Dodaj do ulubionych

PILNE udo po przeszcepie zaczyna sie czerwienic :(

30.05.07, 09:59
Dziewczyny,
Dzisiaj rano zauwazylam,ze skora gdzie byl pobierany przeszcep zaczyna
ciemniec-czerwienic sie...sad(( byla jasniejsza,taka rozowawa a teraz
ciemnoczerwona ;-(((
Czy tak ma byc???
Lekarz kazal smarowac nitrofurazonem wiec tak robie,smarowalam tez alantanem
plusem w kremie.mozecie mi cos podpwoiedziec???
gg 8616887
barbaraadamowicz@wp.pl

Z gory serdecznie dziekuje.
Obserwuj wątek
    • agnes_julia Re: PILNE udo po przeszcepie zaczyna sie czerwien 30.05.07, 14:04
      Witaj
      Ja jak sie juz wszystko pogoiło od razu na całą nóżkę wkółko naklejałam Hypafix
      na 22 godziny przez około 2 -mce, jak zbladło to tointex lub no scar smarowałam
      około 1 m-ca, aktualnie po 5 m-cach od przeszczepu nóżka jest bialutka i tylko
      natłuszczam po kąpieli lipobase.
      Pozdrawiam
      • mama4dzieci Re: PILNE udo po przeszcepie zaczyna sie czerwien 30.05.07, 15:23
        HUBERCIK PRZESZCEP MIAL 8 MAJA 2007R i nie wiem czy jest juz nozka zagojona???
        Wpogle nie mam zadnego pojecia jak zadbac o skore i przeszczepione miejsca ;-(((
        Konradek byl poparzony,nie mial przeszczepu i wiem co i jak,a u Hubercika???
        Hypafix to jais plaster silikonowy??? coz to jest???
        Czy Twoje dziecko tez mialo przeszcep??? jak sie goila skora-z miejsca gdzie
        byl pobrany przeszczep??/ a jak miejsce gdzie skora byla nakladana???
        Pozdrawiam
        • agnes_julia Re: PILNE udo po przeszcepie zaczyna sie czerwien 30.05.07, 17:59
          Witaj
          Moja córeczka została poparzona 23.12.07 przeszczep 29,12,07 z uda na lewą rączke.
          Mogę wysłać Ci zdjęcie jak wygladała rączka (jeżeli jeszcze ci nie wysyłałam)po
          miesiącu, wtedy juz wszystko było zagojone i od wtedy zaczełam przyklejać na
          rączke Hypafix a póżniej Cica.Nie mam zdjęć nózki ale jak zeszły wszystkie
          strupki i skóra była zaczerwieniona to wtedy zaczełam naklejać Hypafix ogólnie
          też po m-cu , wysyłałam zdjęcia Juli do Pana dr. Wyrzykowskiego i to on zalecił
          plastry Cica i Hypafix na udo miejsce dawcze, dokąd nie miałam Cica naklejałam
          na raczke Hypafix na 22 godziny, pózniej rączka tylko Cica , nózka Hypafix .
          • agnes_julia Re: PILNE udo po przeszcepie zaczyna sie czerwien 30.05.07, 18:06
            Hypafix to plaster jest tani za rolke szerokość 15 cm na 10 m zapłacisz 13 zł
            ale musisz zamówić 3 sztuki więc wyjdzie Ci 50 zł(razem z przesyłką)firma Skamex
            podaje ci adres SKAMEX Company Ltd Sp. z o.o.
            93-121 Łódź,ul. Częstochowska 38/52
            tel.: +48 42 677 14 11
            Hypafix działa na zasadzie kleju który uciśnie i nie da przyszłej bliznie
            urosnąć oczywiście plastry silikonowe Cica Care są lepsze no ale o wiele droższe
            ja musiałam na początku kupować na rączke dwa plastry 12na15 cm więc był to duzy
            wydatek. Dlatego na nóżkę zaczełam nalepiać Hypafix, ale mysle że dobrze
            zrobiłam bo po 5 m-cach nie ma śladu.Poczytaj o Hypafixie na forum jest duzo
            wypowiedzi i duzo osób go stosuje.
            Powodzenia
    • agnes_julia Re: PILNE udo po przeszcepie zaczyna sie czerwien 30.05.07, 18:13
      Jeszcze jedno alantan plus strasznie wysusza skóre proponuje Ci Lipobase bardzo
      dobrze natłuszcza i zmywa się wodą.
      Moje gg gdybys chciała porozmawiać 5368520.
    • dwyrzyk Re: PILNE udo po przeszcepie zaczyna sie czerwien 30.05.07, 23:18
      Szanowna Pani; Miejsca dawcze, tak samo jak przeszczepy, potrafią tworzyć
      blizny przerostowe. Ciemnienie koloru miejsca dawczego jest zapewne pierwszym
      objawem potencjalnego przerostu. W związku z tym należy rozpocząć terapię - np.
      kontaktową plastrem "Hypafix" i kontynuować konsekwentnie aż kolor zblednie.
      Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski
      • mama4dzieci Re: PILNE udo po przeszcepie zaczyna sie czerwien 31.05.07, 10:22
        Bardzo dziekuje Panie Doktorze za informacje oraz zalecenia co do leczenia
        blizn.
        W Koszalinie gdzie Hubercik trafil po oprazeniu lekarze mowili,ze wystarczy
        smarowac alantanmem plus i sypac pudrem Alantan,tutaj we Wroclawiu znowu kazali
        smarowac przez 3 tygodnie Nitrofurazonem,co mnie wogle zaskoczylo dlatego tez
        weszlam na forum i zadaje pytania.
        Czy Hypafix jest na recepte??/kupuje sie go w aptece???
        Pozdrawiam serdecznie
        Barbara Adamowicz
        • agnes_julia Re: PILNE udo po przeszcepie zaczyna sie czerwien 31.05.07, 14:11
          Witaj
          Hypafixu nie mogłam znależć w aptece jest tylko zamiennik nie pamietam nazwy.
          Zamów telefonicznie zadzwoń pod ten nr. co podałam Ci wcześniej wyślą w ciagu
          dwóch dni.
          Ja tak od początku zamawiam co prawda znalazłam Hypafix w jednej aptece ale
          koszt około 30zł za rolke a po co przepłacać skoro za 50 zł mozesz mieć 3 sztuki.
          Pozdrawiam
          • mama4dzieci HYPAFIX JAK STOSOWAC??? 31.05.07, 17:24
            Witaj serdecznie.
            Juz zamaowilam telefoniecznie wink)) mam nadzieje,ze szybko dojdzie.
            Moglabys mi napisac jak sie stojue ten HYPAFIX???
            Jak czesto sie go zmienia???
            Za wszelkie informacje i szczegoly bede ogromnie wdzieczna.
            Z gory dziekuje
            gg 8616887
            barbaraadamowicz@wp.pl
            • agnes_julia Re: HYPAFIX JAK STOSOWAC??? 31.05.07, 18:11
              Witaj
              Naklejałam Hypafix po kapieli, myłam miejsce przeszczepione i miejsce pobrania
              zwykłym mydłem szarym-biały jeleń,powycinałam hypafix tak aby wystawał 1 cm i
              naklejałam,i spać następnie na drugi dzień godzinke przed kapielą nasączałam
              zwykłą wazeliną i ściągałam przed lub w kapieli(oczywiście Hypafix do smieci).
              I tak w kółko czyli nosiła 20-21 godzin dziennie.
              Aktualnie na rączke naklejam Cica care a na niego aby sie dobrze trzymał po
              przecież nosi około 22 godzin naklejam Hypafix( także jeżeli zamówisz więcej to
              potem też Ci się przyda).
              Myśle że Hypafix to dobry wybór no fakt że na początku trudno Ci będzie jednym
              paskiem obkleić w kółko nóżkę ale dojdziesz do wprawy.
              Pozdrawiam Gosia
              • mama4dzieci Re: HYPAFIX JAK STOSOWAC??? 31.05.07, 18:44
                Hejka wink))
                Dzieki za super szczegoly wink))
                Ale powiedz mi jak to wkolo nozki naklejac Hypafix???
                Hubercik ma z przodu uda pobrane skore do przeszczepu i cala noge mam okleic???
                Normalnie czuje sie jak neoandertalczyk ;-((9 to wszystko to dla mnie czarna
                magia ;-(((
                Wiem jak zadbac o blizny starszego synka-Konradka.ale skora po przeszcepie??? i
                ta cala reszta to mnie az przerasta ;-(((
                • agnes_julia Re: HYPAFIX JAK STOSOWAC??? 31.05.07, 18:56
                  Julia miała z nóżki wyciętą spódniczke jak powiedział mi lekarz...( miała pasek
                  przy pasku)więc musiałam naklejać w kółko nóżki, jeżeli Hubercik miał tylko z
                  przodu pobierane to tylko tam naklejaj+1 cm.
                  Na pewno sobie poradzisz, raz krzywo drugi raz lepiej,nauczysz się.
                  Pozdrawiam
                  • mama4dzieci Re: HYPAFIX JAK STOSOWAC??? 31.05.07, 22:16
                    Dzieki Ci serdeczne.
                    MASZ MOZE GG???-jezeli tak to prosze napisz do mnie - moje gg 8616887 ak bedzie
                    latwiej i szybciej niz na forum wink))
                    Z giory serdeczne dzieki.
                    Pozdrawiam serdecznie Was wszystkich-caluski dla dzieciaczkow wink))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka