kerstink 05.03.07, 14:01 Czy przed prazeniem kaszy jaglanej to ja tez myjecie, czy to raczej preszkadza ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natela Re: Prazenie kaszy jaglanej 05.03.07, 14:23 prazenie kasz zalecane je wg TMC w celu podniesienia wartosci energetycznej pokarmu - mozna rownniez myc kasze ale wtedy powinnas przed uprazeniem wysuszyc ja np. w piekarniku, proso, owies i ryz myjemy w cieplej wodzie wg TMC Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Prazenie kaszy jaglanej 05.03.07, 14:43 Ale czy mozna ze spokojem tez z mycia zrezygnowac ? No bo w sumie mycie ma czyscic jak rozumiem, z zarazkow. A prazenie to dosyc wysoka temperatura - powinno tez czyscic ? Czy o czyms zapominam tutaj ? Dla mnie taka prazona kasza jest po prostu smaczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: Prazenie kaszy jaglanej 05.03.07, 15:51 a jak się ja praży? Jak to technicznie wygląda?Moja córka nie lubi tej kaszy, może ja polubi uprazoną? Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Prazenie kaszy jaglanej 06.03.07, 07:25 Wrzucam na sucha patelnie, czekam, ze zaczyna podskakiwac (trzeba ciagle mieszac, bo szybko sie przypala), i dopiero wtedy zalewam wode. Kasza sie robi bardziej sypka i chrupiaca, mi bardziej smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
idylla4 Re: Prazenie kaszy jaglanej 05.03.07, 18:29 Ja tak w ogóle to najpierw ja moczę, więc tak czy siak wędruje na patelnię mokra. Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Prazenie kaszy jaglanej 06.03.07, 07:24 Witaj Idyllo, od dawna cie tu chyba nie bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
micka72 Re: Prazenie kaszy jaglanej 06.03.07, 09:59 Kochane, jak w końcu mam przygotowac te kaszę? Najpierw umyć, potem wysuszyć, a nastepnie ugotować. Czy tylko umyć i ugotować? Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Prazenie kaszy jaglanej 06.03.07, 10:30 Na poczatku przyrzadzaj ja zwyczajnie: umyc i gotowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Prazenie kaszy jaglanej 06.03.07, 10:50 Ja nie zawsze lubię specyficzny posmak kaszy jaglanej i często najpierw zalewam na 1 min wrzątkiem a potem gotuję normalnie jak kaszę. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
luty71 Re: Prazenie kaszy jaglanej 06.03.07, 21:22 a ja nie płuczę - czy bardzo źle robię i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś