Dodaj do ulubionych

Znowu zwracam się do Was o pomoc

01.07.07, 14:01
Odpadł nam nutramigen, amino, Nan ha, pepti mct, mleko ryżowe, kukurydziane z
ekologicznego sklepu oczywiście. w tej chwili jest na pepti 2 , kupy
zatwardzone, wzdęcia i bóle brzuszka. Byliśmy u gastrologa stwierdził , że to
niedojrzały układ pokarmowy i już. Jakos nie umiem tak czekac. jutra zaczyna
10 m-c i kolki ma do dziś. Z warzyw te tylko dynie, ziemniak, (
brokuły,sliwki może ale powoduja wzęcia, więc nie daję. Oczywiscie lekarz
mnie ochrzanił, że za duzo tych zmian mleka było, ale co miałam zrobić ...
Patrzeć jak wymiotuje sktępa się z bólu, nie spi pół nocy. jest tak w "tyle"
z jedzeniem, że nie wiem co teraz spróbować, amarantusa czy np cukinie czy
co ? Mam tez wrazenie,że nietoleruje cukrów bo nich ma więcej gazów.
więc nie wiem co teraz, dalej próbowac np z pregominen czy faktycznie
przegiełam ? Do alergologa idziemy za 2 tygodnie dopiero, więc nie wiem co
teraz ... Narazie czekam bo cała mała wysypana
Obserwuj wątek
    • nadi25 Re: Znowu zwracam się do Was o pomoc 01.07.07, 14:34
      słuchaj, a jak reagowała na nutramigen, bebilon pepti, amino itp? tylko
      wysypka, czy też doleglowości żoładkowe? mój amły ma dopiero 4,5. karmię go na
      razie piersią, lakerka kazała raz dziennei dawac bebilon pepti, mały pił,
      brzuszke nie bolał, żadnych wzdęc itp, tylko pjawiła się wysypka, tzn czewronwe
      place, teraz, po ostawieniu wyblakły, tylko skóra jest sucha. też będę miec
      problem, bo wczoraj podałam mu troszkę sinlacu i dziś jest mała wysypka sad
      • aleksandra19811 Re: Znowu zwracam się do Was o pomoc 01.07.07, 15:08
        Po nutramigenie i amino, czerwone policzki, nega kolka, kupa jak kamień, po
        pepti jest najlepiej choc nadal lekko czerwone policzki i suche, kupa mniej
        zatwardzona, po pepti tez jest mniej gazów, ale i tak sporo
        • pacia811 Re: Znowu zwracam się do Was o pomoc 01.07.07, 15:36
          bardzo dużo tych zmian, ten mały organizm nie miał kiedy się ustabilizować i
          odpocząć!! czasem trzeba koło miesiąca, żeby nastąpiła jakaś pozytywna reakcja
          organizmu...więc się dziwie....

piszesz, że maluszek je niewiele...hmmm...moja zuza ma prawie 10 miesięcy i je
          nutre, ryż i brokuła...dopiero od dwóch tygodni!!!!!!!!!!!!! wcześniej
          podawałam różne rzeczy, ale źle Zuza reagowała (i kupy i skóra), więc sobie
          odpuściła wprowadzanie czegoś oprócz nutry. jak się sytuacja uspokoiła to
          dopiero spróbowałam czegoś nowego....( dodam, że wyniki z krwi i moczu ma
          prawie idealne, i przybiera ładnie na wadze)

czy maluch dostawał tylko mleko przez jakiś czas? może warto odstawić pokarmy
          stałe, i podać tylko mleko przez okres np 3 tygodni... żeby sprawdzić czy nie
          szkodzą mu jakieś inne pokarmy....

czy słyszałam o homogenacie??

pati
          • aleksandra19811 Paciu811 01.07.07, 17:25
            co to jest homogenat ?
            Zrobie jak radzisz przeczekam. A do picia co podajesz ?
            • pacia811 Re: Paciu811 01.07.07, 18:00
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=64589329&a=64589329
              lekarka mi takie coś poradziła, powiem szczerze, że jeszcze tego nie
              próbowałam, ale w najbliższym czasie będę takie cudo podawać małej.... nie mamy
              już nic do stracenia. jak będzie cię to interesowało to napisze ci szczegółysmile

moja zuzia była już na pepti, amino, nutramigenie, i pregestemilu...i
              nic....żadnej znaczącej porawy stanu skórysad

do picia podaje tylko wode przegotowaną, ale z kranu, żadną jakąś butelkowaną
              (bo mała miała po niej kolki)

spróbuj naprawde przeczekać jakiś czas, jak maluch ma problemy czy to z
              trawieniem, czy kupami, kolkami czy wypryskami skórnymi to organizm potrzebuje
              troche czasu na stabilizacje. jak po jakimś czasie nie zmieni się nic, to
              pomyslimy dalejsmile

ja czekałam na ustabilizowanie się ciałka dwa miesiące, już miałam naprawde
              dosyć, miałam już takie doły, ryczałam jak bóbr

teraz Zuzia je ryż i brokuły, z czego ogroooooomnie się cieszesmilesmilesmilesmilesmile

próbowałaś kąpać malucha w lnie??

• aleksandra19811 Re: Paciu811 01.07.07, 19:20
                a jakie mleko teraz jej podasz ? Też ma Twoje Zuza kłopoty brzuszkowe ?
                • pacia811 Re: Paciu811 01.07.07, 19:23
                  w tej chwili Zuza jest na nutramigenie 2, bo wydaje mi się że jako tako go
                  toleruje

problemów jakiś poważnych z brzuszkiem nie miała, może przy zmianie mleka czy
                  próbie podania czegoś nowego, ale ta sytuacja się unormowałasmile
    • mazeb Re: Znowu zwracam się do Was o pomoc 01.07.07, 19:48
      witaj,
      faktycznie masz klopot, ale... sledze to forum nieregularnie, wiec nie wiem,
      czy Was klopot z glistą ludzką to już przeszłość, czy jeszcze walczycie... Bo
      bez calkowitego pozbycia sie obcego nie dojdziecie do ładu z brzuchem i skora :
      ((

nie pamietam juz, czy jestes z Wawy, bo radzilabym Ci jednak przejscie sie do
      Vega Medica (obojetnie, czy potraktujesz to jako reklame, ale tam naprawde
      dzieciaki są leczone i wyleczone) smile
      Warto zainwestowac w dobrego lekarza, bo wydasz wiecej na mieszanki
      mlekozastepcze i inne kremy...

Zycze powodzenia w dochodzeniu do zdrowia!
      usciski
      gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka