Dodaj do ulubionych

Uczulenie - fotki

03.01.07, 07:53
dziewczyny moze wasze dzieci miale podobne zmiany.
Nie mam pojecia od czgo to jest, nie chce znikac a wizyta dopiero pod koniec
stycznia.
pediatra dala elocom posmarowalam i zniklo na pare dni ale wrocilo a ja nie
chce juz tym smarowac. Kiedys miala juz takie zmiany ale jakos znikaly a
teraz sie utrzymuja i utzrymuja sad
i94.photobucket.com/albums/l97/kapi48/DSC06732.jpg
i94.photobucket.com/albums/l97/kapi48/DSC06731.jpg
Obserwuj wątek
    • koraga Re: Uczulenie - fotki 03.01.07, 20:45
      Cześć,
      Wiesz, nie chcę tu stawaiać diagnozy, ale jakbym widziała skórę mojego Kuby.
      U nas zostało to zdiagnozowane jako AZS.
      Piszę szeroko o tym w moim ebooku - linka masz w stopce.

W skrócie - opowienia pielęgnacja skóry - natłuszczanie i nawilżanie oraz
      szukanie przyczyny - w diecie, w otoczeniu dziecka, itp.
      Powodzenia.
    • kara13 Re: Uczulenie - fotki 03.01.07, 21:24
      Dodam jeszcze jedno zdjecie moze ktoras z was miala podobna wysypke i mi cos
      podpowie jak wytzrymac do wizyty u alegrologa i dermatologa
      i94.photobucket.com/albums/l97/kapi48/DSC06741k.jpg
      • fruwajka1 Re: Uczulenie - fotki 03.01.07, 21:46
        Kara13 u nas jest dokładnie to samo, ale jeszcze pod kolankami dodatkowo. My
        też mamy Elidel i maść robioną ze sterydami, wysypka też znika i się pojawia.
        Wyczaiłam na razie alergię na mleko, paprykę i pomidory. Ale teraz zmiany
        wracają nawet po ich wyeliminowaniu. Robię w kółko badania kału i nic. Teraz
        mamy skierowanie na morfologię, mocz i znowu kał. A wizyta u dobrego alergologa
        dopiero w marcusad( Córeńka ma 16 m-cy. No i od początku listopada non stop
        katar na przemian z zapaleniem oskrzeli. Nawet teraz. Bardzo Cię proszę - pisz
        co u Was i jakie diagnozy, ja też będę pisać o wszystkim czego tylko się
        dowiem, bo widzę po opisie i zdjęciach, że "jedziemy na jednym wózku".
        Pozdrawiam Was gorącosmile
        • luty71 Re: Uczulenie - fotki 03.01.07, 21:57
          Synuś (teraz 3 latka) miał podobne zmiany tylko jeszcze ostrzejsze - lekarze
          diagnozowali azs - okazało się, że glista - po odrobaczeniu wszystko zniknęło.
          Jeśli z kalu nic nie wychodzi można jeszcze zrobić badanie krwi na obecność
          antygenu glisty.
    • dagu75 Re: Uczulenie - fotki 03.01.07, 22:09
      Kara, u mojej córeczki zmiany są dużo gorsze, a nie jest to AZS. Czy to swędzi?
      My doraźnie stosujemy steryd, jak nie trzeba to elidel, często nw]atłuszczam
      Lipobazą lub Topialyse Plus.Albo smaruję dermalibour Adermy. Jak się skończy,
      zmienię na exomega, podobno skuteczny. Poproś w aptece o próbki, powinni ci
      dać, przetestuj.Trzymaj się.
      • kara13 Re: Uczulenie - fotki 03.01.07, 22:14
        Na gliste nie badałam. czy to jest zwykłe badanie na pasożyty?

Moja corke te zmiany chyba nie swedza bo nie widze by sie drapala a i spi
        dobrze.
        I co dziwne te zmiany ma tylko z prawej strony ...
        • blueluna Re: Uczulenie - fotki 04.01.07, 21:00
          A co powiesz na pierwszy przypadek z tej strony:
          www.mp.pl/artykuly/?aid=13814&spec=70&PHPSESSID=84622844E39E4710930E71E45A950DB6

smile
          • malka21 Re: artykuł 04.01.07, 23:43
            Ja się dołączę. Dzięki za artykuł,spadł mi jak z nieba. Cały czas szukam, co to
            za wysypkę ma moje dziecko, bo nie daje mi to spokoju. Mam co prawda diagnozę
            dermatologa ale taką nie 100%. Wg. mnie najprawdopodobniej jakiś wirus bo nie
            działał pimafukort, zyrtek i fenistil. Wysypka żyje swoim życiem, znika w
            kolejności powstawania jednocześ rozszerzając się na inne części ciała. Nie
            swędzi. Skóra nie liszowacieje a rumień idzie jakby od środka. Trwa już 4
            tydzień i na moje oko potrwa jeszcze jeden. Dla pediatry, do którego najpierw
            trafiliśmy wyglądało to jak jakaś nieciekawa alergia a nawet początek azs
            (widział dziecko jak w zgięciach były czerwone punkciki, parę dni później
            zrobiły się ogniste plamy).
            Przy okazji od dermatologa mały dostał maść z antybiotykiem na krostki koło
            ust. Ja oczywiście od dawna myślałam, że podrażnia go tam jakiś alergen
            (głównie zaczerwieniało się pod wpływem rozmazanego jedzenia). Okazało się, że
            to podkażenie bakteryjne.. Piszę o tym, bo ja sama większość zmian skórnych
            zaliczałam do alergi, lekarze również. Mój syn alergikiem na pewno jest ale na
            dziś, po dwóch latach obserwacji, nie potrafię powiedzieć które ze zmian
            świadczyły o alergii (a nie o lambli, wirusie czy bakteri) i na co (poza
            orzechami) jest uczulone moje dziecko.
        • kaaasia10 Re: Uczulenie - fotki 17.01.07, 22:45
          kara13!
          Ja kiedyś tak miałam z moim starszym synem, miał wysypkę po jednej stronie
          ciała , po prawej i bardzo dobry lekarz- alergolog powiedział mi , że to nic
          poważnego i że to przejdzie samo. Powiedział także , że musiał wcześniej być
          przeziębiony, bo to wychodzi po przebyciu infekcji.

pozdrawiam
      • luty71 Re: Uczulenie - fotki 03.01.07, 22:14
        A wiesz z czego to uczulenie?
        • luty71 Re: Uczulenie - fotki 03.01.07, 22:21
          Z kału to badanie w kierunku robaków - możesz powiedzieć, że chodzi ci o
          glistę - ale pewnie jak wiesz trudno jest trafić w jaja glisty więc badanie z
          krwi jest bardziej miarodajne (chociaż z drugiej strony przeciwciała glisty
          mogą się utrzymywać nawet jak już glisty nie ma).
          Inne objawy glistnicy, które miał mój synek:
          zmiany skorne, świąd skóry, brzydki zapach z ust, pocenie sie w nocy,
          ślinotok,choroba lokomocyjna, nadwrażliwość, nadpobudliwość, świąd nosa i
          genitaliów
          • 1234t4 Re: Uczulenie - fotki 08.01.07, 11:08
            Witam!
            Właśnie przeczytałam Wasze posty.Kiedy miesiąc temu rozpaczliwie szukałam na
            forum takich wlaśnie informacji nie mogłam nic znaleść.Opisywałam na farum jak
            wygląda uczulenie u mojej Mani ale nikt nie umiał mi odpowiedzień . I własnie
            dziś zobaczyłam te fotki.Moje dziecko miało identyczne uczulenie bylo ono
            jeszcze pod pachą.Robiłam badania krwi, moczu kału na pasożyty.Smarowałam
            Marysię Elocomem, Laticortem, maścią robioną w aptece i nic.Poszłam prywatnie
            do Pani dermatolog z wieloletnim stażem pracy, która powiedziała,że jak żyje
            czegoś takiego na oczy nie widziała.(ale wzięła 60 zł. za wizytę ).Bardzo się
            wtedy wystraszyłam. W końcu poszłam do alergologa, który tylko spojrzał i
            powiedział, że to typowe uczulenie od proszku do prania i
            rzeczywiście .Wróciłam do prania w proszkach dziecięcych i wszystko ustąpiło!
            • kara13 Re: Uczulenie - fotki 08.01.07, 13:43
              ale ja jzu zmienilam na dzieciecy
    • kara13 Re: Uczulenie - fotki 04.01.07, 07:18
      Nie moge wlasnie dojs cna co ewentualnie moze byc to uczulenie.
      Czy badanie krwi na obecnosc glisty jest mozliwe w prawie kazdym laboratorium
      czy musze su=ie naszukac? I ile kosztuje?
      • summer063 Re: Uczulenie - fotki 04.01.07, 20:44
        U nas było podopbnie, taka wysypka była na brzuchu, placach, ramionach tylko
        silniejsza, też mam zdjęcia. W badaniach wyszła candida ++ i alergia
        (nietolerancja laktozy) Dr Mikołajewicz zaleciła nam dietę i homeopatię,
        dodatkowo odczuliliśmy nietolerancję laktozy biorezonansem. Dziecko po tygodniu
        leczenia "ozdrowiałO" i od 2 miesięcy nie ma wysypki!!!
        • ana256 Re: Uczulenie - fotki 04.01.07, 21:01
          Modyfikacja diety przyniosła efekt. Pewnie wyeliminowałaś cos co uczulało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka