andziuchna121 19.01.07, 22:05 mam takie pytanie.lekarka przepisała mojej dzidzi to mleczko.czy można robić je "na zaś" i wkładać do lodówki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathia_25 Re: nutramigen 19.01.07, 22:09 próbowałam tak robić ale wydawało mi się bardziej ohydne niż zrobione bezpośrednio przed wypiciem Odpowiedz Link Zgłoś
jeta26 Re: nutramigen 19.01.07, 22:19 ja też robie je przed wypiciem i nie przechowuję go ponieważ jest ohydne Odpowiedz Link Zgłoś
asik37 Re: nutramigen 19.01.07, 22:39 nutramigen to nie mleko tylko hydrolizat mleka (nawet jest napisane preparat mleko zastepczy) hydrolizatu nie powinno przechowywac sie zbyt długo bo nie jest tak trwały jak zwykłe mleko (białka poddane hydrolizie nie są tak trwałe) Ja bym go w lodówce nie przetrzymywała. Zresztą co to za problem zrobic nawet w nocy szybko mleko przeciez rozpusci sie w letniej wodzie dłuzej zajmnie podgrzanie z lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: nutramigen 20.01.07, 11:14 ja zawsze robie swierze mleczko, nawet w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Przeklejone posty: 20.01.07, 11:32 • nutramigen andziuchna121 19.01.07, 22:29 + odpowiedz a jeszcze jedno pytanko,czy takie przechowywane mleczko w lodówce może sie popsuć i zaszkodzić dzidzi?? • Re: nutramigen lenajanek 19.01.07, 22:33 + odpowiedz ja wieczorem szykuję mleko na "po" kąpieli i na "zaś" zazwyczaj syn je raz w okolicach 5.00. Nie wiem czy robię dobrze, ale tak od 4 misięcy i nie wsawiam go do lodówki, tylko koło łóżka i nigdy nic małemu po nim nie było • Re: nutramigen ewa_mewa 20.01.07, 00:03 + odpowiedz No co Ty, przechowujesz mleko w temperaturze pokojowej przez tyle godzin?? Można najwyżej przez godzinę, przecież tam się tworzy tyle bakterii że możesz dziecku naprawde poważnie zaszkodzić. Butelki można nie wyparzyć ale żeby trzymać mleko w cieple przez tyle czasu? • Re: nutramigen lenajanek 20.01.07, 10:12 + odpowiedz wiesz, gdybym zauważyła, że w jakikolwiek sposób mu to szkodzi, że np częściej wymotuje to na pewno zaprzestałabym takich praktyk, ale odpukać do tej pory nic się nie dzieje, bardzo ładnie przybiera na wadze i jest zdrowym, silnym dzieckiem, pozdrawiam • Re: nutramigen ududka 20.01.07, 10:09 + odpowiedz czasem wystarczy poczytać opakowanie a oto odpowiedż:...."jeżeli przygotowany roztwór jest przechowywany w lodówce, należy go przed użyciem ogrzać i wstrząsnąć..........."tak więc można tylko nie na kilka dni ale na dwa trzy karmienia.mojej małej w szpitalu podawali wcześniej przygotowane mleko przechowywane w lodówce.pozdrawiam. • Re: nutramigen spa746 20.01.07, 11:10 + odpowiedz na opakowaniu pisz aby podawać najozniej w ciagu godz. ale podaję zaraz po przygotowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
ixi22 Re: Przeklejone posty: 21.01.07, 15:13 Jak mała była w szpitalu to przynosili z kuchni ilość na całą dobę już rozrobiony, stał w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
margaret_76 Re: Przeklejone posty: 21.01.07, 16:36 A ja gotuję wodę w garnku wieczorem. W nocy, kiedy jest potrzeba nakarmienia małego podgrzewam te wodę trochę i dodaje Nutramigen w proszku. Trwa to szybko i łatwiej podgrzać wodę w garnku niż całą butelkę z mieszkanką. Odpowiedz Link Zgłoś