Dodaj do ulubionych

od czego zacząć leczenie?

01.03.08, 22:38
witam, w sumie już zaczęliśmy, bo dziś cała 3:ja, mąż i córka 2lata i 8
miesięcy wzięliśmy Zentel, powód?kolejny wirus jaki zaatakował córkę, ale
podejrzenie glistnicy, która się panoszy wśród pacjentow. Córka chodzi do
przedszkola od listopada 2006, gdzieś w listopadzie 2007 brala pyrantelum, bo
dostaliśmy w przedszkolu informację, że któreś z dzieci miało owsiki,
profilaktycznie dostała. Ja poczytałam o lambiach i objawy mi pasują do tych
comiesięcznych wirusów, nasilenie refluksu pokarmowego (stwierdzony objawowo).
Od września nonstop co miesiąc chora. Leczymy sie u alergologa, pulmonologa i
pediatry w jednym, glownie homeopatia, zrezygnowalismy z leczenia
tradycyjnego, bo corka faszerowana byla antybiotykami. Poniewaz sie naczytalam
o lambiach i ten cholerny sluchy kaszel mi nie dawal spokoju, badalismy kal u
Dr Kamirskiej, wyszla candida ++, na razie zbieram sie do rozpoczecia diety,
bylismy na urlopie, za malo czasu na opanowanie zasad, szczegolnie jak corka
slabo je(najchetniej pilaby mleko. Córka ma policzki suche, ale moze tez z
racji tego, ze nie sa codziennie smarowane kremem, chociaz czasami w sumie
niemal od urodzenia malenkie pojedyncze kropeczki jakby ropne, ale, ze od
poczatku to chyba taka jej uroda, nikt nigdy na to nie zwrocil uwagi, ma
rowniez widoczne naczynka na buzi tez od urodzenia. Juz wiem, ze powinnismy z
10-14 dni pic sok z marchwi na czczo, za 14 dni druga dawka Zentelu, czy dawac
3? kiedy sprzatac?juz nonstopem gruntowne porzadki?dziadkowie lek tez dostali,
bo maja staly kontakt z córką.Strasznie duzo sie naczytalam, kopalnia wiedzy
ale nie wiem ile czasu moga byc objawy odrobaczania? co robic dalej?corka ma
stan podgoraczkowy od okolo tygodnia, w sumie w sobota w zeszlym tygodniu
wyjechalismy na urlop i sie powoli rozkrecalo, ma uczulenie krosteczki wypukle
glownie na nogach; mi zsypalo dlonie dropna kaszka, ktora jakies 3 lata temu
leczylam sterydem do smarowania u alergologa/dermatologa bylo to okreslone
jako pokrzywka, nadwrazliwosc, moze uczulenie po plynie do naczyn/mydle w
plynie..dziwne to wszystko. Przepraszam za balagan, ale mam nadzieje, ze
wszystko w miare jasne. Aha choroby corki wypadaja mi cos kolo pelni, dosc
regularnie.Bede wdzieczna za ukierunkowanie co dalej. Gdzie poza lab Dr
Kamirskiej zrobic badania w Warszawie? nie znalazlam info w najczesciej
zadawanych niestety; pozdrawiam,Agnieszka
Obserwuj wątek
    • mami7 Re: od czego zacząć leczenie? 01.03.08, 23:09
      cześć aagulek wink

a co na to Wasza pani dr?

zrób badania u dr Kamirskiej.
      możesz też spróbować biorezonansu Vega Medica (na przykład), to da Ci jakiś pogląd.
      zbadaj tez siebie i męża.

a po tym Zentelu coś sie działo? jednorazowa dawka?

• sigvaris Re: od czego zacząć leczenie? 02.03.08, 00:52
        Lamblie jak są same nie są problemem. Problemem są robaki obłe, które niestety w
        badaniach nie wychodzą ..
        A to one głównie dają objawy. I dalsze zarażenia np. lambliami.
        Odpowiedz na pytania Mami7, to wazne.
        Napisz o dawkowaniu.
        Jeśli córka chodzi do przedszkola dawki leków konwencjonalnych są baaardzo
        krótkie w swoim działaniu.
        • aagulek Re: od czego zacząć leczenie? 02.03.08, 15:44
          cześć mami smile wieki minęły..

a co na to Wasza pani dr? to wlasnie nasza Pani Dr zalecila Zentel, bo ostatnio
          wsrod pacjentow zatrzesienie glisty i po podaniu lekow objawy kaszlu mijaja;
          podkrazone oczy, suchy kaszel, jak przy zapaleniu krtani szczekajacy, teraz jej
          sie jakby odrywa.

zrób badania u dr Kamirskiej. badania byly zrobione u Kamirskiej, wyszla tylko
          ta candida ++
          możesz też spróbować biorezonansu Vega Medica (na przykład), to da Ci jakiś
          pogląd. z tego co tu czytam terminy sa dlugie, na czym polega biorezonans?co
          pokaze?czy robale sa?

zbadaj tez siebie i męża.
          pewnie tak zrobie;kiedy najlepiej, 5 dni po pelni? skoro teraz poszla pierwsza
          dawka to kiedy badanie? po drugiej dawce czy teraz pomiedzy?

a po tym Zentelu coś sie działo? jednorazowa dawka?
          Zentel podany wczoraj, wg mnie nic sie nie dzialo, Magdę swedzi pupa, mowi, ze
          psisia, ale nie ma zaczerwienienia nic wogole. U mnie na dloniach zbladly
          krostki, ale czesto same bladly. Analizy kupy nie umiem przeprowadzic, choc o
          mlodej jakby biale jajeczka byly, ale jadla orzechy...nie mam pojecia, nie znam
          sie na tym.
          Młoda dostala Zentel jednorazowo 20 ml, powtorka za 14 dni; ma 2 lata 8
          miesiecy, wazy okolo 15 kg
          my Zentel 2 tabl jednorazowo, powtorka za 14 dni
          to samo dalam dla dziadkow.
          • sigvaris Re: od czego zacząć leczenie? 03.03.08, 17:03
            Dawka Zentelu jest jakby to powiedzieć? Znikoma?
            Przerwa długa.
            Nie wiem jak Ci radzic, bo ta dawka Zentelu jest do bani. U
            wszystkich.
            Czesc objawów wskazuje na owsiki. Ale tym nie dasz rady.
            Robiłas choć sprzatanie po tej niby-dawce?
            Albo walczysz o wizyte w VM, jeśli jesteś z Wa-wy.
            Albo ratujesz teraz sytuację sokiem z marchwi. Swieżym od jutra.
            Podajesz na czczo, 1/2 h przed posiłkiem.
            U córki 1/3- 1/4 szklanki.
            U dorosłych po szklance.
            Przerwa między tymi dawkami 10 dni.. Albo przed tą drugą dawką
            jeszcze dostaniesz sie do jakiegoś lekarza..
            • aagulek Re: od czego zacząć leczenie? 03.03.08, 20:50
              sigvaris napisała:

> Dawka Zentelu jest jakby to powiedzieć? Znikoma?
              > Przerwa długa.
              > Nie wiem jak Ci radzic, bo ta dawka Zentelu jest do bani. U
              > wszystkich.
              slowem zalamka...
              > Czesc objawów wskazuje na owsiki. Ale tym nie dasz rady.
              > Robiłas choć sprzatanie po tej niby-dawce?
              nie robilam, teraz za pozno?
              > Albo walczysz o wizyte w VM, jeśli jesteś z Wa-wy.
              co znaczy walka? do Dr M. terminy na kwiecien i maj zajete, zapisalam sie do Dr
              S. Pani w rejestracji stwierdzila, ze tak samo lecza, na pierwszy raz ok, ale to
              dopiero 19 marca
              > Albo ratujesz teraz sytuację sokiem z marchwi. Swieżym od jutra.
              > Podajesz na czczo, 1/2 h przed posiłkiem.
              > U córki 1/3- 1/4 szklanki.
              > U dorosłych po szklance.
              poratuje
              > Przerwa między tymi dawkami 10 dni.. Albo przed tą drugą dawką
              > jeszcze dostaniesz sie do jakiegoś lekarza..
              to juz niewykonalne, chyba, ze bede nekac VM telefonami po kilka razy dziennie,
              choc mam wrazenie, ze z tak oczekiwanych terminow to nikt nie rezygnuje

czy jest sens robienia teraz badan w Feniksie na owsiki?naszych na robale?bo
              skoro mam tyle czasu to mozemy zrobic, zeby pojsc z czyms a nie z niczym, bede
              wdzieczna za info.
              dziekuje i pozdrawiam
              Agnieszka
              • sigvaris Re: od czego zacząć leczenie? 03.03.08, 21:16
                Nie wiem czy po tej jednorazowej dawce Zentelu jest sens. Lamblie mogły się
                schować i na 3 tygodnie masz z głowy.
                Zrób 7 dni soków. Potem powtórz to co masz w konwencjonalnych, trudno po 1
                dniu.. Potem soki i dotrwaj tak do wizyty. Jak będziesz dzwonić do VM, próbuj
                Was wcisnąc na badania folla, sądzę że teraz to inaczej nic w kupie Wam nie wyjdzie.
                Po tej drugiej "dawce" Zentelu zrób porządki w domu. Zmianę pościeli, ręczników,
                piżam i porządki, zeby usunąc potencjalnie to, co może tam być w kurzu (ale
                także materacach, dywanach, zasłonach). Umyj zabawki dziecka, pluszaki wypierz.

Jak piszecie: "mala dostała Pyrntelum" - o serce mi się kroi. Mała? Sama? I
                jedna dawkę, albo jedną dawkę jeden dzień i powtórzoną po jakimś okresie 14 dni,
                tak? Co kto leczył w ten sposób?
                Szkoda dzieci.
                • aagulek Re: od czego zacząć leczenie? 03.03.08, 21:45
                  Sigvaris,dziekuje, ale zglupialam najpierw napisalas, ze objawy wskazuja na
                  owsiki, teraz piszesz o lambiach, nic Magdzie nie wyszlo w badaniu, to juz wiem
                  moglo nie wyjsc, leczymy objawy.. troszke rece mi opadaja..
                  Pyrantelum bylo 1 dawka, po 14 dniach kolejna dawka, nie pamietam ile stosowna
                  do masy ciala.
                  Objawy z dzis: o 4 w nocy suchy kaszel, duszacy, juz myslalam ze zwymiotuje ale
                  w koncu sie nie udalo, meczyla sie do 4.40 acodin nie pomogl; dzis poszla do
                  przedszkola, kaszel bardziej mokry, jakby sie odrywalo.
                  Aktualnie bierze:
                  - alveo pol miarki
                  - debridat 3 x1/2 tabl(na refluks pokarmowy- choc ja nie mam do niego
                  przekonania, bo stwierdzony na podstawie objawow od sierpnia zeszlego roku po
                  odstawieniu leku baclofenu, ktory brala na refluks ukm.; moze byc, ze baclofen
                  dzialal tez na refluks pokarmowy)
                  - singulair od piatku 1 x1 na wszelki by nie poszlo zapalenie na oskrzela.
                  Maz sie ze mnie smieje, ze im wiecej czytam tym wieksza paranoja w jaka popadam.
                  Zaczyna mi sie skladac jak puzzle - a moze ona po lecie-pisakownicach ma robale
                  a tu nagle ten cholerny refluks. Dodatkowo chodzilam z Magda do
                  bioenergoterapeuty, ktory podkreslal, ze nie jest lekarzem ale jednoznacznie
                  powiedzial, ze ma bakterie w oskrzelach, ze to zaden refluks...w listopadzie jak
                  do niego chodzilismy co tydzien to byl jedyny miesiac gdy nie chorowala. W
                  czerwcu z dusznosciami wyladowalismy w szpitalu, tak zaczely sie nasze przygoty
                  z krtaniowkami, infekcjami raz w miesiacu. Trwaja okolo tygodnia, robimy
                  nebulizacje sterydowe, ostatnio tylko sol i homeo, reszta leki homeo; osluchowo
                  nic nie wychodzi.
                  Ufam mojej Pani Dr i nie dopuszczam mysli, ze cos zaleca nie tak, ale co do
                  refluksu podchodze z dystansem, jak dla mnie malo namacalne mimo wszystko. Gdyby
                  byla wysypka, alergia to juz bym powiedziala ok to robale, ale jednak do konca
                  pewna nie jestem, pewnie az nie trafie do lekarza i nie wyjdzie w badaniach. W
                  sumie po oddaniu probek mimo, ze czytalam ze leczenie trudne to stwierdzilam, ze
                  wolalabym by byl to robal, bo chociaz znalabym wroga.
                  Mam metlik w glowie, jak sobie pomysle, ze moglibysmy ja przez te miesiace
                  leczyc nie na to co powinnismy to mi rece opadaja, wiem, wiem, na pewno nie mi
                  pierwszej i nie ostatniej, ale jednak. Bede wdzieczna za komentarz jeszcze.
                  Pozdrawiam,Agnieszka
    • aagulek mami, sigvaris - mogę prosić o komentarz? 03.03.08, 12:09
      pozdrawiam,Agnieszka
      • mami7 Re: mami, sigvaris - mogę prosić o komentarz? 03.03.08, 21:26
        bylam dzisiaj z dzieckiem u lekarza.
        ja nic więcej nie umiem juz dodać, do tego co Ci napisała Sigvaris.

pozdrawiam

• sigvaris Re: mami, sigvaris - mogę prosić o komentarz? 03.03.08, 23:35
          Aagula, w innym wątku piszesz o krwiomoczu u siebie. Jako były "alergik"...
          wklejam Ci mój bardzo stary post, sprzed 2 lat, żeby nie było, że na każdą
          okolicznośc ma tu jedną odpowiedź:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=36510587&a=37002826
          Zwróć uwagę na "zapalenia pęcherza". Były tez zapalenia miedniczek, czego w
          tamtym skrócie nie opisałam. Sądzę, ze i bez autoszczepionki wyszłabym z tych
          zapaleń pęcherza.. U mojej córki nigdy więcej problem się nie pojawił po
          leczeniu lamblii i odrobaczaniu choć wyrokowano mi stały problem...

Resztę doczytasz w tym starym poście.
          • aagulek Sigvaris 03.03.08, 23:52
            ja to czytalam, dlatego juz mam schize, ze maz to wogole nie ma alergii tylko
            robale, bo jak mial jakies 5-7 lat jego mama miala gliste i tylko siebie
            leczyla; ze ten moj krwinkomocz...ale skupiam sie na Magdzie, wiadomo, ze bez
            leczenia wszystkich nic nie zrobie, ale skupiam sie na problemie jej zdrowia, bo
            mam dosc infekcji nonstop..to teraz naprawde mi sie sklada wszystko, czy zle
            kombinuje z tym refluksem pokarmowym? moze sie myle, ale cos mi za duzo pasuje,
            te suche policzki, ale tez nie caly czas, no ale tez nie smaruje Magduli
            codziennie, ona nie lubi, zreszta ja sama kremow nie uzywam, nie lubie i baardzo
            rzadko stosuje.
            Tak sobie mysle, ze moze odpuscic? poczekac na wizyte?to picie soku, druga dawka
            zentelu po 10 dniach i o pozniej czekac? no bo to wyjdzie, ze 11.03 druga dawka
            Zentelu a wizyta dopiero 19.03, co do 19.03?
            na czym polega biorezonans juz mniej wiecej wiem, musze doczytac o tym co
            polecasz czyli badanie folla, nie chce Ci zawracac glowy, wiec podsumowujac co
            polecasz?jaka kolejnosc tego wszystkiego?czy tak?
            sok do 11.03
            Zentel 11.03
            sok do 19.03
            wizyta w VM 19.03 u Dr Sojki
            badanie folla?
            wspomagac czosnkiem?

pozdrawiam
            Agnieszka
            • sigvaris Re: Sigvaris 04.03.08, 00:44
              Zrób ten plan. Soki + to co masz. Nie masz schizy. Niektórzy piszą, ze ja ją mam smile
              U Was możesz, ale bez przesady czosnek obciąża wątrobę. Jeśli chorujecie od
              jakiegoś czasu, powoli. U dziecka jeśli dajesz zupki, tylko do zupek, troszkę.
              Jak się wciśniesz przed Sojką, a próbuj - wszyscy na badanie folla. I daj znać.
              Sojce raczej powiedz o próbach odrobaczania sokami. Jakby coś się działo
              wcześniej, pisz.
              U mojej córki tez podejrzewano refluks pokarmowy. Ale teraz daj spokój
              wszystkiemu. Uważaj na dotychczasowe alergeny!
              Najważniejsze na teraz kupić marchew bez ołowiu.

ps. akurat glista nie przechodzi z człowieka na człowieka. Nigdy nie wiadomo co
              kto i kiedy miał i przyniósł. To teraz nie ma znaczenia.
              • sigvaris Re: Sigvaris 04.03.08, 00:46
                aaa nie jest tak, że "tylko siebie leczyła" - tak leczyli ją lekarze.
                Marchew. Pomyśl gdzie kupić dobrą.
            • mami7 Re: Sigvaris 04.03.08, 09:59
              agulek, przechodziłam przez to samo, mam na mysli schize robalowa. potem
              przyszła jeszcze niechęc i zal do lekarzy, ze wmawiali mojemu dziecku alergie
              igE niezalezna. teraz gnebi mnie tylko, czy caly problem z tarczyca nie byl tez
              zwiazany z tym wszystkim...w tej kwestii wybralismy jednak mniejsze zlo, bo to
              delikatna sprawa, a dziecko sie rozwija.

nikt mi nie sugerowal odstawienia mleka na przykład. w akcie desperacji sama to
              zrobiłam i poprawa byla z dnia na dzien.

ja dalej widze robaki wszedzie wink ale staram sie nie popadac w paranoje.
              teraz jest latwiej, bo jednak z dzieckiem jest lepiej i nie lazimy w koncu od
              lekarza do lekarza.
              ostatnio pediatra powiedziala, ze dziekco już udaje. bez komentarza.

acha, syn dostał tez Debridat i tez byla wersja reflusku.
              oczywiście, ze u Was moze być inaczej. ale warto sprawdzic trop pasozytów, zanim
              zacznie sie wmawiac dziecku szereg dolegliwosci. potem najwyzej diagnozowac co
              innego, przy pomocy bardziej juz inwazyjnych badan.
              pomysl tez o tym biorezoznansie. ja bardzo dlugo wypieralam to wszystko ze
              swiadomosci, bo jestem umyslem scislym, inzynierem jakby nie bylo. a to dla mnie
              takie czary mary, jak i ta cala homeopataia.

zanim nie trafisz do dobrego lekarza, rozważ to co proponuje Singvaris, ale
              decyzja zawsze należy do Ciebie, bo to twoje dziecko i twoja odpowiedzialność.
              nie rób więc nic wbrew sobie, nawet jesli jest to tylko/aż podawanie soku z
              marchwi. jak sie czegos boisz poczekaj do wizyty w VM, albo pytaj pediatry,
              ktorego masz pod reką.
              to sa tylko moje rady wink
              pamiętasz, tak jak na naszym forum. nigdy nikomu nie pisałysmy, ze powinien
              podac taki a nie inny lek, albo koniecznie zrobić to czy to, bo to forum, a nie
              poradnia. ale sugerowalysmy w czym moze tkwic problem i jak to mozna
              zdiagnozować, czym i jak byly leczone nasze dzieci, przez kolejnych czesto
              lekarzy. jak sie potem okazywalo, niestety czesto nasz trop byl dobry, w
              przeciwienstwie do pierwotnej diagnozy lekarskiej. zreszta, sama wiesz jak jest.

pozdrawiam i głowa do góry!
              • aagulek Dziewczyny 04.03.08, 19:26
                dziękuję. Przelozylam wizyte do Dr S. na 12; na biorezonans mamy sie wkrecic, bo
                ponoc czesto pacjenci nie odwoluja, macie doswiadczenie kiedy najlepiej
                pojechac?ile to trwa?
                dzis w nocy znowu pobudka ale o 3, zabralismy Magdę do siebie i przestala
                kaslac, ale dalam tez acodin wiec moze po nim..się łudzę..porzadki nas
                czekaja.Czy w dniu bio tez pic sok? moze w czwartek uda sie Magdzie zrobic, zeby
                na wizyte pojsc z gotowcem, pozdrawiam,Agnieszka
                • aagulek Re: Dziewczyny 04.03.08, 21:07
                  analiza kupy-czytac nie przy jedzeniu - niby nie ma zatwardzen, ale kupa
                  wczoraj, ktora probowalam analizowac twarda jak kamien, moglam polamac jak
                  krede..dziwne...
                  • sigvaris Re: Dziewczyny 05.03.08, 02:06
                    Z czym łączysz ten "stan" kupy?
                    Było zatwardzenie? Po ilu to dniach od leku?
                    Czy tez po marchwi?

Co do mleka (krowy) nigdy przy pasożytach nie podaje sie mleka i jego
                    pochodnych. Także cukru i ogranicza gluten. Jak więc Wasza dieta?
                    • aagulek Re: Dziewczyny 05.03.08, 21:58
                      witam, z niczym w sumie, poniewaz Magda chodzi do przedszkola ja nie mam pojecia
                      jak wygladaja te kupy na co dzien, czasami robi rano lub po poludniu w domu i
                      wtedy wiem. Niby zatwardzenia nie bylo, ale jak doslownie przelamalam to twarde
                      jak kamien. Zentel brala w sobote.
                      Alergii ogolnie nie mamy stwierdzonej i objawowej na nic. Ale wczoraj zauwazylam
                      krostki 3 szt obok ust, sok zaczela pic w poniedzialek. Mleka nie pije, chyba ze
                      w przedszkolu zje serek, do picia daje mleko ryzowe, slodyczy nie je.Dieta
                      ogolnie uboga w witaminy, bo nie je warzyw. Zupy dostaje zmiksowane na wodzie,
                      gotujemy w domu i zanosimy do przedszkola. Parowek i kajzerek nie wolno,
                      zakladam, ze dostaje chlebek, wedlin i serow nie je, wiec nie pytaj co je.
                      Zalozenie bylo, ze w przedszkolu od momentu stwierdzenia refluksu nie podaja
                      bulek, parowek i zup na rosole/vegecie i czymkolwiek, bo daje swoje.
                      Ja poniewaz jestem pod opieka dietetyka mam zakaz picia soku, nie wiem czy sie
                      dostosowac. Maz pije.
                      Dzis bylo wielkie sprzatanie.

pozdrawiam,Agnieszka
    • aagulek Re: od czego zacząć leczenie? 06.03.08, 12:42
      witam, dzis w nocy znowu pomiedzy 3 a 4 kaszel, po acodinie przeszedl, suchy,
      meczacy, dudniacy, wszystko bylo posprzatane. Odstawilam Debridat na refluks
      pokarmowy,mam dosc. Jak nie bedzie robali to gdzie ja mam isc z Magdą, kto mi
      wreszcie powie co jej jest? pozdrawiam,Agnieszka
      • aagulek Re: od czego zacząć leczenie? 06.03.08, 23:11
        witam ponownie, co ja mam robic, Magdula na wieczor narzekala, ze ja dupcia
        swiedzi, przy ustach niby krostki niby liszajowate jakies takie zaczerwienione
      • mami7 Re: od czego zacząć leczenie? 07.03.08, 07:23
        agulek, doczytałam, ze 12.03 macie wizytę w VM. poczekaj spokojnie. podajesz sok
        z marchwi chyba, nie powinien dziecku zaszkodzić, a moze pomaga. w tym wieku
        wiekszość dzieci faszeruje sie juz kubusiami, wiec czysty sok z marchwi będzie ok.
        spróbuj może też z pestkami dyni i moze w ogóle więcej pełnych ziaren.

obserwuj mała, ja bym spróbowała testu plastrowego, skoro pupa swędzi.
        postaraj sie nauczyć dziecko jeść warzywa. ogórka kiszonego nie zje? podajesz
        probiotyki? no i czy pije wystarczająco, skoro takie kupy robi?

biorezonans trwa chwilkę, jak dziecko współpracuje, a córka jest mała. nie wiem
        ile może potrwać u Was. moje "duże", dziecko ostatnio cuda wyczyniało.

sprawdz najpierw ten trop pasozytów. ile próbek badałaś w Felixie? a kiedyś
        robiłaś jeszcze jakies badania kału?
        • aagulek Re: od czego zacząć leczenie? 07.03.08, 11:38
          czesc,
          nie robilam wczesniej badania na pasozyty; probki byly 3 co 2-3 dni; w nocy
          znowu kaszel, rano to samo, niby odrywajacy; mnie po soku boli chyba watroba ale
          szybko przechodzi..dziwne..pozdrawiam,Aga
          • agni-76 Re: od czego zacząć leczenie? 07.03.08, 16:02
            Witam
            Przeczytałam nastepny zestaw postów i aż mnie głowa od tego
            wszystkiego boli co i jak. Syn (6 lat)leczony jest na alergię , ma
            podawane leki na astme ( VENTOLIN, CORTARE, SINGULAIR, ZYRTEC,
            OXODIL) i jak nie bral leków i jak bierze tak samo czesto łapie
            infekcje, często kaszle, Za rada Singvaris zamierzam zbadac kal na
            pasozyty, lamblie itp i nie ukrywam ze juz mnie bierze przerażenie
            jak czytam o tych wszystkich metodach leczenia.
            Pozdrawiam

p.s. w wieku 3 lat syn miał owsiki
            • aagulek Re: od czego zacząć leczenie? 08.03.08, 09:53
              no nie wiem czy sie cieszyc czy nie, dzis noc bez pobudki, bez kaszlu..a moze to
              refluks jednak, wypila mniejsza butle kaszy z mlekiem ryzowym i dosc gesta, no
              ale rano znowu kaszel, na czczo..sok marchwiowy dostaje, liszaj na buzi wiekszy,
              nie smaruje go niczym, bo nawet nie wiem czym mialabym, ale tez wymyslilam
              sobie, zeby do srody do wizyty w VM sie uchowal i Pani Dr go zobaczyla.
    • brunetka75c Re: od czego zacząć leczenie? 08.03.08, 12:18
      Witaj . Zacznę od tego że nawet nie przyszło Tobie na myśl ,że to
      szczepionki osłabiły odpornośc twego dziecka . zawierają toksyny .
      lekarze kradną ulotki z opakowan, wiec nawet nie przypuszczasz że w
      szczepionkach jest rtęć . jeszcze dodam że czeka cie ostatni bój
      MMR2 W NIEJ JEST SIARCZAN NEOMYCYNY.A POTEM TO TYLKO PŁACZ
      • aagulek Re: od czego zacząć leczenie? 08.03.08, 19:59
        no nie wpadlam
        • aagulek Re: od czego zacząć leczenie? 10.03.08, 00:04
          witam, kolejny nowy objaw - wysypko -liszaj pod okiem, oby do srody, bo zwariuje...
    • aagulek po wizycie w VM 12.03.08, 22:03
      mieliśmy wykonany biorezonans
      Magda: owsiki, glista, lambie, uczulenie na laktoze, pszenice, bialko kurze,
      mleko krowie. Potwierdzony przerost grzyba (w badaniu u P. Kamirskiej wyszła
      tylko candida ++)
      mąż i ja: glista, lambie, owsików już Pani Dr nie badała, bo i tak się
      przeleczyć musimy rodzinnie
      Leczenie
      Magda - 2 lata i 8 miesięcy, 15 kg
      Vermox 2x 1 tabl - 6 dni
      zielone ziola chinskie 2 x 1/2 amp-12 dni
      Zentel 20 ml dziennie - 3 dni
      Furazolidon 4 x 5 ml - 10 dni
      Heppel 2 x 1/2 tabl do ssania przez miesiąc - od początku leczenia
      Cina C30 1 granulka do ssania co 10-14 dni-od początku leczenia

ja i mąż
      Vermox 2x 1 tabl - 6 dni
      14 dni przerwy
      Zentel 2 tabl dziennie - 2 dni
      Metronidazol 3x1 tabl - 7 dni
      Cina C30 1 granulka do ssania co 10-14 dni-od początku leczenia.

Nie umiem znaleźć słowa jak się czuję, nawet nie jestem zszokowana, po tych
      ciągłych infekcjach, tym co przeczytałam tutaj raczej się spodziewałam robactwa,
      natomiast nie sądziłam, że aż tyle tego cholerstwa będzie, no i jeszcze te
      alergeny u Magdy. Włosogłówka nie była zbadana, mam robić kąpiele z miodu i
      mąki. Leki wykupione, jutro zaczynamy walkę. Pozdrawiam, Agnieszka
      • mami7 Re: po wizycie w VM 12.03.08, 22:09
        Aga, u kogo byłaś w VM?
        • aagulek Re: po wizycie w VM 12.03.08, 22:14
          u Dr Sojki, skad pytanie?moze napiszesz na priv?
          • mami7 Re: po wizycie w VM 13.03.08, 08:21
            pytałam z czystej ciekawosci. powodzenia!
            • aagulek przypomniało mi się 13.03.08, 21:37
              jeszcze Pani Dr poprosiła by na następną wizytę przynieść kartę szczepień, bo
              też chce Magdę odczulać, wg niej jedna ze szczepionek zaburzyła równowagę w
              organiźmie, jakoś to fachowo ujęła ale nie pamiętam..
              mam pytanko czy sok marchwiowy można pić czy odstawić? bo tak poza wszystkim to
              nam posmakował, no może nie do końca córce ale pije i się zastanawiałam właśnie
              czy odstawić na czas leczenia?przeciez normalnie też by mogła pić codziennie
              sok, ale wolę się upewnić. Pozdrawiam,Agnieszka
              • aagulek 4 dzień leczenia 16.03.08, 15:56
                zero objawów, może być, że ich nie będzie?mnie od czasu do czasu boli w prawym
                boku, jakby mnie coś ciągnęło, ale tak było wczoraj pod wieczór, dziś już ok, w
                życiu nie bolała mnie wątroba, więc trudno porównać
    • aagulek pełnia, przerwa-nasze wrażenia 20.03.08, 20:46
      pełnia już jutro, ja mówię, że jak córa przetrwa to będzie super; póki co
      pogodne dziecko, bez histerii, bez kaszlu! bez objawów refluksu smile
      • mami7 Re: pełnia, przerwa-nasze wrażenia 21.03.08, 00:40
        cuda?

powodzenia Agulek, mam nadzieje, ze wyjdziecie na prostą.
        • aagulek Re: pełnia, przerwa-nasze wrażenia 22.03.08, 22:31
          wczoraj zaczerwieniona psisia, ale pomogl linomag
    • aagulek infekcja?pomocy jak mogę pomóc? 29.03.08, 19:38
      no i kurczę woda leci z nosa, niby nic poza tym, nie ma podkrążonych oczu, ale
      dziś spała koszmarnie, pierwszy raz był zgrzyt sen zgrzyt i wybudzanie, pierwszy
      raz wogóle jakaś reakcja. Sama nie wiem co o tym myśleć, jutro ostatni dzień
      chińskich ziół ale odpuszczę i podam zentel, bo się boję, że to owsiki.
      Podałabym wlewkę z czosnkiem ale się boję, że może ziółka nie działają i jak te
      cholery zaczną mi Magdę atakować?czy wylezą czy uciekną gdzieś wyżej i co wtedy?
      poradźcie coś dziewczyny, pozdrawiam,Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka