beataantos 27.08.03, 12:34 Czesc, Napiszcie proszę jak przekonałyscie swoje dzieci do picia tego świństwa. Mój synek (obecnie 5,5 miesiąca) za nic nie chce tego pić! Beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o.zi Re: Nutramigen 27.08.03, 13:39 Mój syn ma skończone 3 lata i nadal pije Nutramigen z własnej , nie przymuszonej woli. Co więcej ostatnio pewien tata alergika powiedział mi, że mieli problem z przestawieniem małej z Nutramigenu na krowie mleko. A więc uwierz,że można . Jakie mleko do tej pory dawałaś? Ja na przykład mieszałam Nutramigen z jego ulubionym soczkiem pół na pół, lub z mlekiem, które pił wcześniej i tak powoli przestawił się. Pozdr. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw2 Re: Nutramigen 27.08.03, 15:16 u mojej Ani wyglądało to tak, że musiała przyzwyczaić się i do picia przez butelkę, a więc polubić smoczek, jak i do Bebilonu Pepti - wcale nie smaczniejszego. przez pierwsze dwa dni płakała i wypychała językiem smoczek z buzi, ale musiałam być silna i, wstyd się przyznać, zmuszałam ją. teraz jest to jej kochane mleczko. Uwierz, im szybciej to zrobisz, tym dziecię łatwiej się przyzwyczai. nie wyobrażam sobie że 2 letnie dziecko ma zacząć pić Nutramigen. Powodzenia i trzymam kciuki Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Nutramigen 27.08.03, 17:35 Moja dzidzia od 6 miesiaca pije Bebilon Pepti. Nie wiem jak to sie stalo ale od razu go polubila. Nie bylo zadnego problemu z odstawieniem jej od piersi i przejscia na to swinstwo ( smierdzi okrutnie) Pozdrawiam zycze sukcesow w walce. Odpowiedz Link Zgłoś
eu-iza Re: Nutramigen 27.08.03, 21:23 Ja wprowadziłam nutramigen w wieku 18 miesiecy w trakcie odstawiania od piersi. Podaję go z ryżową kaszka. Stopniowo zwiększałam ilość miarek. Przyznam sie, że nie trzymam przepisowych proporcji, tzn podaje to bardziej rozcieńczone, ale Krzyś ma 19 miesiecy i urozmaiconą (jak na alergika) dietę, wiec moge sobie pozwolić. Tak poza tym to mały lubi to "mleko", ja też, i podjadam mu czasami. Po 19 miesiącach diety nawet nutramigen mozna polubic. Odpowiedz Link Zgłoś
monisa1 Re: Nutramigen 29.08.03, 17:37 Igi (10 miesięcy) na początku też nie chciał pić Nutramigenu ale to chyba po złych doświadczeniach z Bebilon Pepti po którym źle się czuł. Na początku dodawałam do kaszki 1 miarkę, potem 2 itd. Teraz dochodzę już do 5 (przy 6 już się krzywi) i nie trzymam się dawkowania podanego na opakowaniu. Po za tym mały już nie wyobraża sobie jedzenia bez tego śmierdziucha i każe sobie dodawać choć jedną miarkę do wszystkiego (nawet zupki jarzynowej). No cóż o gustach się nie dyskutuje, ja bym tego nie mogła jeść. Dodawaj po prostu do jedzenie na początku małe ilości mleka a dziecko po pewnym czasie się przyzwyczai. Życzę wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
beataantos Re: Nutramigen 08.09.03, 10:59 Dziewczyny, Dzieki za podpowiedzi, zaczelam mu dodawac do mojego mleka po troszeczku i w koncu sie przekonal. Teraz bez szemrania wypija sam Nutramigen i chyba mu nawet smakuje. Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
danka_cz Re: Nutramigen 11.09.03, 19:14 wcale mu się nie dziwię ale coś Ci opowiem. Mój syn jest alergikiem. Gdy był mały lekarze stwierdzili u niego skazę białkową-oczywiście zakaz krowiego mleka. Przeszedł na sojowe. Potem na ten obrzydliwy nutramigen, którego oczywiście nie chciał pić i trudno się dziwić. Wysypka, zielony płynny, cuchnący stolec - raj. Poszukałam pomocy u... (od razu powiem,że gdy mi koleżanka poleciła popukałam się w głowę)radiestety. Poszłam-to była ta ostatnia deska ratunku bo lekarze rozkładali ręce. Patrzyłam jak na wraiata na faceta, który machał wachadełkiem nad zdjęciem mojego syna. Zastanawiałam się czy ja zgłupiałam do reszty czy może on i... . Dostałam od niego listę 150 produktów które syn może jeść i drugą czego głównie unikać plus jakieś krople homeopatyczne. Nadal byłam sceptykiem ale "raz kozie śmierć". Na tej na której było co może jeść było prawie wszystko co zabronili lekarze. Wziełam odech podałam krople zapisane przez niego i 250 pełnego krowiego mleka. Odczekałam tydzień i wyrzucilam nutramigen. BRRR obrzydlistwo. Okazało się, że syn nie ma żadnej skazy białkowej a uczulony jest m.in. na zalecaną przez lekarzy soję. Odwróciłam o 180 stopni jego dietę zgodnie ze wskazaniami radiescety i... do dziasiaj dziękuję koleżance - syn ma już 8 lat, że namówiła mnie do skorzystania z jego porad. Faktem jest, że nie był to pierwszy lepszy radiesceta. On wyciągnął z alergii i jej dzieci. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś