Dodaj do ulubionych

Alergia - zalamalam sie - pomocy

IP: *.* 13.02.02, 12:17
Zawsze myslalam, ze sprawy alergii nie beda dotyczyc mojego dziecka. Nidgy nie bylimy z mezem na nic uczuleni. A tu...Moja corka ma praiwie 3 miesiaca, od jakiegos czasu pojawilay sie czerwone plamy na policzkach, potem na szyji, nastepnie na nozkach. Bylam u lekarza, dal jakies masci, zadnej diety nie kazal stosowac (karmie piersia). Na nozkach uczulenie zeszlo, natomiat na policzkach nie.Dotego caly czas bylam przekonana ze Ola ma ciemieniuche (walcze z nia juz 2 tygodnie i nic), zaczelam szukac w roznych ksiazkach i chyba dochodze do wnioku ze to nie ciemieniucha tylko tez jakas alergia.Jestem strasznie zalamana, nie wiem co robic, mala wyglada jak straszydlo.Sama zdecydowalam sie odstawic nabial na 2 tygodnie, zobaczymy moze bedzie lepiej.Napiszcie co robicie, co jecie.Aneta mama Olenki
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia22 Re: Alergia - zalamalam sie - pomocy IP: *.* 13.02.02, 22:48
      Spróbuj jeszcze nawilżać powietrze w pokoju, w którym mała śpi oraz często smarować jej buzię jakimś kremem nawilżającym. Takie zmiany skórne często pojawiają się ze względu na zbyt suche powietrze, niekoniecznie muszą być oznaką alergii. Szczególnie że ma ciemieniuchę.Czy zmiany występują na udach czy łydkach? Jeśli na udach to raczej alergia, jeśli na łydkach - to nie.Madzia
    • Gość: wike Re: Alergia - zalamalam sie - pomocy IP: *.* 13.02.02, 23:26
      Witam.Jadłam niewiele,prawie nic,bo może uczulić.Z owoców jabłka bo bezpieczne-teraz wiem że jest na nie uczulona-nabiał to tylko masło przy okazji kanapek,mięso tylko gotowany drób,wędlina drobiowa-sama jestem zdziwiona że jeszcze żyję na tej głodowej diecie.Wiki sama się odstawiła od cyca dwa tygodnie temu drogą eliminacji wyszło nam że to jabłko.Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwośći i ekspresowych wyników w leczeniu.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka