polka3 23.10.05, 21:26 jestem załamana wynikami wyborów prezydenckich..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sledziowa Re: prezydent Kaczyński 23.10.05, 21:32 Ja również nie jestem zadowolona z końcowych wyników Jednak do załamania mi daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
dorjana1 Re: prezydent Kaczyński 23.10.05, 21:51 a jednak Polska homofobów...Muszą ją zniszczyć do końca i niestety musi odejść pokolenie naszych rodzicow-wtedy coś świeżego nastąpi.Boże państwo socjalne...przecież tu nie ma na to pieniędzy!! Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: prezydent Kaczyński 23.10.05, 23:46 My z mężem, mimo, że na obczyźnie, głosowaliśmy. Na Tuska. Dla mnie to niezrozumiałe, że są tacy, co im się wydaje, że ich głos się nie liczy, więc nie idą głosować. Co drugi tak ma! Co drugi! Odpowiedz Link Zgłoś
anula2000 Re: prezydent Kaczyński 24.10.05, 08:45 Ja wczoraj jak zobaczyłam jakie są wyniki i jak Tusk przemawia poczułam jakieś bardzo silne i dziwne uczucie, szok. Byłam pewna jego wygranej, bo wszyscy znajomi i na forum opowiadali się za Donaldem, a tu coś takiego... Nawet nie mam siły tego komentować.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: prezydent Kaczyński 24.10.05, 08:54 Ja też jestem w nie najlepszym humorze. Myślałam,że ludziska mają troche oleju w głowach ale chyba się pomyliłam. Teraz to już napewno w Polsce dobrze nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
charl75 a my nie glosowalismy na Tuska 24.10.05, 09:09 Jakos nie przekonaly nas jego klepania po plecackach i ukladziki z Kwasniewskim, Millerem, Kulczykiem i cala ta rozowa smietanka. To juz bylo, wiec w wykonaniu Tuska bylaby tylko kontunuacja. A poza tym to nie narzekajcie tak na panstwo socjalne, bo za Tuska Polska bylaby tylko dla bogatych, no chyba ze jestescie zonami prezesow banku) Odpowiedz Link Zgłoś
bbb21 Re: a my nie glosowalismy na Tuska 24.10.05, 09:37 pewnie w większości tymi żonami prezesów nie jesteśmy; ten, który wygrał to też nie mój typ; głos swój oddałam na Tuska-mniejsze zło? boję się szaleńczej biurokracji, następnych pałaców zusowskich, państwa socjalnego, rozliczeń z przeszłością i masy urzędów i urzędasów, którzy będą do tego potrzebni, boję się obsadzania leppera, beznadziejności rydzyka, lpr, BRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!! Boję się zaognienia stosunków zagranicznych. Kolejnej reformy służby zdrowia. Po prostu boję się, co teraz będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
charl75 Re: a my nie glosowalismy na Tuska 24.10.05, 09:47 Mysle, ze palace ZUS-owskie i banda urzedasow to wlasnie domena poprzednich ukladow, gdzie kazdy z rodziny ministra albo prezesa do trzeciego pokolenia musial miec fajna posadke i dobra pensje. Ja mam nadzieje, ze teraz bedzie inaczej, bezpieczniej..... wierze w to Odpowiedz Link Zgłoś
bbb21 Re: a my nie glosowalismy na Tuska 24.10.05, 10:00 biurokracja za czasów Kaczyńskiegow Warszawie bardzo się rozrosła... Chciałabym bym taką opptymistką, jak Ty, ale ..nie potrafię! Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: a my nie glosowalismy na Tuska 24.10.05, 10:07 Przy każdej zmianie władzy, czy to sejm, czy prezydent czy minister w zakładzie pracy męża zmieniają wszystkich na wyższych stanowiskach, nieważne dobrze zarządzał czy źle. Czyli na dobrą sprawę ta czy inna wygrana będzie oznaczała nerwówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia791 Trochę tolerancji dziewczyny 24.10.05, 13:48 Apeluję żeby uszanować zdanie większości społeczeństwa i nie używać na tym forum obraźliwych dla wielu ludzi określeń typu: "homofob" czy "ludzie nie mają oleju w głowie". Mamy demokrację i nowy prezydent został wybrany większością głosów czy się to komuś podoba czy nie. Jeśli ten wątek będzie dalej kontnuowany na zasadzie opluwania ludzi którzy raczyli mieć inne zdanie niż niektóre dziewczyny wypowiadające się na tym forum, to wątek ten zostanie przeze mnie usunięty. Dyskusja - proszę bardzo, ale w momencie wzajemnego obrażania się i braku szacunku dla odmiennego zdania zapraszam na inne fora. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Amelia! 24.10.05, 14:27 Tak trzymaj! Nie dopuść do tego by zrobił się tu gorszy nastrój. Jak do tej pory było super i chyba każdej z nas to odpowiadało. A tak swoją drogą to zawsze wiedziałam że polityka to burzliwy temat i to w każdym miejscu. Dlatego nigdy się nie udzielach w takim wątkach, choć jak każdy człowiek swoje zdanie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Trochę tolerancji dziewczyny 24.10.05, 19:05 nie odnosze wrazenia, że ktoś tu w tym watku sie obraża..nie było mowy o jakichś personalnych uwagach jedna do drugiej... Odpowiedz Link Zgłoś
amelia791 Nie o to mi chodziło ..... 24.10.05, 19:13 Nie chodziło mi o "obrażanie się" tylko o obrażanie przekonań innych ludzi, większości nawiasem mówiąc. Dzięki Aga Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: prezydent Kaczyński 24.10.05, 22:48 polka, ja tez jestem zalamana Odpowiedz Link Zgłoś
charl75 dziwi mnie tylko 25.10.05, 09:54 fakt, ze tyle z Was bylo za panem Donaldem Tuskiem, a wiekszoscia, prawie 10% przewaga zostal wybrany pan Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
asia_grzes Re: dziwi mnie tylko 25.10.05, 10:30 w Warszawie równiez ten wyklinany Kaczyński wygrał.i dobrze:po tym jak PO jak małe dzieci obraza sie ,bo nie może dyktowac warunków i już nie chce koalicji z PiS-em,to dobrze sie stało,że nie oni decyduja o moim kraju.a ich partyzantke wobec PiS-u przewidzialam już dawno.AWS-UW...szkoda,ze historia tak niewielu uczy.poza tym dlaczego tak mało ludzi dziwi fakt takiego niezadowolenia z wyborów.bo wielu sie boi!.znam osoboscie człowieka,który z niepokojem czeka czy PiS spełni obietnicę i rozliczy wszystkich.i zycze im tego z calego serca ps.a gadki o znaczeniu elektoratu Leppera w IIturze sa śmieszne.skoro tak wielu ich było to czemu lepper nie wszedł do IItury?a poparcie dla Tuska-z każdej strony,nie zapominajmy o tym.Walesa,Kwasniewski,Urban-juz ten zestaw wystarczy mi,by nie ufac Tuskowi.osobowosc nijaka-tylko hasla.nie wiem jakie ma poglady poza tym,ze chce dostac super stolek.w programie PiS-u owszem jest wiele ryzykownych pomysłow,ale im ufam,bo sa od lat konsekwentni i wiedza czego chca.kaczynski na pytanie o polityke zagraniczna nie rzucal hasel w pustke tylko slusznie powiedzial-MUSZE MIEC NAJPIERW DOSTEP DO DOKUMENTOW ,OCENIC WSZYSTKO A POTEM PODEJME ODPOWIEDNIE DZIALANIA.i tu wielki plus ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia191 Re: dziwi mnie tylko 25.10.05, 15:15 W Polsce jest tyle spraw do zrobienia;bieda,bezrobocie,służba zdrowia,oświata itp.a dla nowego prezydenta priorytwtem jest rozliczać innych.Czy to pomoże naszemu krajowi?czy da ludziom miejsca pracy?czy podniesie głodowe pensje?Mam wątpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
charl75 Re: dziwi mnie tylko 25.10.05, 18:55 Moja droga, a czy myslisz, ze jesli cale na przyklad takie sadownictwo pelne starej gromady dzialaczy zalatwi sobie odprawki i emeryturki na poziomie kilku tysiecy to jest to w porzadku i Ty na to nie bedziesz musiala placic??? ja nie chce zeby taki Jaruzel siedzial sobie spokojnie i dostawal emerytury 5 tysiecy zlotych z moich podatkow tudziez starzy donosiciele albo SB-cy ktorzy zmarnowali zycie tysiacom ludzi spijali pianke i zyli w dobrobycie - dla mnie powinni siedziec w kamieniolomach, a nie lansowac sie w telewizji! Mysle, ze prezydent Kaczynski bedzie umial zajac sie wieloma sprawami, jest czlowiekiem spokojnym, dazacym do celu. Odpowiedz Link Zgłoś