Dodaj do ulubionych

co to jest SINLAC ?

IP: *.* 21.11.02, 22:40
czesc znalazlam na "jedzeniu" fajne przepisy dla dzieci na diecie bezglutenowej,bezmlecz,bezjajecznejdodaje sie tam ten sinlac,co to wlasciwie jest i gdzie toto kupicpozdrawiam magda
Obserwuj wątek
    • Gość: dś Re: co to jest SINLAC ? IP: *.* 22.11.02, 00:03
      Jest to kaszka, od 6 miesiąca, dostępna w aptekach. Bardzo dobra podawałam ją młodszemu synowi. Może ją podawać jeden lub dwa razy dziennie zamiast mleka. Jest to kaszka z Nestle, z chleba świętojańskiego dla dzieci z nietolerancją mleka krowiego i glutenu.Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania, to pisz.Pozdrawiam. Dorota
      • Gość: magdaka Re: co to jest SINLAC ?-dzieki IP: *.* 22.11.02, 09:21
        Bardzo dziekuje,kupie ja i zrobie mojemu Jasiowi jakies dobre jedzonko.A moze najpierw trzeba sie zapytac alergologa?Ma juz 13mcy i alergie na mleko jajka i gluten/chociaz nigdy jeszcze nie jadl bo ja karmie/Wyszlo mu to w testach.Moze masz jakies sprawdzone jedzonko dla takich na diecie.Jasiek jest coraz starszy i juz nie da sobie wcisnac byle kaszki jak siostra je np nalesniki.Stoi i "krzyczy"da da da,a mamie sie serce kraje.Pozdrawiam ps czy twoj maly mial robione testy na obecnosc przeciwcial Ige,jak mu zdjagnozowano nietol.glutenu?Wszedzie o to pytam bo nie moge znalezc kontaktu z dziecmi ktore maja takie IgE jak moj Jasiek
      • Gość: magdaka Re: Dorota skontaktuj sie ze mna prosze IP: *.* 22.11.02, 10:33
        Najprostsza bedzie "sypana" szarlotka. Ogolny przepis jest tutaj: http://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_alergia&key=1016448231. Ten przepis jest z glutenem, ale ja pieklam kiedys z kasza kukurydziana zamiast manny (kasza powinna byc mozliwie drobna, bo zgrzyta w zebach :) ), bez platkow owsianych i z mieszanina mak bezglutenowych - polowa kukurydzianej, reszta ryzowa i amarantusowa, poppingu juz chyba nie dodawalam - grunt, zeby zachowac w miare taka sama calkowita ilosc skladnikow sypkich. Jak nie znajdziesz bezglutenowego proszku do pieczenia to mozesz dodac sody albo w ogole nic. Z cukru waniliowego tez lepiej zrezygnowac.Pozdrawiam
    • Gość: maugolek Re: co to jest SINLAC ? IP: *.* 22.11.02, 11:58
      podaj mi adres tego "jedzenia", proszemaugolek
      • Gość: magdaka Re: co to jest SINLAC ? IP: *.* 22.11.02, 13:00
        na forum "wszystko o jedzeniu" jest post ; "mam make ryzowa i co dalej?" a przepisy sa w odpowiedzi na ten post pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka