gabrynio 24.01.07, 22:27 Turnus coraz bliżej aż mi się wierzyc nie chce że mamy coraz większe szanse na wyjazd, powoli zaczynamy się pakować Może w trakcie zakupów wykoszuję się na jakieś winko????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaha1 Re: Do Maka2003 25.01.07, 00:41 ja mam możliwość starania się o turnus. Ale zastanawiam się po co? Wiem, że to co najlepszego mogę osiągnąć, to tyle co ja ćwiczę z małą w domu. Po co więc jechać? po co wydawać pieniądze??? Odpowiedz Link
gabrynio Re: Do Maka2003 25.01.07, 15:13 Na to pytanie odpowiem ci po turnusie natomiast mocno wierzę w jakis maleńki krok na przód Odpowiedz Link
maka2003 Re: Do Maka2003 31.01.07, 08:42 Ja tez się juz pakuję, nie wiem jak sobie poradzę w podróży - jadę pociągiem. Winko chętnie, ale może zakupie na miejscu. Kasia, wiesz jaka jest sprawa z Hanką, jak juz niejednokrotnie pisałam na turnusach poszukuje nowych form rehabilitacji, patrzę jak działają na Hanię a potem gdy skutki są zadowalające kontynuuję je na miejscu. PO wakacyjnym turnusie Hania dostała wielkiego kopa rozwojowego, rozwiązał się problem z funkcjonowaniem w większej grupie, wróciła bardzo chętna do współdziałania i pracy. POza tym jest to 2 tygodnie gdy jesteśmy razem, tylko dla siebie. Jest to i dla mnie i dla niej bardzo ważny czas. Z powodu tego, ze pracuję nie uczestniczę we wszystkich zajęciach Hani, taki turnus jest dla mnie taka lekcją, co powinnam z dzieckiem robić by wspomóc jej rozwój umysłowy. Osoba, która pracuje z dzieckiem codziennie przez 2 tygodnie pozna je o wiele lepiej niz pani do której jeździmy raz w tygodniu na godzinkę, jej spostrzeżenia są dla mnie bardzo cenne. Ja nie liczę na cud jeśli chodzi o poprawę stanu fizycznego w ciągu 2 tygodni, ale codzienna bardzo intensywna stymulacja rozwoju psychicznego przynosi w przypadku mojej Hani wprost ogromne skutki. Ten turnus na który jedziemy, to maraton, nie są to wczasy z dofinansowaniem z PFRON. Po ostatnim dochodziłam do siebie około miesiąca, ale mogę śmiało powiedzieć patrząc na Hanię, że było warto. pozdrawiam, marta Odpowiedz Link
kaha1 Re: Do Maka2003 31.01.07, 12:39 miło cię w końcu słyszeć. Kiedy jedziecie? damy radę zobaczyć się jeszcze, czy dopiero po powrocie? i skoro tak to może wspólny turnus w lipcu albo sierpniu? Odpowiedz Link
gabrynio Re: Do Maka2003 01.02.07, 20:58 Gabryś złapał jakąś infekcję i nasz wyjazd stoi pod znakiem zapytania mam nadzieje że mimo wszystko bedziemy pozdrawiam Odpowiedz Link
kaha1 Re: Do Maka2003 08.02.07, 16:56 i jak wam na tym turnusie? pojechałyście? dobrze jest? Odpowiedz Link
gabrynio Re: Do Maka2003 09.02.07, 14:30 Jest naprawdę super, Gabryś powoli dochodzi do siebie, dużo terapii i różnych zajęć . Dziś mija piąty dzień a ja mogę powiedzieć że było warto A i Marta z Hanią też są Pozdrawiamy Odpowiedz Link
kaha1 Re: Do Maka2003 10.02.07, 10:00 gabrynio napisz mi proszę jeśli możesz jakie były koszty tego wyjazdu. Odpowiedz Link
maka2003 Re: Do Maka2003 10.02.07, 10:21 Kasia, koszty są koszmarne , za 2 tygodnie płacimy prawie 5 tys (poczytaj o szczagółach na stronie www.acentrum.com.pl . Ale po zmianie w Hani po turnusie w Czarnej wiem, że warto. /mamy trochę kłopotów - Hanka ząbkuje - gorączkuje, jest strasznie sucho, drapie nas w gardłach, a młoda ma chrypkę/ pozdrawiamy z Mielna - marta z hanią Odpowiedz Link
kaha1 Re: Do Maka2003 10.02.07, 12:34 ręczniki na kaloryfery trzeba wieszać (mokre) mam nadzieję, że przejdzie a NFZ tego nie finansuje? Odpowiedz Link
olliczek48 Re: Do Maka2003 28.04.07, 22:15 Kasiu jak bedziesz latem na turnusie w Mielnie odezwij sie prosze do mnie moze sie spotkamy ja mieszkam w Koszalinie i do Mielna mam bliziutko olliczek48 Odpowiedz Link
kaha1 Re: Do Maka2003 29.04.07, 10:06 właśnie nie wiem czy będę nie wiem czy starać się o ten turnus... ale nad morze przyjadę tyle, że na wyspę wolin Odpowiedz Link