maj55 25.06.07, 11:15 bardzo proszę ze wskazówkami kiedy dzwonić i jak długo trzeba czekać a sprawa dotyczy mojej kuzynki u której po 16 latach wznowił się AZS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majka995 Re: namiary na doktor Zawadzką 26.06.07, 11:46 Wiesz co ja chodziłam do dr.Zawadzkiej i zdecydowanie nie polecam. Przereklamowana i tyle. Napewno nie jest najlepsza. Przeczytaj sobie moja wypowiedz z watku szukam alergologa w Warszawie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: namiary na doktor Zawadzką 26.06.07, 12:24 Ja akurat jestem przeciwnego zdania i z czasu oczekiwania na wizytę, widać nie tylko ja. Nie dość że doskonały pediatra-alergolog to jeszcze potrafi zwrócić uwagę na parę innych rzeczy. Wszystko wskazuje na to że dzięki niej moje dziecko uniknie wielu problemów, które pewnie miałoby w szkole itp. Nie dość, że zauważyła to poleciła specjalistę. I nie było to w żaden sposób związane z alergią. Ale w sumie każdy ma własne preferencji i prawo wyboru ) Zresztą już tyle razy była na ten temat dyskusja, że chyba nie warto się powtarzać. )) A do autorki wątku - trzeba dzwonić w środę od 18-19. Trzeba być wytrwałym i wykręcać numer aż do skutku. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
maj55 kruffa 26.06.07, 12:42 dzięki wielkie za opinię i będę dzwonić wytrwale, ale bardzo proszę o numer telefonu, bo przeszukując forum nie dotarłam do tej informacji pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 Re: namiary na doktor Zawadzką 26.06.07, 12:44 Wiesz co ja na początku tez byłam zachwycona pania doktor, ale niestety niemiło sie rozczarowałam. Każdy ma prawo wyboru, jesteś zadowolona i pomogła twojemu dziecko to dobrze. Ja mam zupełnie inne odczucia. Zaczęła się czepiac że dziecko ma przeprosty, dała namiary do przychodni do znajomych . Pojechałam tam i tylko zapłaciłam kupe kasy za nic. poszłam do ortopedy zweryfikowac diagnoze i lekarz sie smiał ze dziecko jest zdrowe i ma prawidłowa postawe. Ja do niej już więcej nie pójde. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: namiary na doktor Zawadzką 26.06.07, 13:02 A propos ortopedów - wg nich (nawet tych największych sław) z moimi dziećmi jest wszystko w porządku. I o ile z córką bez specjalisty bym na to nie wpadła, to z synem wiem, że coś nie jest nie tak. Oczywiście ortopedzi twierdzą że to samo się wyrówna, bo tak dzieci mają. Fakt - wyrówna się. Mi się wyrównało, ale ile się namęczyłam przez dyslekcję przez całe lata nauki to tylko ja wiem. Moim dzieciom jeśli tylko będę mogła to wolę tego zaoszczędzić. Nad wieloma rzeczami nikt się nie zastanawia: dlaczego niektóre dzieci nie mogą nauczyć się jeździć na rowerze bez 2 dodatkowych kółek, dlaczego nie mogą się skupić przy nauce itp itd. W sumie żaden wysiłek - po prostu obecne zabawy zmienimy na inne )) Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 Re: namiary na doktor Zawadzką 26.06.07, 14:12 Z tego co piszesz wnoskuje że u twojego dziecka stwierdziła to samo co u mojego i tez byłaś pewnie u pani mgr.Surowińskiej. Wiesz co pani Surowińska nakładła mi do głowy rózne rzeczy absolutnie nie potwierdzone. Mój syn nie ma problemów z nauką, dobrze czyta, ładnie rysuje, co według pani mgr. było niemożliwe przy jego wadzie. Powiem ci że jak się chce to u każdego można coś znaleśc. Nie przekonuje mnie ani dr.Zawadzka ani tym bardziej mgr.Surowińska. konsultowałam dzieci u rehabilitantów z zentrum Zdrowia Dziecka i nikt nic nie potwierdziła. Z tego co się orientuje to wszyscy pacjecci pani dr.Z mają przeprosty, astme i powiększone migdały i uszy do drenażu. Mnie to nie przekonuje Pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
jasieczek.z Re: namiary na doktor Zawadzką 27.06.07, 13:07 Oj jak ja się z Tobą zgadzam. Też u niej byłam i moje dziecko wg dr Zawadzkiej ma astmę, oczywiście uszy do leczenia, powiększony migdał. Tylko że ja byłam u niej tylko jeden i ostatni raz. Potem dzięki Bluelunie poszłam do innegolekarza i moje dziecko nie ma astmy tylko refluks, uszy są piękne i same się zregenerowały gdy dostał leki na refluks, migdały jak u każdego dziecka po infekcji jest to norma że są większe i tak też u mojego. Po prostu nic nadzwyczajnego. Jedyne co mogę jeszcze na koniec dodać to to, że nie wiem gdzie ci ludzie uczą się medycyny, że wszędzie widzą alergię a nie normalne dziecięce choroby, które od wieków były normalnie rozpoznawane i leczone do momentu rozpoczęcia się mody na alergię. Robiłam już dwa razy testy z krwi IGE, panele i nic nie wykazało. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w szukaniu przyczyn chorób i prawdziwych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f do kruffy 27.06.07, 12:32 hejka, mam pytanie - o co chodzi z tym jezdzeniem na 4 kolkach? z czego moze wynikac to ze dziecko ma problem z jezdzeniem na 2??? bo mnie zaintrygowalo... co do dr zawadzkiej to ja ze swojej strony moge dodac ze u dwojki moich dzieci wykluczyla alergie, corke wyleczyla z fatalnego zapalenia pluc. dwa lata temu synowi zatrzymala napady alergicznego kaszlu. zdecydowanie polecam pania dr. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kruszt Re: namiary na doktor Zawadzką 11.08.07, 08:08 a czy mozecie podac gdzie przyjmuje?potrzebuje tez numeru telefonu.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś