Dodaj do ulubionych

juz mam dosyć, pomóżcie

14.11.06, 07:28
Moja prawie dwuletnia córka bardzo niespokojnie śpi w nocy. Od urodzenia tak
było , ale nie tak jak teraz. Jest coraz starsza a śpi coraz gorzej.Wierci
się , płacze , krzyczy przez sen, na krótko pomaga butla.tak jest od
godz.1.00 do 5.00 Staram się jej nie dawać mleka w nocy i poję ją wodą.
Pasożyty badałam chyba ze 20 razy. Nigdy nic nie wyszło. Oprócz grzybów jak
miała 5 m-cy, które przeliczyliśmy.Teraz znowu czekam na wyniki na wszystkie
pasożyty. Od urodzenia kupki są śluzowe, pije nutramigen, nie wiem na co jest
uczulona.Mam fatalnego pediatrę.wszystkie badania robię sama, walczę o każdą
receptę, odrobaczyć w ciemno nie chce.Dlaczego tak źle śpi? Czy ktoś tak miał?
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: juz mam dosyć, pomóżcie 14.11.06, 08:28
      Nie masz mozliwosci zmiany pediatry ? Poszukaj, zawsze warto miec takiego pod reka.

Jaka twoja corka jest w ciagu dnia ? Jaki masz kontakt, czy ona cos przezywa
      (moze zaczela chodzic do przedszkola ?) ?
      Czy zastanawialas sie nad stosowaniem Balsamu Kapucynskiego ?

K.
      • n17062000 Re: juz mam dosyć, pomóżcie 14.11.06, 09:03
        W dzień córka jest z dziadkami. Jest nerwowa, wymaga dużej uwagi, wciąż chce
        się wspólnie bawić. Denerwuje się jak coś jest nie po jej myśli i od razu
        płacze. Wymusza i w większości przypadków jej ustępujemy. Dziadek mówi, że to
        bunt dwulatka. Może i tak ale dlaczego tak źle śpi w nocy?
        Nie pilnujemy diety, właściwie nie jest na diecie. Musiałabym zrezygnowac z
        pracy i odseparować dziecko od dziadka i taty, którzy ulegają i dają jej np.
        monte, słodycze…
        Do pediatry chodzę już tylko po recepty na nutramigen, a jak choruje to chodzę
        prywatnie.
        Czy odrobaczyć cała rodzinę w ciemno?
        Balsam?
        Po tym co przeczytałam, to chyba kupię. Czy cała rodzina musi brać, że by było
        skutecznie?
        • kerstink Re: juz mam dosyć, pomóżcie 14.11.06, 09:35
          To masz ciezko. Najlepiej byloby zlapac problem ze wszystkich stron, dotyczy to
          rowniez wychowania dziecka i diete. Czasami pomaga, gdy lekarz wlasnie daje
          zalecenie wykluczenia czegos z diety - moze rodzina na takie uwagi reagowalaby ?

A rozgladalas sie po swojej rodzinie i sobie, czy macie objawy typowe dla
          robakow ? Balsam jest dobry na wiele rzeczy wiec nawet dziadkowie moga sie skusic.

K.
          • n17062000 Re: juz mam dosyć, pomóżcie 14.11.06, 09:52
            rozglądałam się. ja - wiecznie niedowaga, pryszcze (dużo lepiej gdy brałam
            tabletki antykoncepcyjne), od 2 lat wieczne infekcje pochwy, wyszedł nawet
            gronkowiec, bóle brzucha, apetyt na słodycze i inne
            mąż - bóle głowy, wiecznie zły humor, słodycze (absolutnie nie zmieni diety,
            jest szczupły, mało pije płynów)
            • sconosciuta Re: juz mam dosyć, pomóżcie 15.11.06, 08:07
              A nie macie zagrzybionego mieszkania?
              Skoro wszyscy zle się czujecie to moze byc powód.Moje dzieciaki chorowały non
              stop jak zmieniałam mieszkanie.Normalnie lekarz z doomu nie wychodził, ciągle
              przeziebione , marudne , po prostu masakra.Jak wydrapalismy grzyba z jednego
              naroznika w 70 metrowym mieszkaniu choroby poszły precz.
              • n17062000 Re: juz mam dosyć, pomóżcie 15.11.06, 08:19
                jeśli chodzi o grzyba w mieszkaniu, to nie wiem czy to grzyb, ale w łazience
                między płytkami mamy w niektórych miejscach takie czarne kropeczki na fugach.
                czy to grzyb?
                • sconosciuta Re: juz mam dosyć, pomóżcie 15.11.06, 08:29
                  Tak to juz zaczątki grzyba , zawilgocenia mieszkania.Listwy przyszybowe jesli
                  to okna pcv tez w narozach maja taka czarną maź? Zajrzyj tez za meble w
                  narożach czy nic się nie dzieje.Moze ciuchy w szafach maja taki piwniczny
                  zapach.Drzwi od łazienki trzymaj otwarte caly czas, usuń wszystkie mokre
                  rzeczy, reczniki susz na kaloryferach albo w pokoju.Dobrze też wycierac wannę
                  do sucha po każdej kąpieli.szufladkę od pralki i dzrzwiczki tez trzymaj
                  otwarte.Mam ten sam problem w lazience bo u mnie wentylacja wogóle nie dziala ,
                  płomien chyli się w kierunku mieszkania , a spółdzielnia sprawdza i mówi ze
                  jest dobrzesad
          • n17062000 Re: juz mam dosyć, pomóżcie 14.11.06, 09:58
            zapomniałam jeszcze dodać. Natalka miała dwa tygodnie temu biegunke i brała
            nifuroksazyd, podczas podawania brzuch a właścicie cały przód, piersi też
            najpierw były czerwone, a po kilku dniach skóra bardzo szorstka, sucha ale już
            blada, teraz skóra schodzi płatami łuszczy się, Natłuszczamy i nic poza tym.
            Pisałaś coś o dłubaniu w nosku. Czy to jest objaw pasożytów?jakich? ona od 2
            tyg. wiecznie wkłada palce do nosa, kataru nie ma.
            dzięku temu że prawie stale brała colon c raczej nie choruje, tylko katarek i
            raz mokry kaszel i teraz ta potworna śluzowa biegunka z wys.temp. Liszajów nie
            ma, więc niby zdrowa. Nie mamy stwierdzonej alergii, i nie umiem sama znaleźć
            alergenów. Dziecko mało je i mąż jej daje to na co ma ochotę, żeby cokolwiek
            zjadła,
            • jagoda9999 Re: juz mam dosyć, pomóżcie 14.11.06, 10:21
              Mój synek ciągle wkłada palce do nosa, bo wysycha mu błona śluzowa. Ma candidę
              i gronkowca. Najprostszym sposobem na tę dolegliwość (poleceonym przez lekarza)
              jest włożenie odrobiny masła do noska lub oliwy przy alergii na białko mleka
              krowiego.
              Ma suche czerwone place, źle sypia w nocy, nie ma apetytu, ma luźne śluzowate
              kupki. Teraz wyeliminowałam ponownie białko mleka krowiego i śluz zniknął ( a
              może to po nowych lekach - sama nie wiem).
              Napisz skąd jesteś, może dziewczyny polecą Ci jakiegoś sprawdzonego lekarza.
              • n17062000 Re: juz mam dosyć, pomóżcie 14.11.06, 10:39
                jestem z zielonej góry
                • jagoda9999 Re: juz mam dosyć, pomóżcie 14.11.06, 13:32
                  Ja mogę Ci polecić tylko lekarkę z Poznania, pediatra i alergolog, przyjmuje
                  prywatnie, 80zł wizyta.
                  • n17062000 Re: juz mam dosyć, pomóżcie 14.11.06, 14:06
                    proszę podaj mi tel. i napisz co to za lekarka
            • n17062000 Re: juz mam dosyć, pomóżcie 14.11.06, 14:11
              to co mi radzicie? prosze napiszcie.
              Czy dziecko ma alergię? czy odrobaczać w ciemno?
              A co z tą suchą,schodzącą skórą na brzuchu? Poczekać aż sie cała złuszczy. czy
              ktoś tak miał?
              • jagoda9999 Re: juz mam dosyć, pomóżcie 15.11.06, 09:21
                Ja jeżdżę do dr Hofman do Centrum Alergologii na Bogusławskiego 16, tel. 61 866-
                04-30. Wrzuć w wyszukiwarkę, dużo o niej było. Ja jestem zadowolona. Dr H. nie
                zajmuje się tylko alergią, ale traktuje sprawę całościowo. Leczy nas z grzybów,
                ale potrafi poradzić też w innych sprawach.
                Poleciła nam np. masło do noska, co bardzo ułatwiło nam życie.
                Na suche place ja zastosowałabym maść propolisową, bo u nas sprawdza się
                doskonale.
                Jeśli masz pytania podaję gg 1039710
                • n17062000 Re: do jagody999 15.11.06, 09:38
                  bardzo dziękuję.O dr.H. czytałam.chętnie porozmawiam na gg
    • bydz Re: Zajrzyj na priv 14.11.06, 14:47
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka