19.07.06, 13:35
Synek (8,5 miesiąca) ma alergie pokarmową na wiele produktów a oprócz tego skazę białkową. Alergolog przepisała mu m.in. trilac jedna kapsułka co drugi dzień. W związku z tym mam pytanie: czy któraś z was podaje dziecku trilac, które ma skazę białkową. Pytam się dlatego, bo w składzie trilacu wyczytałam, że jest mleko sproszkowane. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • patyska Re: trilac ? 19.07.06, 13:52
      brawo dla konowalicy! sad ja uzywam Probacti4 - nie ma w skladzie mleka i jest naprawde dobrym
      probiotykiem. ale dlaczego co drugi dzien? ja bym dawala pol kapsulki codziennie do porannego "mleka".
      • kasia281075 Re: trilac ? 19.07.06, 14:11
        dzięki za odpowiedź, tak właśnie myślałam. A co do lekarki to też się dziwię bo to jedna z najlepszych w Warszawie (na tym forum jest bardzo często opisywana BARDZO pochlebnie. Pozdrawiam
        • makkad Re: trilac ? 19.07.06, 14:21
          Ja też dziękuję za informację. Miałam właśnie iść i nękać panią z apteki o
          jakieś probiotyki bez mleka. Ale pewnie musiałaby czytać wszystkie ulotkismile A
          tak już wiem!
    • kasia281075 Dr Sieradzka ? 19.07.06, 14:38
      Czy dr Sieradzka też innym dzieciom ze skazą białkową przepisywała Trilac ? Czy to była poprostu jednorazowa pomyłka z jej strony ?
      • alabama8 Re: Dr Sieradzka ? 07.08.06, 12:13
        ja byłam u dr. Sieradzkiej w połowie lipca 2006 i też zaleciła dziecku Trilac.
    • mamapaptylka Re: trilac ? 07.08.06, 14:44
      Też kiedyś lekarka mojemu dziecku przepisała trilak - skończyło się wymiotami i
      wysypką. Teraz daję lacidofil - baz mleka i laktozy
      • aga_ada Re: trilac ? 10.08.06, 11:38
        moja mała też uczulał trilac teraz daję Lacidofil (bez dodoatku mleka) a jak
        powiedziała lekarce że po trilacu dostała uczulenia powiedziała że to nie
        mozliwe bo w szpitalu dzieciom z gorszą alergią jak moja podają trilac i nic im
        nie jest... ze to pewnie coś innego..... ale ja i tak wiem swoje.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka