chiqita7 15.11.06, 22:17 Mam pytanie- moj synek jest alergikiem, i kupiłam mu sinlac, tylko nie wiem ile mam go sypac, poniewaz na opakowaniu jest podane tylko do samodzielnego przygotowania,a ja chce dodac do mleka!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skarolina Re: Sinlac- ile? 15.11.06, 22:21 Tego się nie dodaje do mleka tylko rozrabia z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Sinlac- ile? 15.11.06, 22:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=16939807&a=16939807 Odpowiedz Link Zgłoś
doralia Re: Sinlac- ile? 15.11.06, 22:53 Sinlac jest przeznaczony do samodzielnego podawania. Ja podaję go zmieszanego z kaszką ryżową Bobovity, jabłkową lub inną. Teraz je łyżeczką i robię taką gęstą mieszankę, a wcześniej jak jeszcze chciała pić z butelki to robiłam rzadsze. Jeśli chodzi Ci o poprawę smaku mleka lub żeby było bardziej syte to dodawaj kleik lub kaszki ryżowe. A jeżeli sinlac wydaje Ci się lepszy to pozostają metody prób i błędów, np. 2 miarki na 150 ml. Może dziecku posmakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Sinlac- ile? 16.11.06, 07:28 Pamietaj, zeby nie przesadzac z tym Sinlaciem - on jest bardzo slodki i nie chce wiedziec, ile tam cukru. Swojej corce dalam, gdy byla mala. Poniewaz nie chciala zbyt dobrze jesc, to wtedy najlepszym rozwiazaniem sie wydawal Sinlac, dostala go zawsze, gdy nic innego nie chcialo wejsc. Pozniej sie okazalo, ze ma Candide. K. Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: Sinlac- ile? 16.11.06, 10:42 Jeżeli dziecko jest szczupłe to może pić sinlac i nawet 3 razy dziennie(zalecenie lekarza, przy małej wadze 2 razy obowiązkowo), niektórzy dodają mleka , inni nie, ja dawałam sinlac z kaszką BV malinową(ryżową)i to trzeba wyczuć ile , musisz zrobić i zobaczyć czy nie za gęste , albo nie za rzadkie, ja dawałam chyba tyle miarek ile daje się miarek mleka, wszystko zależy też od tego czy dziecko lubi rzadkie czy gęste mleko. Odpowiedz Link Zgłoś