15.08.10, 16:04
Bardzo proszę o radę,bo nie wiem co mam robić.Mam 22 miesięcznego
synka.Poród-cesarka 10 pkt.Do tej pory wszystko było ok.W lipcu
wróciliśmy z wakacji (12 godzin jazdy w foteliku) i mały nam
omdlał.Wyglądało to tak jakby się wyłączył nachwile,zero kontaktu z
otoczeniem.Pojechałam szybko do szpitala,3 dni obserwacji i
nic.Morfologia,dno oka ok.Dostałam skierowanie do
neurologa.Prywatnie zrobiłam eeg.I teaz się zaczyna.Jeden lekarz
neurolog dziecięcy powiedział,że eeg nie wykazuje żadnych
patologii.Natomiast drugi lekarz też neurolog dziecięcy uważ, ze
sązmiany padaczkowe i chce małemu wprowadzić lekarstwa na okres 2-3
lat.Nie wiem co mam teraz robić.Pomózcie.
Obserwuj wątek
    • steba32 Re: wynik eeg 18.09.10, 00:42
      moja 2 letnia corka teraz juz 4 letnia jadla butelke mleka lezalam kolo niej i jak juz skaczyla to oczy gdzies zaczely jej uciekac potem nogi zaczely jej sie telepotac a potem ona cala i robila sie sina.ja robilam co moglam 9klepanie ,obracalam nawet za nogi w dol bralam i nic.ona dalej sina polecialam do sasiada.sasiadka usta usta to jej robilam a to jeszcze gorzej.starsza corka po pogotowie zadzwonila.ja juz nie wiedzialam co robic.sasiad siedzial na fotelu nagle wstal i mowil wiem juz wiem co robic odepchal mnie core na bok wziol i zaczol jej palce wkladac do buzi.ciezko mu bylo bo miala szczeko scisk na sile wkladal az wlozyl palce mial pogryzione .jak juz wlozyl to zlapal za jezyk i pociagnol.wtedy jula zlapala oddech.uratowal ja i bede wdzuieczna mu do konca zycia.w szpitalu powiedzieli ze to bylo zaksztuszenie.zadlawienie ale mi to nie wygladalo na zadlawienie mi to wygladalo na padaczke
      • steba32 Re: wynik eeg 18.09.10, 00:58
        po wyjsciu ze szpitala poszlam do neurologa na ktorego czekalam 3 mies.on wyslal nas na eeg na ktory czekalismy 2 mies.wynik wyszedl nie prawidlowy.chcial dac leki na padaczke.ja sie nie zgodzilam bo prawie rok nic sie nie dzialo.zazadalam skierowanie na rezonans na ktory czekalam pol roku.na rezonansie nic nie wykryto poza powiekszonym migdalkiem.w pazdzierniku mam wizyte u neurologa i nie wiem co teraz lekarz powie od tego wypadku minelo 2 lata a juli nic nie jest.rozwija sie dobrze.chodzi do przedszkola.jest samodzielna,gadatliwa.nie ma problemow ani z mowa ani z ruchem.normalna dziewczynka.ja sie jeszcze nie zgodze na leki.niech powtorza eeg to wtedy zobaczymy.wy tez takszybko sie nie zgadzajcie na leki.
    • steba32 Re: wynik eeg 18.09.10, 01:08
      jesli chodzi o rade dla pani to ja bym poczekala poszla na rezonans.zreszta u malych dzieci czesto wynik eeg jest nieprawidlowy bo dziecko sie rusza.ja sobie robilam eeg glowy to tam musialam byc nieruchomo kazali otwierac oczy zamykac a takie male dziecko robi to na co ma ochote.moja jula jest juz wieksza i zrobie jej eeg glowyteraz to zrozumie jak jej sie powie otworz oczy zamknij nie ruszaj sie. jak juz bede po badaniu to napisze pani jaki wynik.a pani niech zrobi rezonans zeby byc pewnym ze to pani dziecka zawieszenie to tylko zamyslenie a eeg nieprawidlowe bo dziecko sie ruszalo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka