Dodaj do ulubionych

nutramigen czy pierś

23.07.06, 23:08
mały ma 5 mcy od 2 tyg karmię nutramigenem ale nie widże zbytnio poprawy
szkoda mi odstawienia od piersi chociaż byłam na ostrej diecie nie było
poprawy czy nutra może też uczulać czy może za krótko na poprawę czy wybrać
się do alergologa mleko przepisała mi siostra i szwagier twierdząc że nie ma
nic lepszego co robić może namiary na alergologa z warszawy dobrego dzieki
Obserwuj wątek
    • katis1 Re: nutramigen czy pierś 23.07.06, 23:32
      Na poprawę trzeba niestety dłużej poczekać, ale wiele dziewczyn pisze, że wcale takowa poprawa nie nastepuje mimo wprowadzenia nutramigenu. ja miałam ten sam dylemat- alergolog uważał, ze lepiej przejśc na nutrę niż, mam sie katować dietą i karmić piersią. Ale je nie przeszłam na nutramigen- tzn dokarmiam nią córkę na noc, ale wciąż karmie piersią.Odkąd przeszałam na dietę minęło 2 miesiące zanim córce sie poprawiło, tak naprawdę to zaczęło jej sie poprawaić jak dostała leki przeciwalergiczne- fenistli potem ketotifen teraz ma zyrtek, i nie ma już zadnych zmian skórnych i kupki też w normie. Nie wiem ile jeszcze czasu trzeba bedzie podawać jej ten zyrtek, mam nadzieje, że niedługo.JAk skończą się te upały to spróbuję do swojej diety potroszku wprowadzać nabiał, zobaczymy jak mała zareaguje.Mowią,ze karmienie piersią pomaga w zwalczaniu alergii i ja dlatego nie zrezygnowałam z karmienia. Nie piszesz jakie objawy ma twoje dziecko- i czy bierze leki przciwalergiczne. A ile bylas na tej ostrej diecie.Jezeli bylas dlugo na diecie i nic nie pomagalo to moze ten nutramigen pomoze.
    • maallinka Re: nutramigen czy pierś 24.07.06, 15:27
      u mnie to samo, zrezygnowalam z karmienia piersia bo maly dostal wysypki mimo
      mojej scislej diety (swoja droga co go uczulilo?) Po przejsciu na Nutre dlugo
      nie przechodzilo ale wreszcie skora sie oczyscila...
    • mamaola111 Re: nutramigen czy pierś 24.07.06, 21:01
      Witam, i"cieszę" się ,że nie jestem z tym dylematem sama. Mam dwie córki (9
      lat ma starsza, a 9 tyg. młodsza). Starsza karmiłam 19 miesięcy będąc na
      diecie eliminacyjnej, ale dopiero po stwierdzeniu objawów skazy białkowej.
      Obecnie prezentuje objawy pyłkowicy(szczęśliwie uniknęliśmy astmy!), bez
      alergii pokarmowej. Wiedząc to co wiem zdecydowałam się na dietę "bezkrowią"
      już od początku 3-go trymestru ciąży z młodszą. Po porodzie wyeliminowałam też
      jajka. Mimo tego coś malutką w moim mleku alergizowało, więc za namową lekarki
      przeszłyśmy na Nutramigen całkowicie rezygnując z piersi. Efekt : po dwóch
      dniach objawy zaczęły ustępować, a dziś ( 4 dzień po wprowadzeniu Nutramigenu)
      prawie zniknęły. Jestem zdruzgotana -tak bardzo chciałam karmić piersią! Dać
      malutkiej to co otrzymała ode mnie starsza, nie wspomnę już o przeciwciałach.
      Zastanawiam się nad powrotem do karmienia naturalnego, może objawy nie wrócą??
      (choć nasza lekarka jest w tej kwestii bardzo sceptyczna). Poradzcie, co o tym
      myślicie, jak było u Was?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka