Dodaj do ulubionych

drożdżyca układu pokarm. a szczepienia i autyzm

20.03.07, 00:38
Kto mi wytlumaczy te zaleznosc? Spotkalam sie z info o wspolwystepowaniu
drozdzycy z autyzmem. A z kolei kojarzy sie tez szczepienia (MMR) z
mozliwoscia wystapienia czy przyspieszenia autyzmu u dziecka. Czy to ma
zwiazek z ta drozdzyca? Wiem, ze candida bardzo uszkadza jelita przez co do
organizmu przedostaja sie zwiekszone ilosci toksyn. Ale szczepienia przeciez
nie przez uklad pokarmowy sa podawane. Moze mi ktos wyjasnic lopatologicznie
jesli jest tu jakas potrojna zaleznosc?
Obserwuj wątek
    • ewapn Re: drożdżyca układu pokarm. a szczepienia i auty 20.03.07, 07:17
      wszystko co piszesz jest prawdą, te dziury w jelitach, które robią grzybki
      niszczą naturalną barierę dla wszelkich substancji w tym toksycznych. kumulacja
      toksyn jakie wydzielają grzyby, do tego tych, które dostajemy w postaci
      pokarmów itp, znacznie osłabiają uklad immunologiczny.. na to czyhają tylko
      takie organizmy jak grzyby , one wykorzystuja każdy moment słabości organizmu,
      aby się rozpanoszyć....
      podanie w takiej sytuacji, kiedy organizm jest osłabiony a układ immunologiczny
      nie pracuje prawidłowo- antybiotyków baź włąśnie szczepienie, króre ma przecież
      wpływ na ten układ mogą , doprowadzic ok 18-24 mies. zycia do autyzmu..
      • czakaka Re: drożdżyca układu pokarm. a szczepienia i auty 20.03.07, 09:55
        Tu jest opis naszego przypadku
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=58887493&a=58887493
        Mechanizm jest taki, że szczepionka może uaktywnić i/lub wprowadzić do
        organizmu choroby, które przy uszkodzonych przez grzyba jelitach zatruwają cały
        organizm produktami metabolizmu (które normalnie są wydalane). W przypadku
        autyzmu istotne jest podtruwanie mózgu, który w tyn okresie intensywnie się
        rozwija (mowa, nauka chodzenia i inne). Polecam angielski film "Usłyszeć ciszę"
        o autyzmie po MMR, chorym dzieciom pomagała dieta.
        W kwestii szczepień, nie jestem im przeciwna pomimo naszych problemów, ale 1.
        dziecko musi być idealnie zdrowe i to powinna oceniać matka, lekarz widzi
        dziecko zaledwie 10-20 min i większość niepokojących objawów ignoruje (tak było
        u nas), 2.NIE WOLNO ŁĄCZYĆ SZCZEPIONEK!!!! Im bardziej skomplikowany koktajl
        tym gorzej.
        Autyzm u kilku procent dzieci ustępuje, czasmi nie wiadomo dlaczego. Mój syn
        rozwija się prawidłowo, może pomogło też to mleko z laktatora-)))). Zdrowe
        dzieci mogą jeść mieszanki i będzie OK, choremu mleko matki jest moim zdaniem
        nieodzowne. U małego widać było gorszy stan "brzucha" gdy mojego mleka było
        mniej i gdy był odstawiany.
    • denay Re: drożdżyca układu pokarm. a szczepienia i auty 20.03.07, 10:21
      Lekarka mojej córy tez twierdzi, że nieleczona candida
      uszkadza połączenia nerwowe
      i moze być przyczyną zachowań autystycznych
      nadpobudliwości
      oraz, w późniejszym okresie, Alzheimera
      • aisha78 Re: drożdżyca układu pokarm. a szczepienia i auty 20.03.07, 10:55
        jedna rzecz jest bardzo ważna - trafić na lekarza , który będzie słuchał tego co
        mówi matka , jak i weźmie candidę na poważnie . Ja jeszcze na takiego nie
        trafiłam!;-(
        Jak możecie to podajcie namiary - jesteśmy z W-wy!
        Syn ma teraz prawie 6 m-cy , do tej pory szczepiony był normalnie , ale nie wiem
        czy mogę połączyć jego "gorsze" zachowanie (niepokój , rozdrażnienie i stan
        skóry)z tym ,że upłynęło kilka dni od szczepienia. Zauważyłam już to dwa razy?!
        Nie mam na razie zamiaru szczepić go MMR , tylko na odrę.
        • atropina Re: drożdżyca układu pokarm. a szczepienia i auty 20.03.07, 11:27
          www.dzieci.bci.pl/strony/autism/wywiadMc.htm
        • czakaka do aisha78 20.03.07, 13:26
          u nas to było tak
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=58887493&a=58887493
          jeżeli już masz problem po szczepieniu, to źle, konwencjonalni bedą Ci ciągle
          mówili, że niemożliwe itd. Na twoim miejscu szukałabym kogoś z homeo i od
          candidy, link podałam. U nas były coraz to gorsze infekcje i gorączki po
          40stopni. Jak się leczymy, poszukaj przez wyszukiwarkę, po pisałam w różnych
          miejscach. Dieta!!!!!!Pozdrawiam.Zapraszam na priva, odpisuję.
    • czakaka link na Candidę 20.03.07, 13:19
      dla wielu osób oczywiste wiadomości
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155
      nie mogłam wyciąć fragmentu w artykule dr Janusa 'Cichy zabójca" jest duży
      wątek z dokładnymi info. U mojego syna tak to właśnie wyglądało. Miłej lektury!
      • jj555 Re: do ewapn - autyzm między 18-24-cem życia??? 20.03.07, 17:30
        na jakiej podstawie twierdzisz, że autyzm wychodzi między 18-24 m-cem???
        Czy to znaczy, że jak zaszczepię dziecko które ma 13 m-cy to nie ma takiego
        zagrożenia??? A jak będę zwlekać do 18m-cy to już będzie???

• ewapn Re: do ewapn - autyzm między 18-24-cem życia??? 20.03.07, 19:45
          powtarzam to za informacją dr Janusa, udzielajacego kiedys odp na forum candida-
          przytoczył tam wyniki badań prowadzonych przez lekarzy amerykańkich.. taki
          wiek tam podano...jak znajde ten wątek to wkleję linka..
        • ewapn Re: do ewapn - autyzm między 18-24-cem życia??? 20.03.07, 19:48
          a co do terminu szczepienia, jesli są problemy z jelitami, candida i toksynami
          w organizmie, niewazne czy zaszczepisz w 13 czy 18 miesiacu, kiedys jedna z
          tych rzeczy jakimi sa szczepionki bądź dodatkowo podany antybiotyk-doleje oliwy
          do ognia...
          • ewapn Re: do ewapn - autyzm między 18-24-cem życia??? 20.03.07, 19:59
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=27533353&a=27731840
            • czakaka Wiek dziecka a autyzm. 20.03.07, 22:23
              Z mojej wiedzy. Takie granice są umowne, medycy tak przyjmują bo wtedy wychodzi
              najwięcej przypadków. To okres pierwszej widocznej socjalizacji dziecka, nauka
              mowy i poprawienie sprawności ruchowej. Autyzm dobrze jest postrzegać przez
              etapy rozwoju mózgu, u autystyków mówi się o zatrutym lub zagłodzonym mózgu,
              dlatego tak ważna i pomocna jest dieta. Nasze doświadczenia potwierdzają,
              dziecko miało najprawdopodobniej grzyba (reflux, AZS, napiecie mięśniowe) a
              szczepionka dała impuls dla organizmu i zrobiło się bardzo źle. Jestem skłonna
              potwierdzić też zależność grzybicy u matki i problemów u dziecka. Ale wyszliśmy
              z tego, więc wiem, że można. Tyle, że teraz zachęcam wszystkich do ostrożności
              w szczepieniach.
    • ula233 Re: drożdżyca układu pokarm. a szczepienia i auty 21.03.07, 10:16
      odkładałam szczepienie synka na MMR z powodu przeziebienia, pozniej gronkowca
      skornego, na kolejnej wizycie lekarka zarzadała odemnie zaswiadczenia od
      lekarza alergologa czy dziecko moze zostac zaszczepione.
      Pytałam wczesniej dr Mikołajewicz o takie zaswiadczenie - stanowczo odradzała
      nam szczepienie przynajmniej do 2 roku zycia ( dodam ze synek leczy candide)
      i że kwestia szczepienia to indywidualna sprawa matki czy chce i zgadza sie na
      szczepienie czy nie
      w przychodni sie jednak upieraja, czekam na wyniki badan z krwi jak wyjdzie ze
      ma uczulenie na jajko wtedy napewno dostaniemy zaswiadczenie od alergologa
      jesli jednak nie nie wypisze mi takiego a ja nie chce go teraz szczepic
      • aisha78 Re: drożdżyca układu pokarm.do : ula233 21.03.07, 10:21
        dr Mikołajewicz w ogóle odradza szczepienie?czy tylko MMR?czy można zaszczepić
        tylko np. na odrę?
        • ula233 Re: drożdżyca układu pokarm.do : ula233 21.03.07, 11:06
          nam odradzała ogolnie, nawet na wizycie zadzoniła do niej corka i pytała czy ma
          sie zaszczepic w szkole a ona jej zabrobiła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka