31.03.03, 22:41
Czy odczulanie Bicomem skutkuje? Jakie macie doświadczenia? 8-miesięczny
Kuba był odczulany na pszenicę, gluten, ryż, soję. Obecnie - 2 miesiące po
ostatnim odczulaniu- widzę reakcje w postaci biegunki po glutenie ale tylko
wtedy gdy zjem czegoś uczulającego naprawdę dużo(karmię piersią). Reszta
jest OK.
Obserwuj wątek
    • polaszea Re: Bicom 02.04.03, 12:39
      Ja odczulałam dwoje dzieci. Zuzia 2 i pól roku była odczulana na białko mleka
      krowiego. Tuż przed odczulaniem próbowaliśmy wprowadzić przetwory mleczne lub
      NAN HA do jej diety ale niestety bez sukcesu - skóra była brzydka. Po
      odczulaniu odczekaliśmy 2-3 tygodnie i znów zrobiliśmy próbę z mlekiem. Tym
      razem nie bylo reakcji. Zuzia je Danonki, pije mleko Nestle Junior. Wynika z
      tego, że w jej przypadku BICOM pomógł.
      Moja młodsze dziecko Marcin 9 miesięcy miał robione testy z krwi które nie
      wykazały niczego oraz testy BICOM, które wykazały alergię na kilka owoców,
      laktozę, orzechy i orkisz. Odczuliliśmy go na laktozę, winogrona i gruszki. Nie
      wiem czy oba testy były błędne ale z moich obserwacji wynika, że sypie go kiedy
      ja zjadam produkty mleczne i ostatnio był wysypany po wędzonej makreli (większa
      ilość). Moja alergolog tłumaczy to, tym że nie jest to alergia tylko jego
      przewód pokarmowy jest jeszcze niedojrzały i to skutkuje wysypką na niektóre
      produkty. Raz dziennie dostaje więc Cropoz G, a ja stosuję dietę eliminacyjną.
    • gumitex Re: Bicom 08.04.03, 18:51
      Moj Maciek byl odczulany na bicomie przez ponad 3 miesiace (od 7 do 10
      miesiaca) - na podstawowe alergeny, na konserwanty oraz kosmetyki - sprawdzilam
      chyba wszystko z czym sie stykal. Poczatkowo byla pewna poprawa, szczegolnie
      zmniejszyla sie ciemieniucha, ale na mleko nadal jest tak samo uczulony jak
      byl, na reszte rzeczy chyba tez. Wyeliminowanie z diety produktow, ktore wyszly
      w tescie, nic nie dalo - nadal mial zmiany na buzi i na ciele. Ja tez sie
      odczulalam, bo podobno moja reakcja alergiczna mogla sie przenosic wraz z
      pokarmem na Macka. Efekt jest zaden. Corce znajomych bicom pomogl, ale ona
      miala 3 lata i bardzo prawdopodobne, ze sama w czasie leczenia bicomem z tego
      wyrosla.

Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka