Dodaj do ulubionych

Witaminy - uc\ulają?

21.05.03, 20:52
Obserwuj wątek
    • anja.t Re: Witaminy - uc\ulają? 21.05.03, 20:55
      Czy witaminy podwane dzieciom tez mog uczulac?
      Moje dziecko dostaje Multitabs. Odstawilam jakis czas temu. Potem znow podalami
      pojawia sie wysypka. Nie wiem czy to one uczulaja czy cos z mojej diety ( nie
      wprowadzalam zadnych nowości )

Pozdrowionka
      • karollaa Re: Witaminy - uc\ulają? 22.05.03, 00:24
        Moze nie witaminy jako takie, lecz jakis dodatek smakowy czy barwnik.
        Mysle, ze to calkiem mozliwe. Moze wyprobuj jakis inny preparat - np Cebion
        Multi w kropelkach, porownaj sklad i obserwuj reakcje.

pozdr.
        Karola
      • zgagusia Re: Witaminy - uc\ulają? 15.06.03, 21:37
        witaminy z grupy B moga uczulac
        aga
    • beta32 Re: Witaminy - uczulają? 26.05.03, 09:46
      Ja gdy byłam ciąży uculiłam się na Maternę sad.
      A witaminy najlepiej podawać w postaci naturalnej. Gdy mój alergiczny synek gdy
      zaczął jeść szcypiorek i rzodkiewkę, zauważyłam zdecydowaną poprawę skóry na
      buzi... tylko najlepiej jeśli te witaminki nie są "wzbogacone" takimi
      pierwiastkami jak azot czy fosfor sad
      Pozdr. B.
    • madziejka2 Re: Witaminy - uc\ulają? 03.06.03, 11:10
      Tak, mogą uczulać. Mój synek np. reaguje na witaminy z grupy B wysypką. Lekarka
      nam powiedziała, że tak często się zdaża i własnie z cebionu multi przeszlismy
      na cebion i jest ok.
      • cesarus Re: Witaminy - uc\ulają? 11.06.03, 19:23
        mój synek też dostawał cebion multi i też miał ciągłe plamki i krostki. Teraz
        zaryzykowaliśmy i kilka dni nie podajemy. Chyba się uspokoiło. Podamy więc
        pewnie cebion. Proszę tylko o informację jak jest różnica między multi a nie
        multi?
        pozdrawiam ania
        • maak3 Re: Witaminy - uc\ulają? 15.06.03, 22:54
          multi to dużo wit. a bez multi to wit.C
          mulicebion uczulał mojego syna, o ile pamiętam to miał smak pomarańczowy, więc
          jakimś świństwem musieli to zrobić
          ale syn znajomej, którego życie uczulałowink)) jadł kinderbiovital, który nie ma
          żadnych dodatków
          • renata341 Re: Witaminy - uc\ulają? 29.06.03, 23:36

u mojego syna tez wystapily objawy uczulenia wlasnie po tabletkach multitabs
            wiec zapewne jest tam jakies swinstwo bylo to jakis czas temu ale dokladnie
            zapamietalam nazwe inne preparaty sa o.k wiec mysle ze to jakis skladnik
            tych akurat witamin

e
            yapamietalam

• ninaa Re: Witaminy - uc\ulają? 10.07.03, 08:14
            Zgadzam się z Wami ! Moja obecnie pięciomiesięczna córcia też trochę już
            powalczyła z kropkami. Kiedy się uspokoiło, zaczeliśmy znów podawać Cebion, i
            tango z kropkami zaczęło się od początku! Od kilku dni zrezygnowałam znów z
            tego specyfiku i zauważam wyraźną poprawę. Coś w tym więc jest...!
            A maść "na kropki", faktycznie najlepsza jest taka "robiona" z apteki, z wit.
            A.
            Pozdrawiam Mamy i Tatusiów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka