Dodaj do ulubionych

ciągle zatkany nos - alergia, trzeci migdal...

09.05.08, 21:59
poradzcie cos bo juz mi wszystko opada...
trzeci migdal zaleczylismy lymphomyosotem, po ok.3 mcach spokoju zaczely sie pylki a wraz z nimi dolegliwosci ze strony nosa i oczek - nos zatkany, smarki wylacznie biale i przezroczyste, dziwne mruganie - takie zaciskanie oczu; alergolog stwierdzila z cala pewnoscia alergie na pylki, na testy za wczesnie (2 l 10 mcy) - zalecila claritine, do nosa spray Avamys, syrop robiony z efedryna (wczesniej na migdala byl tez ten syrop + zyrtek); na oczy pomoglo, katar sie skonczyl ale nosa nie jestesmy w stanie odetkac, niewielka poprawa i to na krotko jest tylko po efedrynie, claritina wyglada na to, ze nie dziala wcale; po 3 tygodniach na kolejnej wizycie mamy zamiennie za claritine aerius - podaje trzeci dzien, nie widac zadnej roznicy ... migdaly wygladaja podobno dobrze a wiec te problemy wynikaja tylko z alergii, choc ja juz watpie w te alergie skjoro nie dzialaja zadne antyhistaminy .... ponadto nie jest nic lepiej w dni deszczowe, a teoretycznie powinno byc bo pylkow nie ma wtedy... wymaz z nosa zrobiony - jest ok; pasozytow brak...
dzis przed spaniem synek uprawial skoki po lozku, wyszalal sie az padl i przez chwile zasypiajac nie mogl zlapac oddechu - nawet po efedrynie podanej godzine wczesniej... jak juz zasnal i troszke odpoczal, polepszylo sie, oddycha nosem, ale za 2-3 godz znow sie zatka i przejdzie na oddychanie ustami...
boje sie ze sie moje dziecko nabawi astmy, w miedzyczasie konsultowalam to z innym alergologiem ale stwierdzil ze leczenie ok...
prosze o jakies sugestie, jutro chyba sie wybierzemy do laryngologa znow, nie wiem co jeszcze mozna zrobic...
Obserwuj wątek
    • mama200 zel... 09.05.08, 22:13
      do nosa tonimer polecam...dzialanie tego zelu jest rewelacyjne.
      • dixi Re: zel... 09.05.08, 23:05
        nawilzaczy donosowych przerobilismy sporo, ale tego nie znalam - kupie jutro,
        skoro rewelacja, byc moze forma zelu daje efekt na dluzej i bedzie mozna
        aplikowac rzadziej - moje dziecko juz ma dosc nieefektywnego zajmowania sie jego
        nosem i walczy ze mna, widzac w reku flaszke z psikaczem ...
        • marzenak35 Re: dieta pieciu przemian 09.05.08, 23:32
          poczytaj o djecie odśluzowującej nizej na forum
    • dixi Re: ciągle zatkany nos - alergia, trzeci migdal. 14.05.08, 20:39
      to ja jeszcze mam pytanie - czy zablokowany nos z ktorego po odblokowaniu uda
      sie wydmuchac troche bardzo gestej, przezroczystej wydzieliny - jako jedyne
      objawy - moga wystapic przy robalach?? robilismy badania na pasozyty, ale na
      lamblie juz nie - zreszta z wynikami tych badan wiadomo... a ja coraz bardziej
      sie sklaniam do wniosku, ze tem katar to nie alergia - mimo zapewnien lekarzy;
      co do wsazowek wyzej - diete odsluzowujaca stosujemy od dluzszego czasu w
      zakresie dosc uproszczonym (na ile mozna sobie pozwolic z niejadkiem) -
      odstawione mleko ktorego i tak synek nigdy nie lubil, podobnie jak przetworow,
      nie je surowych warzyw i owocow, czesto kasze - glownie jaglana, za slodyczami
      nie przepada, pieczywa tez nie lubi- jego obiad to przewaznie zupa i jakies
      miesko ...
      Tonimer zaku[pilam - dzialanie moze i rewelacyjne ale dla stworzen o troche
      wiekszym rozumku niz uparty 3-latek - u nas nie sprawdza sie absolutnie bo po
      prostu nie da sie tego zaaplikowac;
      dodatkowo dalam sie nabrac na reklame cuda pn. nosaller - tu psikamy bez
      problemu, ale efektow zero;
      • sweet.joan Re: ciągle zatkany nos - alergia, trzeci migdal. 15.05.08, 08:51
        Mój syn miał wiecznie zapchany nos przy lamblii i robakach. Też chodziłam od
        alergologa do laryngologa bez skutku, a minęło po leczeniu na pasożyty i zmianie
        diety (zero nabiału i cukru).
      • dta Re: ciągle zatkany nos - alergia, trzeci migdal. 15.05.08, 10:11
        A moje dziecko (1,5 roku) miało ciągle zapchany nos i nieżyt oczu -
        okazało się, że ma alergię na: gluten, mleko, jajka, ziemniaki,
        drożdze, soję... Zmieniliśmy dietę i odstawiliśmy krople do oczu, co
        do nosa to jeszcze nie wiem czy jest poprawa, bo zaraz po
        rozpoznaniu starszak przyniósł jakiegoś wirusa do domu i mały,
        przerabiał go przez miesiąc.
        • pacsirta Re: ciągle zatkany nos - alergia, trzeci migdal. 18.05.08, 14:18
          a skąd wiesz, że ma alergię na te właśnie produkty a na inne nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka