Dodaj do ulubionych

Kruffa i inne , pocieszcie :)

06.10.06, 10:09
Mam dziś kryzys w związku z Alergią Synka (16m)sad Niby nie ma żadnej
tragedii, sytuację mamy opanowaną, dietę powoli rozszerzamy, ale... cały czas
to są duperele... (np. teraz brukselka), a ja bym chciała rzeczy
zasadnicze ... a tu: po maśle czerwony policzek, po pszenicy czerwony odbyt,
jajko według testów to u nas najsilniejszy alergen więc nawet nie próbuję.
Nie ma na szczęście żadnych zapaści, wstrząsów, ale jednak coś powoduje, że
produkt muszę odstawić. Przepraszam marudzę... ale tak się staram i tak bym
chciała smile
Kiedy Wam udało się wprowadzić masło, pszenicę, jajko? Moze nawet np.
truskawki, pomidory (Kruffa - Twoja córka chyba już je) ?
Pozdrawiam i przepraszam za marudzenie smile

Kiedy udało ci się wprowdzić jajko, kiedy pszenicę
Obserwuj wątek
    • patyska Re: Kruffa i inne , pocieszcie :) 06.10.06, 10:37
      ja co prawda nawet podobna do Kruffy nie jestem, ale poniewaz wpasowywuje sie w "inne" tomoge
      pocieszyc. krotko i wezlowato wink
      wszystko przemija, nawet najdluzsza zmija smile
      • emfj do Patyski :) 06.10.06, 10:46
        dzięki smile)
        tylko że Ty dla mnie najlepszym przypadkiem nie jesteś, bo nie wiem czy Twój
        Synek to nie je mniej niż mój ... pochwal się kiedy masło przeszło smile coś z
        glutenu jecie ?
        • patyska Emfj... 06.10.06, 10:58
          powiem tak: Jeremi ma co prawda w menu tyle produktow co miesiecy wink ale udalo nam sie z maslem
          klarowanym z miech czy 2 temu, teraz probujemy zoltko przepiorcze (ale cos nam slabo idzie niestety) no
          i generalnie jakos idzie, choc jest ciezko. mnie tak cieszy kazda udana proba wprowadzenia czegos, ze
          skacze jak kretynka wink jesli chcesz mozemy sie na privie wymienic lista produktow ktore przeszly. glutenu
          nawet nie probuje. sprobuje po testach, jesli jako tako wyjda. ale mysle, ze zalatwilam dzieciaka tak, ze
          byc moze nigdy nie bedzie mogl jesc glutenu sad a ile ma maly emfjek i co je? wink
          • emfj Re: Emfj... 06.10.06, 11:34
            hej Patysko,
            Mały ma 16 m i je... (pewnie stwierdzisz ze dużo, ba tak jak pisałam u nas
            tragedii nie ma, tylko ze ja bym chciała więcej ):

WĘGLOWODANY - kasza jaglana, kasza gryczana, amarantus, ryż, żyto (sporadycznie)
            OWOCE - gruszka, wiśnie, banan, jabłko, czereśnie, morele, arbuz, jagody,
            śliwki, borówki amerykańskie, żurawina
            WARZYWA - marchewka, ziemniak, dynia, burak, groszek zielony, fasolka
            szparagowa żółta, kalarepa, cukinia, kabaczek, kapusta, kalafior, cebula,
            pietruszka natka, kukurydza
            MIĘSO - indyk, królik , wieprzowina
            INNE - Nutramigem, oliwa z oliwek, koperek, majeranek, b.lekkie wywary ze
            schabu i z indyka (b.rzadko), słonecznik, tymianek, pieprz

NIE przeszły: szpinak, brokuły, pietruszka, brzoskwinia, pszenica. Raz zjadł
            odrobinę masła i chyba miał czerwony policzek. Nic innego nie próbowałam
            (niektóre rzeczy, które je teraz, kiedyś uczulały np. ryż, kukurydza (je
            dopiero od tygodnia).

Pozdrawiam smile

• patyska Re: Emfj... 06.10.06, 11:54
              je duzo, super! moj moze to samo z wyjatkiem zyta, jablka, marchwi i wywarow (to znaczy jak mu sie trafi
              troche sosu z duszonego mieska to nic sie nie dzieje, ale wywaru nie mam zamiaru dac do 7 roku zycia),
              niektorych rzeczy nie chce, innych jeszcze nie probowalam, moj moze tez brzoskwinie, porzeczki, perlice,
              kure.
    • kruffa Re: Kruffa i inne , pocieszcie :) 06.10.06, 10:44
      To chyba ta pora roku - czas marudzenia smile)
      Moje dziecko to je tylko pomidory i truskwaki. Maliny je, czosnek, miód,
      wszytskie przyprawy oprócz curry i ostrej papryki, bo nie daję i nie wiem czy
      jest uczulona.
      Trzeba byc cierpliwym. W wieku 16 to moje dziecię było uczulone na jęczmien,
      choc żyto już jadła. Pszenicy nie dawałam do końca 2 roku życia, w wcześniej od
      pszenicy wprowadziłam orkisz.
      Jajko też w okolicach 20-22 m-ca.
      16 m-cy to jeszcze maluch, daj mu trochę czasu smile)

Kruffa
      • emfj Re: Kruffa i inne , pocieszcie :) 06.10.06, 10:54
        dzięki Kruffa smile
        to może rzeczywiscie jeszcze za wcześnie; żyto sporadycznie jemy, pszenicę
        odstawiłam; będę czekać :0)
        zamówiłam kurczaka na przyszły tydzień, choć Alergolog pozwoliła, to się
        zastanawiam, jak mu w testach tak wychodzi to jajko, to czy mozna próbować z
        kurczakiem?
        Pozdrawiam smile))
        • kruffa Re: Kruffa i inne , pocieszcie :) 06.10.06, 11:01
          Uszy do góry. Ja bym spróbowała.

PS: pozdrowienia z XII p. wink)

Kruffa
          • emfj do Kruffy 06.10.06, 11:06
            A skąd wiesz ? smile))) Cały czas mi głupio było się ujawnić, choć już tyle razy
            miałam smile))))
            • kruffa Re: do Kruffy 06.10.06, 11:15
              Mamy wspólną kolezankę smile

Kruffa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka