Dodaj do ulubionych

co uczula?

IP: *.* 25.03.02, 17:33
U mojej miesiecznej coreczki alergiczki pojawiaja sie ostatnio czerwone policzki i drobne krosteczki (jakby podskorne) i czerwone plamy na czole i na dekolcie. Po umyciu woda slabna. Pojawiaja sie niewiadomo od czego poniewaz nie zmienilysmy ani diety ani nic w otoczeniu. Czy to moze byc uczulenie na pylki? Czy dzieci w tym wieku moga juz na nie reagowac? Zawsze myslalam ze alergia kontaktowa wyglada inaczej ale te czerwone policzki, nie wiem co to. pomozcieAgnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: monias Re: co uczula? IP: *.* 25.03.02, 22:37
      Nie mam dużego doświadczenia, ale chyba objawy alergii nie muszą zawsze wiązać się ze zmianą diety. Np. u mojego syna skaza białkowa pojawiła się ok. drugiego miesiąca. A ja mleko piłam od samego początku.
    • Gość: kasiap. Re: co uczula? IP: *.* 26.03.02, 10:37
      Wedlug mojego alergologa uczulenie na pylki nie zdarza sie u tak malych dzieci.U mojej 3 letniej corki testy wykazaly alergie na pylki, i lekarz stwierdzil, ze to bardzo rzadkie w tym wieku, no i przez to bardzo niekorzystne.A na skladniki pokarmowe mozna uczulic sie w kazdej chwili (lub moze to byc przejsciowa nietolerancja).Szybkiego rozwiazania problemuKaska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka