje się dla dwulatka? Może ktoś zna lepsze sposoby ochrony skóry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziunia_f Re: Eucerin-znacie? 21.05.06, 13:03 Euceryna: "ważny składnik kosmetyczny otrzymywany z połączenia lanoliny z wazeliną lub olejem parafinowym. Znakomity emulgator. Ma silne właściwości higroskopijne. Chłonie duże ilości wody i dzięki temu zatrzymuje wilgoć w naskórku, który staje się miękki i bardzo elastyczny. W przemyśle kosmetycznym znajduje zastosowanie w produkcji kremów, mleczek, maseczek, oliwek kosmetycznych i innych preparatów upiększających." Wiec mazidlo nienajgorsze,stosowane bardzo czesto jako baza w wielu keramach, ale wiadomo, uczulac moze wszystko. Poza tym, przy uczuleniu na slonce to mam wrazenie, ze przede wszystkim potrzebne sa kosmetyki z filtrami. Dla dzieci z blokerami wlasciwie (wysokimi filtrami). Odpowiedz Link Zgłoś
bydz Re: Eucerin-znacie? 21.05.06, 13:42 Jako składnik maści stosujemy go profilaktycznie do codziennej pielęgnacji skórki synka. Odpowiedz Link Zgłoś
tarka Re: Eucerin-znacie? 21.05.06, 15:07 Dziękuję za odzew i info. o eucerynie. W ty wypadku chodzi o krem o nazwie EUCERIN. Podobno dostępny w Niemczech.Ktoś z uczuleniem na słońce tym się smarował i podobno bezpiecznie mógł plażować. Możliwe, że to włśnie euceryna jest głównym składnikiem i nie jest to żaden cud tylko dobrze nawilżający krem? Odpowiedz Link Zgłoś
mamafilipa4 Re: Eucerin-znacie? 21.05.06, 18:08 Witaj Ja stosuję od ponad roku (kupuję w Niemczech) kosmetyki Eucerin. Mąż używa głównie kremu do rąk. Mój mały miał balsam do ciała - zlikwidował nam suchość skóry. Byłam b. zadowolona (teraz ma 2 latka). Na lato w ub. roku kupiliśmy kremy z filtrem (dla niego specjalny dla dzieci) i dla nas. Też byliśmy zadowoleni. W tym roku kupiłam (też w niemczech) kremy firmy Ladival (nie wiem czy u nas są dostępne) Poleciła nam farmaceutka, dla osób z uczuleniem na słońce i z problemami skórnymi. A takowe niestety mamy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tarka Re: Eucerin-znacie? 21.05.06, 18:41 Bardzo dziękuję za te informacje i nadzieję na dobre wakacje. Oo, jak ładnie się zrymowało. Odpowiedz Link Zgłoś