Dodaj do ulubionych

Tuba do inhalacji.

IP: *.* 21.11.02, 21:02
Lekarze u mojego dziecka podejrzewają astmę. Tak bardzo mi przykro, czasami nawet się obwiniam, bo to ja "dałam" mu tę chorobę w genach. Nie pomogło 2 letnie karmienie piersią. Może dlatego, że Mały zamiast mojej siary dostawał Bebiko, a ja wywalczyłam swoje karmienie po 2 tygodniu życia Jasia. Może to, może tamto...Czuję się winna, kiedy Mały tak bardzo kaszle. Zastanawiam się, co zrobiłam źle.Lekarka zaleciła inhlacje. W związku z tym, muszę kupić tubę. Ja brałam leki wziewne, ale bez tub, więc nie mam pojęcia, co jest dobre. Bardzo proszę, jeśli jakaś mama ma doświadczenie w tej kwestii-powiedzcie mi, jakiej firmy powinnam kupić tubę dla Synka(2 lata i 9 mies.).Będę wdzięczna za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: dś Re: Tuba do inhalacji. IP: *.* 22.11.02, 00:17
      Mam podobny problem z młodszym synem (1- rok), ma podejrzenie astmy oskrzelowej. Choruje na zapelenie oskrzeli co miesiąc. Jestem właśnie w trakcie różnych badań, jest alergikiem to już wiem. Alergolog, do którego trafiliśmy zanim będzie miał wyniki badań kazał mi podawać wziewne leki hormonalne przez tubę BABYHALER. Tuba ta kosztuje ponad 60 zł. Ale jest bardzo dobra.Polecam. Jest przeznaczona do inhalacji małych dzieci. Nie obwiniaj się za chorobę syna. Bo tak na prawdę nie miałaś na to wpływu. W tej chorobie nie ma znaczenia jak go karmiłaś, czym i jak długo.Pozdrawiam.Dorotasmile
    • Gość: wege Re: Tuba do inhalacji. IP: *.* 22.11.02, 12:36
      Witaj!Jestem mamą 6 letniego alergika - astmatyka, na astmę zachorował nagle właśnie jak miał trzy latka, nigdy wcześniej nie chorował na oskszela, ale był uczulony na mleko krowie a później jak się okazało wełnę owczą i pierze. I nie jest to taka straszna choroba - po w miarę szybkim i trafnym zdiagnozowaniu w karpaczu w sanatorium dobrano leki, które podawałam stale choróbsko się wyciszyło. Podaję leki wziewne przez Volumatic - to jest taka tuba którą dziecko trzyma w ustach. Ten z poprzedniego postu jest dla maluszków i zakończony jes maseczką która obejmuje nosek i buzie - mój Michał nienawidzi takich masek i nigdy nie pozwala sobie na takie inhalacje, dlatego volumatic sprawdził się u nas w 100 %. Pediatra pewnie doradzi Ci jaki jest lepszy dla Twojego dziecka. Jest sporo publikacji na temat astmy, warto poczytać żeby się z nią oswoić - może uczepić się na całe życie. pozdrówka Aga (tzn wege )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka