1alicja580 09.12.07, 21:02 są Mamy, które mówią antybiotykom - NIE. Dokładnie chodzi mi o leczenie wszelkich wirusówek. Proszę o odpowiedzi, przeraża mnie ilość historii chorób na tym forum, gdzie dzieci osłabia się (leczy) antybiotykami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: Czy na forum...................... 09.12.07, 21:29 A o co chodzi? Przeciez antybiotyk na wirusy nie działa? Odpowiedz Link Zgłoś
1alicja580 Re: Czy na forum...................... 09.12.07, 21:38 Oczywiście że nie działa, ale lekarze na przeziębienie itp przepisują recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
anula9910 Re: Czy na forum...................... 09.12.07, 21:35 Ja jestem mamą anty antybiotykową. Jestem mamą 2,5 letnich bliźniąt i popieram wszystko co naturalne w granicach rozsądku, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
luty71 Re: Czy na forum...................... 09.12.07, 21:46 podpisuję się pod Anulą - tylko bliźniąt nie mam) Odpowiedz Link Zgłoś
mario971 Re: Czy na forum...................... 09.12.07, 22:53 Wszelkie wirusy są zabijane przez organizm jeśli zapewni się dwa podstawowe warunki: 1. Czystą krew i 2. Nasycenie krzemem. - wtedy żaden wirus nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Czy na forum...................... 10.12.07, 09:07 Oczywiscie ze sa. Wszystko jednak zalezy od sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Czy na forum...................... 10.12.07, 10:49 A kto leczy wirusówki antybiotykiem? Ja daję paracetamol dopiero jak dziecko ma dłużej niż 2 dni temperaturę powyżej 38-38,5. Dzięki temu organizm się uczy się walczyć z chorobą. Organizm dziecka reaguje inaczej niż dorosłego - najlepiej widziałam to jak syn miał 3-dniówkę. "Umierający" było dopiero jak miał ok 40 st. Ja mu spadała do 39,5 zaczynał "fruwać" po domu, jakby mu nic nie było. Ja przy takiej temperaturze pewnie nie byłabym w stanie wstać z łóżka. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś