Dodaj do ulubionych

powrot na forum;)

26.07.06, 16:01
Witamwinkwracam na forum po dlugiej przerwie, tym razem chcialabym Was zapytac
czy ktos przechodzil z mlekozastepczego na normalne mleko, bo wlasnie chce to
zrobic- mozna pow ze moja corcia,10 mcy, nie ma juz alergii, nie ma juz po
niej wlasciwie zadnego sladu, je doslownie wszystko, od chleba, masla, przez
maliny po sok ananasowywinka wszystko dzieki wyleczeniu pasozytow oczywisciewink)
wiec teraz chcialabym sprobowac "normalnego"mleka, oczywiscie za zgoda
lekarza, nie wiem tylko czy bezpiecznie jest przechodzic od razu na zwykle,
czy zaczac moze najpierw od Ha?czy raczej od kaszek mlecznych, czy mleczno-
pszennych czy ryzowych?macie jakies podobne dosw?bylabym b.wdzieczna za
jakies rady;Dpozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magi32 Re: powrot na forum;) 26.07.06, 16:04
      a...mam na mysli oczywiscie mleko modyfikowane
    • bammbi Re: powrot na forum;) 26.07.06, 16:08
      Hej, a możesz mi napisać jakie Twoje dziecko miało pasożyty i jak one wyszły (w
      jakim badaniu)? ja mam dziecko też w tym wieku i niestety mleko modyf je uczula
      -pije nutramigen, co ciekawsze nieuczula jej mleko w... worku (czasem na nim
      gotuję budyń) lub od krowy a modyfikowane i owszem, wiec nic nie doradzę. Z góry
      dziękuję za odp na moje pytanie, jak zdiagnozować na pasożyty takie maleństwo ?
      • magi32 Re: powrot na forum;) 26.07.06, 17:16
        a moze modyfikowane jednej firmy uczula, a innej by nie uczulalo? podobno
        czasem tak jest, a tak poza tym to mysle ze naprawde zrobienie tych badan to
        dobry pomysl, nikomu one nie szkodza, a skad wiadomo czy to nie sa akurat
        pasozyty..?ja tez naprawde nie sadzilam ze beda w moim domu;]kazdy tak myslia
        jednak one sa, wsrod naswink w kazdym razie najwazniejsze jest to zeby dziecko
        czulo sie dobrze i moglo jesc normalnie, wiec chyba warto sprobowac, nawet
        jesli trzeba troszke kasy wylozyc(chociaz np badanie na owsiki kosztuje 3 zl,
        wiec nie jest to chyba majatek, nawet jesli trzeba je kilka razy powt)
        Wiec powodzenia, znajdz tylko dobre laboratorium, najlepiej pytaj czy czesto
        maja dodatnie wyniki, albo popytaj tu na forum,a na koniec polecam jeszcze
        poczytac wypowiedzi Sigvariswinkpozdrawiam
    • magi32 Re: powrot na forum;) 26.07.06, 17:08
      Jasne ze mogewinkwlasciwie to cieszy mnie to pytanie, w sumie wlasnie dlatego
      chcialam tu "wrocic", moja corcia miala lamblie i ..owsiki, badania trzeba
      zrobic wszytkie jakie sa na pasozyty, czyli nie tylko badaniekt. sie nazywa "na
      pasozyty", z kalu,ale tez osobne badanie na owsiki,a na koniec badanie
      mykologiczne kalu, z tym ze wszytkie te badania(poza tym ostatnim)koniecznie
      trzeba zrobic kilka razy, raz nie wystarczy, chociaz beda Ci tak mowic,
      niestety;/uwierz mi ze chociaz wiekszosc lekarzy czy laborantow powie Ci ze 1
      badanie wystarczy, to znalazloby sie tez kilka madrych osob, kt wiedza ze to
      nieprawda , mnie wlasnie takie osoby przekonalywinki dzieki temu mam zdrowe
      dziecko
    • bammbi Re: powrot na forum;) 26.07.06, 18:05
      witam, dziekuję

a wiesz ktore byłoby najmniej uczulające
      bo my rzeczywiście wypróbowywałyśmy same różne wersje bebika, i bebika omneo i
      one po jakimś czasie uczuliły .... lekko ale uczuliły

a które byłoby najmniej chemiczne że sie tak wyrażę ... może wiesz przypadkiem
      moje dziecię jest bardzo wątłe, moze spróbujemy humany, lecz po tym jak uczuliło
      ją bebiko nie zamierzałam znów próbować
      • magi32 Re: powrot na forum;) 26.07.06, 18:28
        kurcze nie znam sie ,niestety;]ale to moze juz nie robowac, tylko jakies Ha?
        wiesz ktore,albo do alergologa sie wybierz, bo zwykle mleko...nie wiem ja bym
        chyba nie dala Maluchowi;/
      • magi32 Re: powrot na forum;) 26.07.06, 18:30
        ja probuje bebilon, bo wczesniej miala bebilon pepti ,wiec lekarka mi poradzila
        ze najlepiej z tej samej firmy, ale czy Wam by posluzylo to nie wiemwink
        • optymkap do magi... 26.07.06, 21:48
          magi a jakie leczenie zastosowano u twojej corci? Jakie leki? Jak dlugo je
          brala i jakie byly objawy towarzyszace?? Napisz jeszcze prosze jaki rodzaj
          wysypki i jaka alergie miala twoja corcia... coraz bardziej sie przekonuje ze u
          mojego synka to nie alergia a pasozyty wlasnie - nie wiem tylko jak przekonac
          lekarke (jestem w USA) zeby dala mi skierowanie na wszyzstkie mozliwe badania
          kupki...
          • magi32 Re: do magi... 27.07.06, 23:50
            Witamwinkprzepraszam, ale dop teraz moge odpisac...U nas bylo tak ze Mala miala
            wysypke, na policzkach przede wszystkim, czerwona jakby skorupe, a na niej
            kropki,poza tym na wiekszosci cialka, byl taki okres ze w zgieciach lokci, pod
            kolankami, poza tym dekolt, plecki, nozki glownie lydki.wysypka byla w sumie
            non stop, tylko raz wieksza raz mniejsza,ale glownie wieksza;/mimo tego ze
            karmiac ja piersia bylam na scislej diecie, a na koncu jadlam kilka rzeczy.Poza
            tym biegunka, czy jak to nazywaja, luzne kupki, kolki, bole brzuszka, kilka
            razy ostre, jednorazowe(raz wzywalam lekarza), i co jeszcze, hmm, w pieluszce
            czesto czy czasem widzialam takie kulki, a raczej po zgieciu pieluszki mozna
            bylo wyczuc cos lepkiego(sorrki za opis).Poza tym dziecko nie spalo, w sumie to
            wszytko to byly typowe objawy alergii...albo/czyli pasozytow jak sie okazuje.
            Co do lekow to bralismy wszyscy(patrz zasady leczenia, znajdziesz je w postach
            sigvaris)nie daj sobie wmowic ze wystarczy 1 osobe leczyc,+sprzatanie, tez przy
            lambliach no i owsiki- Zentel, my mielismy jednorazowo i powtorka po10 dniach,
            ale lepiej ponoc jest 3 dni(zajrzyj do postow na forum), natomiast dziecko
            mialo Pyrantelum w tym samym czasie, tez jednorazowo.lamblie- mielismy
            Macmiror, przez 10 dni( o ile dobrze pamietam, juz zapomnialam!), dziecko w tym
            czasie Furazolidon przez 10 dni. Ten ostatni nie byl sprowadzany do apteki w
            mojej okolicy od 5 lat!Lekarka powiedziala mi ze zapomniala ze istnieje,
            dzieciom przpisywalo sie Metronidazol...ale to juz inna historiawink
            Nie mam pojecia szczerze mowiac jak to wyglada w stanach;/ jesli nie przekonasz
            lekarza to moze daloby sie zrobic te badania prywatnie?Czy wogole takie badania
            mozna w stanach robic?mam nadz ze tak!Moze powiedz ze zauwazylas...cos
            niepokojacego;]?Trzymam kciukiwinki Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka