moni-ka7 28.01.08, 19:31 czy ktoras z was podaje dziecku dania hippa serie dla alergikow.jak smakuje wszym maluchom i czy nie maja po niej objawow uczulenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiapro1 Re: hipp seria dan dla alergikow 28.01.08, 20:23 przeciez kazde dziecko jest uczulone na inne skladniki,produkty.U nas sloiki totalnie odpadaly,gotowalam sama.czesto dodawany jest seler,olej rzepakowy etc. czytaj i probuj Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: hipp seria dan dla alergikow 28.01.08, 21:07 u nas tylko marchew + ziemniak i dynia + ziemniak idzie z hippa. reszta uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: hipp seria dan dla alergikow 28.01.08, 21:23 a co w twoim przypadku jest podejrzane?jakies warzywo czy mieso? Odpowiedz Link Zgłoś
onion75 Re: hipp seria dan dla alergikow 28.01.08, 22:47 jak moje dziecko bylo w wieku 'sloikowym' to przeszedl tylko hipp (nie kazde dania, co prawda, ale to byla jedyna firma, ktorej obiady moje dziecko tolerowalo). Bobovita kazda ja uczulala, Gerber w zasadzie tez (oprocz niektorych owocow). wiec jak nie moglam gotowac, ani upolowac w sklepie krolika, to obiadki hippa ratowaly mnie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
m_oments Re: hipp seria dan dla alergikow 29.01.08, 00:39 u nas tez, jedynie hipp - niektóre słoiczki przechodziły bez problemów ze skórą; wybór- metoda prób i błędów.. Odpowiedz Link Zgłoś
annnak Re: hipp seria dan dla alergikow 29.01.08, 01:14 Moja córka zjada bez problemu dynię z indykiem i risotto z brokułami i królikiem. Jest uczulona na marchewkę, więc tylko to przechodzi. Niestety dla starszych dzieci wszystkie słoiczki są z marchewką albo przyprawami. Szkoda, bo słoiczki czasami ratują, jak nie mogę sama ugotować. Odpowiedz Link Zgłoś