Dodaj do ulubionych

ulewanie+kaszel=alergia???

IP: *.* 22.02.03, 22:24
witajcie,moja juz prawie 4 miesięczna Ania od jakiegos czasu ma szorstka wysypke na nogach i odrobinę na policzkach oraz coraz bardziej jej się ulewa. Od zawsze miała sapkę (zdaniem naszej p doktor) a od 2 dni ma drugi w swojej historii epizod kaszlowy. Jest to sam kaszel bez temperatury i innych sensacji. karmię ją wyłącznie piersią. Przez pierwsze 2 mce byłam na scisłej diecie, ale odką sobie odpuściłam to jem juz wszystko (ostatnio niestety dużo mleka).Czy te elementy może łączyć hasło alergia?Jesli tak to jak mogę to potwierdzić (kiedy widać efekty diety eliminacyjnej?)przepraszam, że to takie chaotyczne i mam nadzieje że coś poradziciepozdrania z aniąps kupy sa normalne (żółte i regularnie)
Obserwuj wątek
    • Gość: Weronisia Re: ulewanie+kaszel=alergia??? IP: *.* 23.02.03, 13:59
      To nie musi byc alergia.Ale jeśli chcesz zacząć dietę eliminacyjną, to pierwsze efekty może byc widać aż po tygodniu.Na alergię mojej córki złożyło się więcej czynników i napewno nie kaszel.Miała wysypkę na całym ciele, ostre wymioty, biegunkę, okropne bóle brzuszka.
      • Gość: burek Re: ulewanie+kaszel=alergia??? IP: *.* 23.02.03, 20:02
        Hejka!U nas bylo tylko ulewanie. Bez kaszlu wysypek itp. Skonczylo sie z chwila przejscia na diete. Niestety nie pamietam ile musialam czekac na efekty diety bo minelo juz prawie 9 miesiecy i skleroza mnie dopadla. :lol:Pozdrowka. Ania-burek :hello:Ps. Wybaczcie brak polskich literek- nie moj kompik :(
        • Gość: sudari Re: ulewanie+kaszel=alergia??? IP: *.* 23.02.03, 22:32
          Witaj, u nas bylo dokladnie tak samo, dieta do 3 -go m-ca, a pozniej coraz wiecej nowosci, u malej krostki, szorstkie kolanka i coraz gorzej, sapka tez byla. Ja doszlam z wprowadzaniem do czekolady, a ona do alergii - sucha, bardzo swedzaca skora. Wprowadzilam diete eliminacyjna, a raczej wrocilam do bardzo okrojonej diety z poczatku macierzynstwa (indyk, ryz, ziemniak, jablko, marchew, kasze, razowy chleb, maslo roslinne), ale poprawy nie widac, pediatra przepisywal coraz to nowe leki, trafilismy juz nawet do bicomu, a ostatnio do alergologa i zobaczymy czy ten pomoze. Jednego sie nauczylam, ze teraz kazdej swiezej mamie poradze chodzic do lekarza pediatry - alergologa. Moj pediatra gdy mowilam o sapce mowil, ze to normalne, sucha skora - natliszczac, skaza bialkowa - wyeliminowac tylko mleko w czystej postaci, a przetwory mozna po trochu jesc, a nalezalo od razu wszystko wyeliminowac i dac malej leki.No troche sie wyzalilam, ale Tobie radze - wybierz sie do dobrego alergologa poki jeszcze sie to nie rozchustalo!!!Pozdrawiam,Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka