anja.t Re: Witaminy - uc\ulają? 21.05.03, 20:55 Czy witaminy podwane dzieciom tez mog uczulac? Moje dziecko dostaje Multitabs. Odstawilam jakis czas temu. Potem znow podalami pojawia sie wysypka. Nie wiem czy to one uczulaja czy cos z mojej diety ( nie wprowadzalam zadnych nowości ) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
karollaa Re: Witaminy - uc\ulają? 22.05.03, 00:24 Moze nie witaminy jako takie, lecz jakis dodatek smakowy czy barwnik. Mysle, ze to calkiem mozliwe. Moze wyprobuj jakis inny preparat - np Cebion Multi w kropelkach, porownaj sklad i obserwuj reakcje. pozdr. Karola Odpowiedz Link Zgłoś
zgagusia Re: Witaminy - uc\ulają? 15.06.03, 21:37 witaminy z grupy B moga uczulac aga Odpowiedz Link Zgłoś
beta32 Re: Witaminy - uczulają? 26.05.03, 09:46 Ja gdy byłam ciąży uculiłam się na Maternę . A witaminy najlepiej podawać w postaci naturalnej. Gdy mój alergiczny synek gdy zaczął jeść szcypiorek i rzodkiewkę, zauważyłam zdecydowaną poprawę skóry na buzi... tylko najlepiej jeśli te witaminki nie są "wzbogacone" takimi pierwiastkami jak azot czy fosfor Pozdr. B. Odpowiedz Link Zgłoś
madziejka2 Re: Witaminy - uc\ulają? 03.06.03, 11:10 Tak, mogą uczulać. Mój synek np. reaguje na witaminy z grupy B wysypką. Lekarka nam powiedziała, że tak często się zdaża i własnie z cebionu multi przeszlismy na cebion i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: Witaminy - uc\ulają? 11.06.03, 19:23 mój synek też dostawał cebion multi i też miał ciągłe plamki i krostki. Teraz zaryzykowaliśmy i kilka dni nie podajemy. Chyba się uspokoiło. Podamy więc pewnie cebion. Proszę tylko o informację jak jest różnica między multi a nie multi? pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
maak3 Re: Witaminy - uc\ulają? 15.06.03, 22:54 multi to dużo wit. a bez multi to wit.C mulicebion uczulał mojego syna, o ile pamiętam to miał smak pomarańczowy, więc jakimś świństwem musieli to zrobić ale syn znajomej, którego życie uczulało)) jadł kinderbiovital, który nie ma żadnych dodatków Odpowiedz Link Zgłoś
renata341 Re: Witaminy - uc\ulają? 29.06.03, 23:36 u mojego syna tez wystapily objawy uczulenia wlasnie po tabletkach multitabs wiec zapewne jest tam jakies swinstwo bylo to jakis czas temu ale dokladnie zapamietalam nazwe inne preparaty sa o.k wiec mysle ze to jakis skladnik tych akurat witamin e yapamietalam Odpowiedz Link Zgłoś
ninaa Re: Witaminy - uc\ulają? 10.07.03, 08:14 Zgadzam się z Wami ! Moja obecnie pięciomiesięczna córcia też trochę już powalczyła z kropkami. Kiedy się uspokoiło, zaczeliśmy znów podawać Cebion, i tango z kropkami zaczęło się od początku! Od kilku dni zrezygnowałam znów z tego specyfiku i zauważam wyraźną poprawę. Coś w tym więc jest...! A maść "na kropki", faktycznie najlepsza jest taka "robiona" z apteki, z wit. A. Pozdrawiam Mamy i Tatusiów. Odpowiedz Link Zgłoś