Dodaj do ulubionych

Zyrtec-pytanie

IP: *.* 06.01.02, 12:16
Moja córcia ma przez 3 tyg. brać Zyrtec w kropelkach. W ulotce wyczytałam, że lek może powodować senność lub nadmierne pobudzenie. A jakie Wy macie doświadczenia z Zyrteciem? Czy Wasze dzieci były po nim senne lub pobudzone? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Zyrtec-pytanie IP: *.* 06.01.02, 16:11
      Ulotkę też czytałam ale w praktyce spotykałam się tylko z sennością, nigdy nie słyszałam o pobudzeniu. Mój brat już dorosły od lat bierze Zyrtec tylko na noc i tak samo dawałam go mojej córeczce. Nie było wtedy żadnych problemów.
      • Gość: guest Re: Zyrtec-pytanie IP: *.* 13.01.02, 13:17
        synek dostaje Zyrtek przez cały okres pylenia, mamy spokój tylko w zimie, ale nie było żadnych problemów. Bardzo żle zareagował na alertek dla dzieci. Był senny, osłabiony itd. Na zyrteks reaguje ok i tez podajemy go na noc
    • Gość: janeczka Re: Zyrtec-pytanie IP: *.* 22.01.02, 19:09
      mój bierze zyrtek i jest ok.Ja też dobrze go toleruję.
      • Gość: pyzia Re: Zyrtec-pytanie IP: *.* 02.02.02, 20:25
        Mój Krzysio (3l.) też bierze Zyrtec i to już parę miesięcy. Jest wszystko dobrze, żadnych zmian w zachowaniu. Czasami nawet chciałabym, aby był nieco senny. Nic z tego.
        • Gość: Gosia1 Re: Zyrtec-pytanie IP: *.* 09.02.02, 20:57
          A moje - jedno i drugie - dostawały kociokwiku po zyrteku!!! Były rozdrażnione, agresywne i tak pobudzone, że nie dawałam sobie rady. Dopiero z claritine jestem bardzo zadowolna, a ostatnio zaczęłam podawać synkowi flonidan i też jest wszystko ok.Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka