13.01.08, 16:56
Czy któreś z Waszych dzieci jest uczulone na mleko bebiko?
Obserwuj wątek
    • edyta0 Re: Bebiko 13.01.08, 17:01
      pewnie masa dzieci z tego forum
      • zielonooka Re: Bebiko 13.01.08, 17:23
        Bo ja dopiero zaczęłam tu zaglądaćsmile a jakie mleko wg Waszych obserwacji jest
        "najbezpieczniejsze" dla maluchów?
        • edyta0 Re: Bebiko 13.01.08, 17:46
          Nie ma takiego mleka, trzbea go dobrac indywidualnie. A dziecko jest
          alergikiem? Domniemywam, ze nie skoro bebiko podajesz, wiec...
          • zielonooka Re: Bebiko 13.01.08, 18:22
            Młoda ma 7 m-cy, więc jakiś czas temu zaczęłam jej podawać produkty
            uzupełniajace dietę - wiadomo. No i na wieczór daję jej kaszkę ryżową na moim
            mleku - bo mam pomrożone. Ale jeśli było za ciepłe, a mała juz się
            niecierpliwiła, chłodziłam wodą, więc "doprawiałam" mlekiem. A bebiko dostałam w
            paczuszce promocyjnej, wiec postanowiłam wykorzystac to co miałam, zeby zobaczyc
            jak mała bedzie reagować. No i własnie wydaje mi sie, ze zareagowała alergicznie
            własnie na to mleko.
            Mała nie ma stwierdzonej alergii, za to ja jestem alergikiem, takze wiem, ze i u
            niej moze wystapic alergia.
            • edyta0 Re: Bebiko 13.01.08, 18:34
              nie najlepszy pomysl z bebiko. A czy masz jakas diete eliminacyjna.
              A moze cos nowego wprowadzilas? Kaszka ryzowa tez lubi uczulac.
              • zielonooka Re: Bebiko 13.01.08, 21:02
                Wszystko juz jadła wczesniej, tylko bebiko było nowe. Az mnie to zdziwiło, bo
                jak karmiłam piersia, tzn. czesciowo nadal karmie, nic jej nie uczulało z tego
                co jadłam. No dobra, wiem, ze bebko, jest nie dla mojej córci. Dzieki dziewczynysmile
                • nicol.lublin Re: Bebiko 13.01.08, 22:24
                  a napisz coś więcej,to będziemy mogły pomóc.
                  jak zareagowała na to bebiko? wysypką? bólem brzucha? wymiotami?
                  kupy brzydkie są?
                  • zielonooka Re: Bebiko 13.01.08, 22:56
                    Ma placek pokrzywki na brzuszku. Posmarowałam starym babcinym sposobem
                    Linomagiem i znikło do rana. Taką wysypke sama mam jak zjem za dużo truskaweksmile
                    I w sumie żadnych więcej objawów nie było. A kosmetyków, proszku do prana itp
                    nie zmieniałam, więc jedynie bebiko.
                    • nicol.lublin Re: Bebiko 13.01.08, 23:02
                      a to było zwykłe bebiko? czy smakowe?
                      jabym gdzieś za tydzień-dwa spróbowała ponownie (niekoniecznie
                      bebiko - mleka ci u nas dostatek). a jogurty je? ser bialy? itp.
                      • zielonooka Re: Bebiko 14.01.08, 07:46
                        Zwykłe bebiko. Dałam raz - pojawiła się wysypka, za ok. tydzień znów
                        spróbowałam i znowu wysypka. Twarogu nie próbowałam, ale po jogurcie
                        nic jej nie było.
                        • kruffa Re: Bebiko 14.01.08, 08:21
                          No to idź do pediatry, powiedz co się stało, dołóż do tego informację że sama
                          jesteś alergikiem i poproś o receptę na Bebilon Pepti. I nie jedz rzeczy (np.
                          truskawek) po których wiesz, że dziecko ma zmiany, ponieważ w ten sposób możesz
                          jeszcze bardziej rozwinąć alergię u dziecka. Czekolady, cytrusów itp. też bym
                          nie jadła.
                          Poza tym lepiej nie wprowadzaj dziecku nabiału do ukończenia roku.

Kruffa
                          • nicol.lublin Re: Bebiko 14.01.08, 20:08
                            nie wiem czyto konieczne. jabym spróbowała nie dawać po prostu
                            bebika. można spróbować nan lub jakieś inne mleko z dopiskiem HA
                            czyli hypoalergiczne. albo mleko kozie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka