Dodaj do ulubionych

Sinlac- ile?

15.11.06, 22:17
Mam pytanie- moj synek jest alergikiem, i kupiłam mu sinlac, tylko nie wiem
ile mam go sypac, poniewaz na opakowaniu jest podane tylko do samodzielnego
przygotowania,a ja chce dodac do mleka!?
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: Sinlac- ile? 15.11.06, 22:21
      Tego się nie dodaje do mleka tylko rozrabia z wodą.
    • skarolina Re: Sinlac- ile? 15.11.06, 22:24
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=16939807&a=16939807
    • doralia Re: Sinlac- ile? 15.11.06, 22:53
      Sinlac jest przeznaczony do samodzielnego podawania. Ja podaję go zmieszanego z
      kaszką ryżową Bobovity, jabłkową lub inną. Teraz je łyżeczką i robię taką gęstą
      mieszankę, a wcześniej jak jeszcze chciała pić z butelki to robiłam rzadsze.
      Jeśli chodzi Ci o poprawę smaku mleka lub żeby było bardziej syte to dodawaj
      kleik lub kaszki ryżowe. A jeżeli sinlac wydaje Ci się lepszy to pozostają
      metody prób i błędów, np. 2 miarki na 150 ml. Może dziecku posmakuje.
    • kerstink Re: Sinlac- ile? 16.11.06, 07:28
      Pamietaj, zeby nie przesadzac z tym Sinlaciem - on jest bardzo slodki i nie chce
      wiedziec, ile tam cukru. Swojej corce dalam, gdy byla mala. Poniewaz nie chciala
      zbyt dobrze jesc, to wtedy najlepszym rozwiazaniem sie wydawal Sinlac, dostala
      go zawsze, gdy nic innego nie chcialo wejsc. Pozniej sie okazalo, ze ma Candide.

K.
      • magda270519761 Re: Sinlac- ile? 16.11.06, 10:42
        Jeżeli dziecko jest szczupłe to może pić sinlac i nawet 3 razy
        dziennie(zalecenie lekarza, przy małej wadze 2 razy obowiązkowo), niektórzy
        dodają mleka , inni nie, ja dawałam sinlac z kaszką BV malinową(ryżową)i to
        trzeba wyczuć ile , musisz zrobić i zobaczyć czy nie za gęste , albo nie za
        rzadkie, ja dawałam chyba tyle miarek ile daje się miarek mleka, wszystko zależy
        też od tego czy dziecko lubi rzadkie czy gęste mleko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka