Dodaj do ulubionych

alergia na mleko a lakcid

IP: *.* 15.10.02, 20:48
Witam,dawno tu nie zaglądałam ale zaczęło się przedszkole i mam w domciu mini szpital. Jednak ostatnio Alek nie wylizał się z przeziębienia domowymi sposobami i musiał wziąć antybiotyk. W związku z tym lekarz kazał mu podawać również Lakcid. W związku z tym mam pytanie czy to mu nie zaszkodzi? w skład Lakcidu wchodzi mleko odtłuszczone...Lekarz twierdzi, że takie ilości mu nie zaszkodzą a ważniejsze jest dbanie o florę jelit. Ja tam widzę, że skóra mu się po tym jednak pogarsza. Macie z tym jakieś doświadczenia? dawać czy nie?pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Madzia2002 Re: alergia na mleko a lakcid IP: *.* 16.10.02, 06:41
      hejmoja alergolog zamienila lakcid na enterol!!! i ja radze to samo, zapytaj sie lekarki, napewno wam przepisze enterol - pozdrawiam Magda
      • Gość: alekiczarek Re: alergia na mleko a lakcid IP: *.* 16.10.02, 10:49
        dzięki Magda, spróbuję z tym enterolem...
        • Gość: Madzia2002 Re: alergia na mleko a lakcid IP: *.* 17.10.02, 06:34
          nie ma za co....mam nadzieję ze będzie lepiej :-)
      • Gość: Yoanka Re: alergia na mleko a lakcid IP: *.* 17.10.02, 23:15
        Enterol mozesz kupić bez receptyPozdrawiam,Joanka :hello:
    • Gość: magdaka Re: alergia na mleko a lakcid IP: *.* 16.10.02, 08:53
      ............a ja sie zastanawiam dlaczego mojemu synkowi tak sie pogorszyla skora na buzi a on od tyg bierze lakcid no ladnie........
    • Gość: ganeta27 Re: alergia na mleko a lakcid IP: *.* 26.10.02, 00:42
      jest jeszcze wiele innych zamienników lakcidu - popytaj w aptece. Nasza pani doktor dla wszystkich alergików zaleca lacidofil i to nie tylko przy antybiotykoterapi ale również dla dzieci na diecie bezmlecznej przy wprowadzaniu nowych pokarmów jak również przy próbach wprowadzania mleka w późniejszych okresach
      • Gość: alekiczarek Re: alergia na mleko a lakcid IP: *.* 31.10.02, 12:12
        Alek też kiedyś brał lacidofil ale on zawiera serwatkę i mój kochany syneczek wyglądał po nim nienajlepiej :(((Niestety szkodzą mu nawet niewielkie ilości mleka czy produktów pochodzenia mlecznego. Mam tylko nadzieję, że kiedyś z tego wyrośnie (chociaż mógłby już, w końcu ma 4,5 roku).pozdrA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka