Dodaj do ulubionych

zabieg laserem

03.10.06, 12:16
Witam Was serdecznie. W ubiegłą sobotę miałam pierwszy zabieg laserem i jak
narazie mój naczyniak płaski na twarzy jest mocno zaczerwieniony i pojawiły
sie strupki.Lekarz twierdzi,że pierwsze efekty widac po 2tyg więc cierpliwie
czekam....powiedział tez ze na pewno będzie bledszy i ze zakrywanie go zajmie
mi połowę mniej czasu niz przed zabiegiem. Ilość zabiegów okreslił na 4 razy.
Oczywiście 1-szy zabieg miałam robiony około 40 min i na całości naczyniaka.
Miałam 5tyś strzałów laserem. Trochę bolało najbardziej w okolicy oka i
nosa.Postaram się umieścić zdjęcia w albumie przed i po zabiegu.pozdrawiam
serdecznie:)
Obserwuj wątek
    • viking-plus Re: zabieg laserem 07.10.06, 23:13
      witaj,
      moich zdjęć akurat nie ma w albumie bo ciągle jakoś brakuje czasu, ale właśnie
      odpowiedziałaś na pytanie jakie małam zadać, odnośnie tego jak wygląda skóra po
      zabiegu.
      Na codzień maskuje skóre pod okiem gdzie mam naczyniaka, (wyglada jakby mi ktoś
      podbił oko), i zastanawiałam sie czy po zabiegu bedzie to równie latwe, czy te
      strupki nie przeszkadzają i czy mozna na nie nakładać korektor? zastanawiam sie
      także czy warto sobie robic nadzieje że można to usunąć, bo od dziecka mama
      jeżdziła ze mną po różnych klinikach i nic to nie dało, ale kiedyś nie było
      takich laserów. zakończyłam walkę o wyglad mojej twarzy ok 16 roku zycia po
      zabiegach laserem argonowym- nie przyniosły efektu tylko duzo bólu i strupków
      po każdym zabiegu, napisz coś wiecej o tym jak wygladał ten zabieg jak duzy
      jest twój naczyniak, ze zabieg trwa tak długo ( mój jest wielkości 2/3 palca)

• ania999955 Re: zabieg laserem 09.10.06, 09:06
      Witam:) po pierwszym zabiegu tak jak pisałam miałam bardzo ciemny kolor
      naczyniaka prawie fioletowy i tak mniej więcej po 24godz pojawiły się stupki i
      ogromna opuchlizna pod okiem. Od razu smarowałam naczyniaka żelem który zawierał
      antybiotyk oraz rubianalem ( krem wzmacniający naczynka ). Wiem,że jest to
      problem kiedy nie można się malować po zabiegu ale tylko tydzień. Lekarz dał mi
      bez problemu zwolnienie lekarskie na 7dni. Jak wychodziałam po zakupy to
      zakładałam taki niby opatrunek żeby ludzie nie gapili się na mnie ze mam
      czerwoną twarz tylko mysleli,że coś mi się tam stało ale dokładnie nie widzieli
      co:)zaczęłam się malować dokładnie tydzień po zabiegu. Lekarz pozwolił bez
      problemu. Za 3tyg mam następny zabieg ale juz teraz widzę NAPRAWDE różnicę!
      naczyniak jest blady i łatwo go zakryć. Pozdrawiam Ania
    • aga2561 Re: zabieg laserem 09.10.06, 09:53
      Witaj Aniu.
      Ja chciałam się dowiedzieć gdzie miałaś robiony ten zabieg i jakim laserem.
      • ania999955 Re: zabieg laserem 09.10.06, 13:55
        Witam Cię. Zabieg miałam robiony w Stargardzie Szczecińskim w prywatnej
        przychodni dr. Piotra Bojko.Trwał około 40 min, niestety nie pamiętam jakim
        laserem, ale się dowiem i pózniej napiszę.W każdym razie efekt jest:):):)pozdrawiam
        • aga2561 Re: zabieg laserem 09.10.06, 16:04
          Bardzo dziękuję za odpowiedż a jak się dowiesz jaki to laser to proszę napisz.
          Pozdrawiam
    • goobee5 Re: zabieg laserem 23.10.06, 14:25
      Moja coreczka ma teraz 4 lata. Urodzila sie z prawostronnym naczyniakiem
      plaskim, ktory ciagnie sie od powieki, wzdluz policzka, az do wargi. Przyslanial
      jej poj buzki jak byla niemowlakiem, na szczescie naczyniak nie rosl wraz z nia
      i teraz jest mniejszy. Rok temu zaczelysmy serie zabiegow laserowych w
      Warszawie. Widze stopnowo roznice. Zaluje, ze nie zaczelam tego wczesniej, bo
      bylaby mniej swiadoma tego, co sie z nia dzieje. Ale co zrobic, lekarze kazali
      czekac. Dopiero kiedy sama sie zaglebilam w literaturze i trafilam do prywatnej
      przychodni - okazalo sie, ze nie ma na co czekac. Ona sobie nie daje robic
      wiecej niz 10-15 strzalow. Jak czytam, ze mialas ich 5 tys, to jestem pod
      wrazeniem. Czy znieczulano Cie jakos? Moja Maja ma aplikowana masc Emla. Bardzo
      bym chciala zobaczyc efekt Twojego zabiegu. Sluze tez zdjeciem mojej corki.
      Trzymam kciuki za dalsze postepy w likwidacji naczyniaka. Aneta
      • ania999955 Re: zabieg laserem 23.10.06, 18:59
        Witam
        Obiecuje ze dziś jeszcze zrobie sobie zdjęcie i wyślę je do administratora tego
        forum, także powinno pojawić się niebawem. 5tyś strzałów laserem to faktycznie
        dużo nawet sam lekarz stwierdził ,że jestem dzielna. Jednak kiedy się człowiek
        chce pozbyć czegoś czego się nienawidzi to nawet się tak tego bólu nie
        odczuwa.Następny zabieg mam 2listopada i wogóle się nie boję a jeśli chodzi o
        Twoją córeczkę to bardzo dobrze że zaczęłaś już teraz zabiegi bo naczyniak
        przynajmniej będzie jaśniejszy i co za tym idzie mniej widoczny.Pozdrawiam
        serdecznie Ania
        • goobee Re: zabieg laserem 26.10.06, 15:48
          Blednie, blednie, ale wciaz go widac. Ona jest za mala na jednorazo taka ilosc
          strzalow, nie dalaby sobie. Po kazdym zabiegu ma fiolerowego krwiaka i widze
          wzrok przechodniow, ktorzy pewnie mysla, ze maltretuje dziecko... cha cha! Juz
          mnie to smieszy, bo kiedys sie stresowalam. Maja na pytanie co ci sie stalo
          dziewczynko - odpowiada: bylam na strzelaniu... I znowu zlowrogi wzrok w moim
          kierunku. Szkoda gadac! Ale najwazniejsze, ze mamy ten laser... Pozdrowienia.
          Przesylam Ci mojego maila, gdybys zechciala mi przyslac zdjecie. Ja sluze
          zdjeciem Majki. Jesli chcesz je zobaczyc, to tez napisz, gdzie je mam przeslac.
          Aneta
      • ania999955 Re: zabieg laserem 06.11.06, 08:45
        Witam,
        Jestem już po 2gim zabiegu laserowym. Zdjęcie jak wygląda mój naczyniak zaraz
        po zabiegu wysłałam przed chwilą na adres emka... więc nie wiem kiedy ukaże się
        w albumie. Jestem trochę przerażona bo od soboty ( dzień zabiegu ) wogóle nie
        schodzi mi opuchlizna pod okiem i na policzku. Za pierwszym razem zeszła po
        1nym dniu. Drugi zabieg jak dla mnie był bardziej bolesny. Nie chce tu nikogo
        straszyć ale tak właśnie odczułam. Szczególnie okolice oka i nosa były
        najbardziej bolesne. W tej chwili mam strupki i jak pisałam już opuchliznę a
        naczyniak ma kolor fioletowy:). Będę cierpliwie czekać co będzie się działo
        przez następne dni. Postaram się wysłać zdjęcie po zagojeniu się mojego
        naczyniaka. Tym razem miałam ponad 4 tys strzałów czyli o tysiąc mniej niż
        ostatnio. Zabieg trwał około 40 min i był robiony na całości naczyniaka.
        pozdrawiam Ania
        • goobee Re: zabieg laserem 27.11.06, 12:55
          My robimy po ok 10 strzalow co 2-3 tygodnie. To tak wolno schodzi... :-( Aneta
          • krysanna Re: zabieg laserem 07.12.06, 13:27
            Anetko gdzie w Warszawie robicie te zabiegi? I jakim laserem?
            Moja córka ma 2 lata i 2 miesiące i naczyniaka na środku czoła - wszyscy pytają
            gdzie sobie guza nabiła - a drugiego na dłoni.
            Czy terapię prowadzi lekarz? Szukam kogoś na konsultację w W-wie, bo na razie
            chodzimy do IMiDz na onkologię, ale tam tylko oglądają i każą czekać.
            Pozdrawiam,
            Ania
            • goobee1 Re: zabieg laserem 19.02.07, 12:12
              Witaj,
              przepraszam, ze dlugo nie odpowiadalam.
              Zabiegi wykonujemy na ul. Płatowcowej ...( 1 czy 3) nie pamietam adresu.
              Ja sie wjezdza od ul. Racławickiej, to 2 lub 3 willa po prawej stronie, jest
              tabliczka. Na pewno latwo tez znajdziesz w internecie. Nie mam przy sobie wiecej
              danych.
              Oni tam maja specjlne lasery, ktorymi mozna wykonywac zabiegi na dzieciach.
              Wczesniej trafilam do innej kliniki, ale nie mieli takich.
              Pozdrawiam goraco!
              Aneta
        • ewamariusz222 Re: zabieg laserem 24.01.08, 10:29
          mam corke 2.5 mies.i ma naczyniaka po srodku czola ma on kolor czerwony a czasem
          winny wielkosci jest malego paznokcia gdzie powinnam sie udac zeby jej go
          usuneli ,czy moze ktos mial takiego naczyniaka.bardzo prosze o odpisanie.ewa z
          ostrody
    • inczewskakasia Re: zabieg laserem 08.12.06, 09:08
      prosze napisz mi jak sie to goi moja coreczka 3 miesieczna miała pierwszy
      zabieg lasderem i stale marudzi smaruje jej mascia
      • ania999955 Re: zabieg laserem 08.12.06, 15:36
        Witam,
        Ciężko jednoznacznie powiedzieć jak to się goi, ponieważ to wszystko zależy od
        tego jak silny był zabieg laserem i jakim typem lasera był wykonywany. Jednak
        w moim przypadku gojenie jest dość nieprzyjemne bo skóra jest pokryta strupkami
        i opuchlizną, ja w dodatku miałam jeszcze robione okolice oka no a to juz
        zupełnie nie jest miłe. Skóra po zabiegu jest maksymalnie wysuszona i strasznie
        napięta.Ja smaruję kremem Rubianale kilka razy dziennie.
        pozdrawiam
        • marta3331 Re: zabieg laserem 08.12.06, 23:04
          witam:) mam pytanko-jakim laserem robila Pani ten zabieg? chyba padlo tu juz
          takie pytanie ale nie znalazlam odpowiedzi:) ja tez mam naczynaiaka plaskiego na
          1 policzku,jezdze na zabiegi do warszawy na laser puls-barwnik,ale 5 tys
          strzalow?!ja mam najwyzej hmm..20... co to za laser?i w jakim to osrodku-jakis
          szpital?prywatna klinika?z gory dzikeuje za odpowiedz
          • eva_sote Re: zabieg laserem 16.12.08, 12:02
            przeczytałam Pani wpis bardzo prosze o adres gdzie Pani się leczy
            jestem z mazowieckiego poszukuje mozliwości leczenia laserem. Mam
            naczyniaka bezskutecznie leczonego chirurgicznie szukam miejsca
            gdzie można się leczyć.
        • goobee1 Re: zabieg laserem 19.02.07, 12:39
          Witaj Aniu,
          od kiedy napisalas ostatnia wiadomosc, minely ponad 2 miesiace.
          I jak wyglada sytuacja? My z Majka mialysmy przerwe w zabiegach
          (problemy rodzinne), ale musze sie juz otrzasnac i powrocic do tego.
          Pozdrawiam Cie goraco i czekam na dalsze wiesci -
          Aneta
          goobee@tlen.pl

• goobee1 Re: zabieg laserem 19.02.07, 12:53
          To jeszcze raz ja: zapomnialam zapytac o te masc,
          ktora sie smarujesz. Nie moge tego znalezc w internecie.
          Napiszesz cos wiecej?
          A :-)
      • goobee1 Re: zabieg laserem 19.02.07, 12:19
        inczewskakasia napisała:

> prosze napisz mi jak sie to goi moja coreczka 3 miesieczna miała pierwszy
        > zabieg lasderem i stale marudzi smaruje jej mascia

Witaj,u nas wyglada to tak: jestok 10 strzalow, po czym Majka wyglada tak, jakby
        miala krwiaki na buzi. Przez ok. 2 tygodnie jej to schodzi. No wyglada
        nieciekawe, ale nie boli jej to na szczescie.
        10 strzalow, to malo, ale Maja nie da sobie robic wiecej. Widze,ze to znika,
        choc baaardzo powolutku. A jak to u Was wyglada?
        pozdrawiam goroaco,
        aneta
        • ania999955 Re: zabieg laserem 19.02.07, 14:16
          Witam ,nie odpisywałam tak długo ponieważ nie pojawiłam się na 3cim zabiegu.
          Również dopadły mnie problemy osobiste i nie miałam siły na dalsze działanie,ale
          myslę że w marcu wybiore się na kolejny zabieg. Na dzień dzisiejszy mój
          naczyniak objętościowo się nie zmniejszył ale jest trochę bledszy i mam
          miejscami białe kropki ( więc mały postęp już jest ).Ta maść którą smaruję
          naczyniaka po zabiegu to Rubianale. Pozdrawiam serdecznie wszystkich
          użytkowników tego forum.
      • 1.szklaneczka Re: zabieg laserem 06.10.08, 23:32
        Witam tez mam córkę 3 mc i każa mi czekać ale stwierdzają że
        naczyniak jest pofałdowany i trzeba bedzię go usunać więc wolałabym
        teraz zanim jej urośnie większy proszę napisz mi gdzie robią lasery
        u tak małego dziecka coco21@go2.pl
    • wiola2006 Re: zabieg laserem 20.02.07, 12:16
      Witam
      napisalas w I poscie, ze lekarz zapowiedzial, ze bedziesz miec 4 zabiegi.
      Troche mnie to dziwi, bo jak ja pytam sie lekarza ile jeszcze bedzie to trwac,
      mowi, ze bardzo trudno to okreslic i jest to bardzo indywidualna sprawa,
      dlatego on od poczatku mowil mi, ze powinnam uzbroic sie w cierpliwosc. Wiec
      czy da sie tak z gory powiedziec, ile jeszcze jest przed kims zabiegow?
      • ania999955 Re: zabieg laserem 20.02.07, 13:09
        Tak, mnie więcej na tyle zabiegów się ze mną umówił.Na dzień dzisiejszy już
        wiem ,że to stanowczo za mało. Cóż nie pozostało mi nic innego jak uzbroić się w
        cierpliwość. pozdrawiam
        • goobee2 Re: zabieg laserem 27.04.07, 15:09
          Witajcie! Dlugo mnie tu nie bylo, ale juz czynnie wlaczam sie do rozmowy. Moja
          Maja (4,5 l.) juz miala kilkanascie zabiegow, ale jednorazowo ma tylko ok. 15
          strzalow laserem, wiec u nas to wglada inaczej. Zreszta wiecej nawet sobie nie
          da zrobic.
          Widze, ze naczyniak blednie i w niektorych miejscach punktowo znika, ale jeszcze
          dluga droga przed nami. Lekarka tez nam powiedziala na samym poczatku, ze to
          indywidulana sprawa i nie wiadomo, jak dlugo potrwa. Zawsze robimy przerwe w
          zabiegach jak jest slonecznie, czyli od maja do sierpnia nie chodzimy na laser.
          Usilowalam znalezc jakies informacje o tej masci Rubianale, ale nie ma nic w
          necie. Czy moglabys napisac o niej cos wiecej? Pozdrawiam mile rozmowczynie :)
          • iceman1990 Re: zabieg laserem 16.05.07, 16:45
            Chciałbym zapytać czy tą metodą da się usunąć naczyniaka z powieki oka. I czy
            to wogóle jest możliwe?
            • goobee Re: zabieg laserem 20.06.07, 16:37
              Witaj,
              powiem szczerze, ze nie wiem, czy laserem mozna usunac naczyniaka z powieki, ale
              moze warto zapytac lekarzy z Epicentrum na Platowcowej w Warszawie, tam chodze
              na zabiegi z corka. Tel. (0-22)8449294.
              Pozdrowienia!
              a.
        • goobee Re: zabieg laserem 20.06.07, 16:39
          Co slychac Aniu? Bywasz tu jeszcze? Jak postepy w usuwaniu naczyniaka?
          My z Majeczka na razie mamy przerwe sloneczna. Na jesieni znowu powrcimy na
          zabiegi. Pozdrawiamy Cie! :-))
          a.
    • ania999955 Re: zabieg laserem 23.06.07, 22:44
      Witam jestem już po 3cim zabiegu ( naczyniak płaski na twarzy )i jestem bardzo
      szczęśliwa ponieważ mojego naczyniaka mało co już widać:)tym razem miałam około
      2500 tysiąca strzałów laserem, bolało bardziej niż zwykle ale było warto.Cennik
      trochę poszedł w górę bo zapłaciłam 700zł.Ale chcę napisać do wszystkich którzy
      dzielnie walczą z naczyniakami że nie wolno wątpić,że jest warto i że trzeba
      trochę cierpliwości a wtedy się uda go zlikwidować.Jestem w szoku gdy siadam
      przed lustrem i zaczynam jak zwykle od tuszowania mojego naczyniniaka a tu
      proszę jedno mażnięcie pudrem i go nie widać.Nie nakładam już korektora ,tylko
      puder w kremie na to wyrównuje sypkim i koniec.Teraz zajmuje mi to do 10min
      góra:).Następny zabieg za około 3tyg i to chyba będzie już przed
      ostatni.Pozdrawiam serdecznie.Powodzenia Ania
      • 1umeczka do ania9.. 24.06.07, 17:35
        aniu ile to jest 2500 tys. strzałów ? moja mała ma po 1 zabiegu- pulsac.-
        barwnikowym laserem 16 lub 18 lub 20 takich kropko siniaków.czy jeden siniak to
        jeden strzał czy jakoś inaczej to sie liczy?
        mama umki
        • ania999955 Re: do ania9.. 26.06.07, 11:42
          Ciężko jest mi określić ile to strzałów ale każde ukłucie laserem to 1
          strzał.Jest to laser o nazwie VariLite.Podobno jeden z najnowocześniejszych
          laserów w Polsce.Przychodnia w której usuwam naczyniaka nazywa się Hipokrates a
          lekarz to Piotr Bojko ze Stargardu Szczecińskiego.W moim przypadku jest tak że
          ja nie mam po zabiegu siniaków ale strupki które goją się około
          tygodnia.pozdrawiam serdecznie Ania
      • aja24 Re: zabieg laserem 24.06.07, 20:47
        Witam
        Mam pytanie: jakim laserem masz robione zabiegi i jak duży jest Twój naczyniak?
        Pozdrawiam
        Ania
        • ania999955 Re: zabieg laserem 26.06.07, 11:44
          Witam jest to laser o nazwie VariLite i mój naczyniak płaski jest na połowie
          twarzy tzn pod okiem i na połowie nosa oraz na policzku.pozdrawiam
          • marysia1960w Re: zabieg laserem 20.01.08, 14:29
            Aniu ponieważ po raz pierwszy piszę w ogóle na forum ,mam z tym trudności z
            tym,ale mama nadzieję że w końcu uda mi się dowiedzieć jak teraz wygląda Twój
            naczyniak,ile miałaś w sumie zabiegów.mam podobny problem .Mój naczyniak płaski
            jest na ramieniu,mam go od urodzenia.był fioletowo-czerwony ,teraz po 4
            zabiegach laserowych trochę się rozjaśnił ,ale dalej go widać .nie wiem co dalej
            robić, czy dać sobie spokój, czy walczyć dalej.Efekt leczenia jest duży .wydaję
            mi się że lekarz jest bardzo zadowolony i nawet mówił,że to będzie ostatni
            zabieg,ale ja widzę że nie.Jak długo to może trwać jeszcze.proszę napisz ile
            zabiegów miałaś Ty .Pozdrawiam.

• eiven264 Re: zabieg laserem 11.07.07, 05:14
      Witaj Aniu!Z zainteresowaniem przeczytalam Twoj wątek o walce z naczyniakiem.
      Sama jestem posiadaczką takowego hmmm...cuda na brodzie.Stwierdzilam, ze czas
      sie w koncu za niego wziąć, bo nie usmiecha mi sie pudrowanie i korektorowanie
      twarzy do poznej starosci.Czy moglabys mi napisac jakiego koloru był Twoj
      naczyniak /nie mam dostepu do albumu/?Chodzi mi o to czy byl to kolor wisniowy,
      lekko fioletowy, czerwony, bladoróżowy itp.No i jakim laserem go usuwałas? Czy
      laser, o ktorym piszesz to pulsacyjno-barwnikowy? Pozdrawiam!
      • lucy310 Re: zabieg laserem 06.11.07, 12:43
        Witam, wreszcie zrobiłam krok w kierunku pozbycia sie mojego naczyniaka. Wczoraj miałam pierwszy zabieg, trwał ok. 5 minut (p. doktor powiedziała, że najpierw musi zobaczyć jak zareaguję na laser i dodatkowo naczyniaka mam po jednej stronie nosa 2cm na 2 i pewnie dlatego tak mało strzałów, tak krótko)
        A co do samego zabiegu, to był nieprzyjemny ale raczej mogę powiedzieć, że nie aż tak bolesny. Wczoraj jeszcze mnie piekło wszystko tam gdzie był naświetlany, a dzisiaj juz jest ok. Smaruję go kremem nawilżającym tak jak zaleciła p. doktor.
        Naczyniak ponoć zareagował dobrze na laser, przynajmniej w większości widzę, że jest mocniej zabarwiony, na taki śliwkowy kolor ale to chyba dobrze -teraz czekam na te strupki, które mają powstać-ale czy powstaną (ja zawsze inaczej reaguję na wszystko ;)) Bardzo bym chciała, żeby stał się tak jasny jak tylko to możliwe, zobaczymy.

Zabieg mialam w Katowicach w prywatnym studium kosmetycznym z czego jestem zadowolona ponieważ długo szukałam miejsca z laserem, które byłoby blisko.I cena również nie wygórowana.
        Czekam teraz na efekty i kolejny zabieg :)
        Pozdrawiam wszystkich
        • viking-plus Re: zabieg laserem 20.11.07, 23:50
          możesz napisać więcej informacji o tym gdzie to robiłaś i jakim laserem? jakiś
          tel do gabinetu?
          mieszkam kolo katowic ale na zabiegi jeżdze do lublina do doktor szpringer
          jestem zadowolona (laser puls-barwn) tylko ta odległość...
          • lucy310 Re: zabieg laserem 03.12.07, 17:30
            Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale nie zaglądałam tu dawno.
            Ten gabinet mieści się przy ul. Mickiewicza 14 w Katowicach (centrum).
            Wiem, że mają tam różne rodzaje laserów, mój naczyniak jest poddawany zabiegom przy pomocy Polaris LV (zresztą mają stronę www.skin-laser.pl/ ).
            Pozdrawiam ;)
            • aja24 Re: zabieg laserem 03.12.07, 23:10
              Witam,
              dziesięć lat temu robilam tam zabiegi laserem argonowym. Niestety nie przyniosły
              skutku. Czy laser Polaris LV to laser barwnikowy?
              Pozdrawiam
              Ania
              • viking-plus Re: zabieg laserem 11.12.07, 00:52
                no właśnie też mam takie doświadczenia- bolesny laser argonowy i zero
                rezultatów... nie ma porównania do puls-barwn. i też tam jeżdziłam,a jestes w
                stanie przesłać mi na priva jakieś zdjęcie zprzed zabiegów i z obecnego stanu-
                byłabym bardzo zobowiązana
                • aja24 Re: zabieg laserem 11.12.07, 19:56
                  W Katowicach leczyłam się jakieś dobre dziesięć lat temu. Zdjęć z tamtego okresu
                  nie mam. Nie robiłam wówczas zdjęć przed zabiegiem i po. Jeśli chodzi o laser
                  pulsacyjno-barwnikowy to miałam w sumie 4 zabiegi. Ostatni przed tygodniem, ale
                  bardzo słaby (naczyniak nie zrobił się zbyt ciemny i nie miałam pęcherzyków).
                  Natomiast przedostatni zabieg był bardzo mocny. Byłam mocno opuchnięta, miałam
                  dużo pęcherzy i w pierwszym dniu nawet gorączke. Jak pokazałam lekarzowi moje
                  zdjęcia po zabiegu z poprzedniego razu to powiedział, że dobrze się to zgoiło i
                  że normalnie to mogły mi po tym zostać blizny. Jeśli chodzi o zdjęcia to mogę ci
                  przesłać jakieś z przedostatniego i ostatniego zabiegu, no i postaram sie
                  poszukać jakieś zdjęcia po zabiegu.
                  Pozdrawiam
                  Ania
                  • viking-plus Re: zabieg laserem 11.12.07, 23:23
                    przepraszam ale to mialo byc do lucy310, bo interesuje mnie ten laser o którym
                    wspomniała,teraz jeżdze na pulsacyjno-barwnikowy do lublina i z efektów jestem
                    zadowolona bo mój naczyniak to juz w zasadzie tylko różowa plamka-po 3
                    zabiegach, z mocno bordowego znamienia
                    tylko te dojazdy mi nie pasuja ostatnio naoglądałam sie tyle wypadków że chyba
                    odwolam termin styczniowy- dzień krótki droga śliska i niebezpieczna brrr...
                    • jokusia Re: zabieg laserem 28.12.07, 22:31
                      :) witam wszystkich... ja już swoją podróż z naczyniakiem płaskim
                      zakończyłam z sukcesem ale droga do całkowitego pozbycia się go była
                      długa i wyboista.
                      Moj naczyniak był dość duży, był położony nad i pod okiem, na lewej
                      stronie nosa, na lewym policzku, rozchodził sie pod nos i na usta,
                      kolor- kolorystycznie zlewał się z ustami
                      Odkąd pamiętam rodzice wozili mnie po dermatologach by usunąc
                      naczyniaka ale niestety wszyscy lekarze rozkładali ręce i mówili, a
                      to że jestem za młoda, że tego nie da się usunąć. Całe szczęście, że
                      się mylili :) Pierwszy zabieg wykonałam 3 lata temu. Powtaórzyłam go
                      5 razy. Zabieg był bolesny gdy strzały były wykonywane pod okiem i
                      pod nosem (pare łez uroniłam) -może jestem troche wrażliwa na ból.
                      Po zabiegu spuchła mi lewa strona twarzy, oko spuchło tak że nie
                      dałam rady go do końca otworzyć, naczyniak zrobił się fioletowy -
                      wyglądałam jakbym była ofiarą przemocy. Ale lekarz uprzedził mnie że
                      tak może być i że po około 2 tygodniach wszystko zejdzie. Opuchlizna
                      zeszła po 2 dniach.
                      Nie miałam żadnych strupków tylko takjakby siniaki i wręcz
                      przeciwnie skóra w miejscu wykonanego zabiegu była jedwabista
                      delikatna i bardzo miła w dotyku. Lekarz powiedzial, że nie ma prawa
                      powstać zaden strupek bo laser działa wewnątz skóry i nie powoduje
                      uszkodzenia zewnętrznych warstw. Lekarz przypisał mi maść działająca
                      kojąco i krem z serii Rubiline czyli do cery z problemami
                      naczynkowymi.
                      Naczyniak został usunięty w całości, nie ma po nim śladu i jestem
                      szczęśliwa
                      Cena całkowita tych 5 zabiegów wyniosła: 2 500 zł zabiegi wykonałam
                      w Bialymstoku w prywatnym gabinecie na nowym świecie u doktora
                      Wronskiego
                      Całe szczęście moich rodziców stać na taki zabieg. Współczuje tym
                      których nie stać... takie zabiegi powinny być refundowane. Wiem, że
                      taki naczyniak nie zagraża życiu ale niestety potrafi uprzykrzyć
                      życie (coś o tym wiem) jeśli jest umiejscowiony w widocznym miejscu
                      na twarzy, niestety ludzie potrafią być okrutni i traktować Cie jak
                      trędowatego...
                      A teraz jestem szczęśliwą studentką medycyny :)... może zostane
                      dermatologiem
                      • 1umeczka Re: zabieg laserem 29.12.07, 15:33
                        gratuluje jestes dzielna ja nadal walcze z plamka mojej coreczki-
                        niestety jest bardzo rozległa.
                        gratuluje raz jeszcze
                        monika.
                        ew. prosze przeslij mi jakas fotke przed i po przynajmniej fragmentu
                        buzi.
                        /email: 1umeczka@gazeta.pl/
                      • olga326 Jokusia 17.01.08, 20:01
                        jezeli mozesz przeslij mi zdjecia naczyniaka przed i po leczeniu,
                        chcialabym zobaczyc jaki jest efekt.
                      • marysia1960w Re: zabieg laserem 20.01.08, 15:49
                        Jokusiu czy te 5 zabiegów wykonałaś w przeciągu 3-ch lat.Ja jeżdżę na zabiegi
                        raz na dwa miesiące.miałam już 4 zabiegi,ale mojego naczyniaka wciąż widać,nie
                        jest on wiśniowy jak przedtem,tylko sino-różowy.jakim laserem robione miałaś
                        zabiegi.pozdrawiam.
                      • padopa123 Re: zabieg laserem 31.03.08, 13:46
                        Witam!
                        Moja corcia tez ma podobnego zasiegiem naczyniaka.Jesli moglabym prosic o
                        zdjecia sprzed i po zabiegu..jutro ma pierwszy laser.Pozdrawiam:)
                      • prickerka Re: zabieg laserem 20.08.08, 08:23
                        Witaj Jokusiu. Mam ponad 30 lat i bardzo rozległego naczyniaka na prawej stronie
                        twarzy, na policzku oraz na szyji i dekoldzie. Jeast koloru ciemnoczerwonego.
                        Jakieś 3 lata temu miałam robione zabigei laserem w warszawie, bardzo bolesne,
                        pojawiały się strupki i zostały mi po nich dwie małe blziny. efekt srednio
                        zadowalający , dlatego je przerwałam. Czy mogłabyś mi podać albo na forum albo
                        na prywatnego emaila dokładny adres lekarza u którego miałaś robione zabiegi ?
                        Czy jest też możliwość abyś przesłała mi na emaila zdjęcia z przed i po ?
                        Bardzo prosze i serdecznie pozdrawiam.
                        pricker@interia.pl
                  • eva_sote Re: zabieg laserem 16.12.08, 11:37
                    bardzo proszę o namiary na leczenie laserem jestem posiadaczką
                    takiego jetem po wielu intrerwencjach chirurgicznych efekt raczej
                    marny mam naczyniaka na dolnej wardze i jezyku poszukuje jakiegoś
                    kompetentnego lekarza który by mi pomógł. prosze napisać
            • topcia27 Re: zabieg laserem 07.04.08, 07:33
              aha...jeszcze chciałam się dowiedzieć ile kosztowało Cię te 5
              zabiegów??? uf.... aż mnie żołądek boli z wrażenia:)))
              • topcia27 to pytanko to do Lucy310 07.04.08, 07:34

• sylwiaziomek Re: zabieg laserem 30.09.09, 11:06
            hej,ja tez mam naczyniaka płaskiego na policzku i troszkę na nosie,stosowałam
            już różne kremy,ale nie ma z a duzych efektów,czy wiecie gdzie w
            kujawsko-pomorskim można go usunąć?pozdrawiam,
        • marysia1960w Re: zabieg laserem 20.01.08, 15:39
          witam,ponieważ mieszkam niedaleko Katowic chciałabym udać się do Twojej p.
          doktor.jak długo czeka się na wizytę i jaki jest koszt zabiegu.Czy Twój
          naczyniak jest duży.pozdrowienia.
          • mg-18 Re: zabieg laserem 05.02.08, 21:36
            Witajcie! Ja też jestem z okolic Katowic.Mam naczyniaka i chciałam
            sie dowiedzieć gdzie można go usunąć na śląsku lub gdzieś w
            pobliżu.Byłam we Wrocławiu ale to jednak za daleko.Proszę o
            jakiekolwiek informacje o tym gdzie można usunąć naczyniaka.Za
            informacje bardzo dziękuje:)
            • pogus Re: zabieg laserem 09.02.08, 21:06
              Witam,
              Moja córeczka ma 10 mcy. W pierwszym miesiącu życia pojawił się u niej pod
              oczkiem naczyniak jamisty w postaci najpierw małej ryski, zupełnie jak po
              zadrapaniu, po 9 mcach ma postać narośli wielkości główki od szpilki. Pediatra
              opóźniła nasze działania w zw. z usunięciem naczyniaka uzpokajając, że samo
              zniknie. Niestety nie zawsze znika. U mojej córeczki minimalnie rósł. Dziś
              jesteśmy po drugim zabiegu laserem w Epicentrum w Warszawie i naczyniak jest już
              płaski i nie taki żywo czerwony. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć zdjęcia tych zmian
              i przesłać swoje przed, w trakcie leczenia lub po podaje adres:
              agnieszka.pogozrelska@o2.pl. Chciałabym zobaczyć Galerię zdjeć o której tu
              piszecie. Czy ktoś wie jak się do niej "wchodzi"?? bo mam jakiś problem : ((
              • pogus Re: zabieg laserem 09.02.08, 21:10
                Podaje jeszcze raz mój adres, gdyż widzę, że jest tam pomyłka - literówka!!
                agnieszka.pogorzelska@o2.pl
                Przepraszam i dziękuję z góry.
                • lucy310 EFEKTY po zabiegach w Katowicach 03.03.08, 09:37
                  Witajcie, przepraszam ale dawno tu nie zaglądałam a czytam że parę osób było zainteresowanych efektami zabiegu w Skin Laser Studio w Katowicach. Jeżeli nadal jest ktoś chętny to prosze podajcie e-maile to z chęcią pośle Wam fotki z przed i po zabiegach :)
                  Teraz jest po 5 zabiegu i już prawie nic nie widać :) Tylko tam gdzie mam naczyniaka pod okiem - trudno dojść i jest to też ryzykowne dlatego jest tylko troszkę w tym miejscu ruszony.
                  Generalnie jestem zadowolona.
                  • pogus Re: EFEKTY po zabiegach w Katowicach 03.03.08, 11:06
                    lucy310 napisała:

> Witajcie, przepraszam ale dawno tu nie zaglądałam a czytam że parę osób było za
                    > interesowanych efektami zabiegu w Skin Laser Studio w Katowicach. Jeżeli nadal
                    > jest ktoś chętny to prosze podajcie e-maile to z chęcią pośle Wam fotki z przed
                    > i po zabiegach :)
                    > Teraz jest po 5 zabiegu i już prawie nic nie widać :) Tylko tam gdzie mam naczy
                    > niaka pod okiem - trudno dojść i jest to też ryzykowne dlatego jest tylko trosz
                    > kę w tym miejscu ruszony.
                    > Generalnie jestem zadowolona.
                    Witam, uprzejmie proszę o zdjęcia na adres: agnieszka.pogorzelska@o2.pl
                    • lucy310 Re: EFEKTY po zabiegach w Katowicach 03.03.08, 12:35
                      Zdjęcia wysłane-proszę dać znać czy doszły ;)
                      • pogus Re: EFEKTY po zabiegach w Katowicach 04.03.08, 09:52
                        Tak. Fotki doszły. Dziękuję bardzo.
                  • padopa123 Re: EFEKTY po zabiegach w Katowicach 31.03.08, 13:40
                    Witam!Jutro jade na pierwszy laser z moja corcia.Bylabym wdzieczna za
                    zdjecia.Pozdrawiam
                    • padopa123 Re: EFEKTY po zabiegach w Katowicach 11.06.08, 10:41
                      Lucy310!
                      prosze o zdjecia :dorcia171@poczta.onet.pl
                  • topcia27 Re: EFEKTY po zabiegach w Katowicach 07.04.08, 07:23
                    Witam serdecznie!!!
                    Już blisko 30-lat męczę się z "moim" naczyniakiem i wreszcie
                    pojawiła się nadzieja, że w okolicy można się go pozbyć. Mam ogromną
                    prośbę o przesłanie zdjęć sprzed i po zabiegu, bo czuje, że
                    dojrzałam do walki z tym "przekleństwem" :))) Pozdrawiam ciepło!!
                    adres: topcia27(maupa)gazeta.pl
                  • viking-plus Re: EFEKTY po zabiegach w Katowicach 13.04.08, 17:13
                    bardzo proszę o zdjecia na adres gazetowy lub viking-plus@o2.pl
                    • ratoksja Re: EFEKTY po zabiegach w Katowicach 03.05.08, 21:22
                      Ja też bardzo prosze o zdjęcia na adres: abrzezinska_@poczta.onet.pl
                      zastranawiam sie czy z moją 2,5 letnią pojechać do kliniki w
                      Niemczech czy może w Polsce też jest mozliwość usunięcia. Ciesze się
                      bardzo że Tobie się udało.
                  • yocky Re: EFEKTY po zabiegach w Katowicach 20.06.08, 16:49
                    Ja też poprosze o zdjęcia. yocky@op.pl
                  • eva_sote Re: EFEKTY po zabiegach w Katowicach 04.12.08, 13:40
                    bardzo prosze o podanie bliższych danych na temat zabiegu tz. czy
                    jest refundwany przez nfz, z kim należ sie kontaktować aby się
                    umówić na ewentualna konsultację. od lat borykam się z z
                    naczyniakiem
                  • nestetin Re: EFEKTY po zabiegach w Katowicach 16.01.09, 21:05
                    Witam !!

Mój sześcioletni syn ma naczyniaka na twarzy dosyć rozległego. Mam zamiar
                    jechać z nim do Skin Laser Studio. bardzo proszę o przysłanie zdjęć z przed i po
                    zabiegach na mój adres e-mail: max 590@wp.pl. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
    • alfamar Re: zabieg laserem 05.02.09, 08:47
      Byłbym wdzięczny za więcej informacji na temat leczenia ew jakieś
      zdjecie. Ja leczyłem się w Wiedniu też naczyniak płaski i dobre
      efekty były chociaz jeszcze mam jakieś pozostałości i nie wiem czy
      próbować dalej je likwidować??
      pozdrawiam Marek
      ewentualny kontakt: alfamar@poczta.fm, gg 4519261

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka