linex44 27.06.07, 16:34 czy już w waszych województwach odbyły sie komisje kwalifikujące dzieci?u nas dopiero po 20 lipca ma sie zebrać komisja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania0987 Re: komputer dla Homera 27.06.07, 20:26 Witam! Ja jeszcze nic nie wiem,a czekam niecierpliwie.Ania Odpowiedz Link
chevalet Re: komputer dla Homera 13.07.07, 11:42 Ja jestem z woj. mazowieckiego i kilka dni temu dostałam inf ze dofinansowanie zostało przyznane i 16.08 jade na podpisanie umowy :)))) Odpowiedz Link
majka.jm Re: komputer dla Homera 18.07.07, 23:58 Jesteś bliżej Warszawy,ja z zachodniopomorskiego - jeszcze ani widu ani słychu.Gdy dzwoniłam pani powiedziała,że po 20 lipca. Odpowiedz Link
dianasz Re: komputer dla Homera 12.08.07, 21:49 Jestem z dolnośląskiego. Dostałam dofinansowanie, ale mocno okrojone. Jak u was? Mam 2.500 na sprzęt podstawowy i 5.500 na specjalistyczny, a wnioskowałam również o programy powiększające i głośnomówiące. Powidzcie jak w innych województwach? Odpowiedz Link
linex44 Re: komputer dla Homera 13.08.07, 20:18 Szczecin-podstawowy 2350zł specjalistyczy - 2750zł mało -muszą mieć na odprawy bo sie pozbywają stołków (samoobrona) a z jakiego jestes miasta?mam sentyment do tych stron Odpowiedz Link
asiarol Re: komputer dla Homera 22.08.07, 11:53 możecie napisać co kryje się pod określeniami sprzęt podstawowy i specjalistyczny? czy Wasze dzieci, na które dostaliście to dofinansowanie są w wieku szkolnym? Odpowiedz Link
emi274 Re: komputer dla Homera 23.08.07, 11:13 U umowie będzie podane co jest zaliczone do sprzętu podstawowego a co do specjalistycznego. Kupić go można w każdym dowolnym sklepie, nikt nie narzuca gdzie. I nie musi być dokładnie kupione to co było w specyfikacji przy składaniu wniosku. Ale koniecznie musi być kupione to jest zawarte w umowie. Odpowiedz Link
kobietazwyczajna Re: komputer dla Homera 14.08.07, 00:51 Śląsk - ja jeszcze nie dostałam żadnej odpowiedzi. Odpowiedz Link
kobietazwyczajna Re: komputer dla Homera 14.08.07, 22:16 Dziś przyszedł polecony list! Dostaliśmy 2300 z hakiem na sprzęt podstawowy i 1400 tez z hakiem na sprzęt specjalistyczny. I wyznaczono nam datę podpisania umowy! Cieszę się bardzo. Odpowiedz Link
kobietazwyczajna umowa 15.08.07, 09:54 Mam prośbę do tych osób, które już podpisały umowę czy to w tym roku czy też wcześniej. Nie zostawilam sobie kopii wniosku /wiem, gapa ze mnie/, a nie wiem czy w umowie bedzie okreslony scisle ten sprzet ktory wypisywalam. I czy dostawce sprzetu wskazuje PFRON czy też mogę ja sobie wybrac firme, ktorej ceny mi odpowiadają. Jak to wygląda w praktyce? Odpowiedz Link
linex44 Re: umowa 15.08.07, 14:32 To nie tylko ty jestes gapą,ja też.Moj mąż dzwonił do nich i pani powiedziała,że sklepy w całej Polsce,bo kiedyś 2,3 lata wstecz były tylko sklepy wybrane.A jesli chodzi o specyfikację to napewno dają a jak nie -poprosisz i zrobia ksero-łaski nie robią.My będziemy podpisywać 28 sierpnia.Pod egidą samoobrony strasznie to wszystko długo trwa.Pamietam znajoma 3 lata wstecz juz podpisywała na początku czerwca.No i kasy było znacznie więcej Odpowiedz Link
kobietazwyczajna Re: umowa 16.08.07, 09:48 Dzięki, czuję się pocieszona :-)) I bardzo dobrze, że nie narzucają dostawcy. A kasiorki rzeczywiście mniej, bo wnioskowalismy o wiele więcej. Ciekwam tylko ile będę musiała mieć wkładu własnego. Wiem, że minimum 5 i 2 procent, ale to przecież minimum. Ile przypadnie nam do dopłaty konkretnie nam tego nie wie nikt Odpowiedz Link
chevalet Re: umowa 16.08.07, 12:31 Nie musisz kupować dokładnie takiego sprzętu jaki wymieniłaś we wniusku :) Odpowiedz Link
linex44 Re: umowa 16.08.07, 19:43 chevalet napisała: > Nie musisz kupować dokładnie takiego sprzętu jaki wymieniłaś we wniusku :) i nikt do tego sie nie przyczepi? Odpowiedz Link
chevalet Re: umowa 17.08.07, 12:33 linex44 napisała: > i nikt do tego sie nie przyczepi? Chyba nie. Ta pani w PFRON-ie od Homera powiedziała, że nie trzeba kupować dokładnie takiego sprzętu jaki wymieniłeś we wniosku. a jeśli nie dopisałeś tam czegoś np. skanera to oczywiście też nie szkodzi i możesz rownież go kupić :) Odpowiedz Link
linex44 do kobietyzwyczajnej 16.08.07, 20:08 mnie sie wydaje,że im więcej wypasiony komp.tym więcej kasy trzeba wydać-my kupujemy laptopa i tez nie wiem jak to będzie wyglądać cenowo. Odpowiedz Link
kobietazwyczajna faktura pro forma 22.08.07, 13:21 Czy trzeba mieć ze sobą fakturę pro forma? Wydaje mi się, że nie (przecież zastanawiałam się nad tym czy narzucają dostawcę :->), ale wolę się upewnić, żeby potem nie było że coś zagapiłam Odpowiedz Link
chevalet Re: faktura pro forma 22.08.07, 16:46 przy podpisywaniu umowy? nie! dopiero podpisaniu umowy im wysyłasz ale nie pro forma tylko zwyklą (przynajmniej w oddziale mazowieckim) Odpowiedz Link
chevalet Re: faktura pro forma 22.08.07, 16:47 przy podpisywaniu umowy? nie! dopiero po podpisaniu umowy im wysyłasz ale nie pro forma tylko zwyklą (przynajmniej w oddziale mazowieckim). zresztą dowiesz się wszystkiego jak tam pojedziesz :) Odpowiedz Link
kobietazwyczajna Re: komputer dla Homera 31.08.07, 16:11 Już podpisane papiery i komputer zamówiony!!! Odpowiedz Link
linex44 Re: komputer dla Homera 02.09.07, 15:01 też już mam załatwione,czekamy na zamówiony sprzęt udżwiękawiający Odpowiedz Link
ania0987 Re: komputer dla Homera 03.09.07, 13:53 Witam!Jestem z łódzkiego.U mnie jeszcze nic niewiadomu.Czekam niecierpliwie.Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
dianasz Re: komputer dla Homera 03.09.07, 21:23 Witam, wróciłam z wakacji i odpisuję. Jestem z pod Wałbrzycha z Jedliny Zdrój. Też mam sentyment do Szczecina, w szpitalu z córką poznałam fajną dziewczynę ze Szczecina i na wakacje jeżdżę na Wolin. Dopiero podpisałam umowę, mogę zmienić parametry, ale nie rodzaj sprzętu, twierdzą, że nie mogę kupić monitora choć o niego wnioskowałam bo w podstawowym wpisałam laptopa. Napisałam jeszcze prośbę - zobaczymy. Jaki program udżwiękawiające zamawiasz? Masz z nimi jakieś doświadzenia? Odpowiedz Link
linex44 Re: komputer dla Homera 04.09.07, 19:41 W Szczecinie to ja jestem ;przelotem; już 12 lat,a tak w ogóle to jestem z Wrocławia.Ale im dłużej tu mieszkam tym bardziej tęsknię-chyba się starzeję.Ja wpisałam laptop i taki kupiłam,a nazwy sprzętu nie pamiętam chyba Jewls ale głowy nie daję,lub o podobnej nazwie.Pan gdzie go zamawiałam zabrał mi specyfikację.Wejdż na stronę CCT Szczecin,tam wszystko masz a do tego super miły pan wszystko wyjaśni. Odpowiedz Link
linex44 Re: komputer dla Homer 04.09.07, 19:45 i doradzi to ważne-ja tez nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o te programy dlatego szukałam kogoś kto się na tym zna. Odpowiedz Link