dagusia_29 14.05.08, 21:33 Mam pytanie jak to jest z zasiłkiem opiekuńczym na dzieci alergiczne??? Czytałam że niektórzy dostają. Czy może ktoś z was pobiera taki zasiłek?? I jak można załatwić taki zasiłek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamaria3 Re: Zasiłek opiekuńczy 16.05.08, 21:12 Ja wystąpiłam o zasiłek pielęgnacyjny i świadczenie pielegnacyjne. Komisję mamy 19. Potrzebny jest opis lekarza - u nas alergologa na specjalnym formularzu i kopie kart (potwierdzone) od alergologa i pediatry. Zasugerowała to nasza alergolorzka, ale zaznaczyła, że wszystko zależy od komisji. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
mag.ia Re: Zasiłek pielęgnacyjny 17.05.08, 18:48 moja córcia dostała na 2 lata,płaconepo 153 zł.Dziecko jest alergikiem pokarmowym na mleko ,pszenice,soje jajko,to wszystko w 6 klasie powyzej 100 i ma IgE ponad 3 tys. oprócz tego toksokaroza. Dołączyliśmy wyniki badań i opinie pediatry.Podobno byłiśmy u najsurowzej p.Dr,córcia wtedy wygłądała ślicznie ,jaknajzdrowszy dzieciak,ale dzieki diecie i radom z tego forum. Powodzenia wszystkim starającym się. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamaria3 Re: Zasiłek opiekuńczy 19.05.08, 22:53 dostałam na jedno dziecko na rok (występowałam dla dwójki) - drugi "za zdrowy" - obaj mają silną alergię pokarmową i wziewną, astmę oskrzelową. Tylko starszy lepiej wygląd ogólnie. Obaj skórę mieli czystą. Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia_29 Re: Zasiłek opiekuńczy 20.05.08, 09:56 Dzięki i trzymam kciuki za powodzenie, mam nadzieje że się uda. Trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
i.kreczman Re: Zasiłek opiekuńczy 14.07.08, 18:59 MAM PYTANIE CZY PO OPERACJI USUNIĘCIA NACZYNIAKA U MOJEGO 11LETNIEGO SYNKA MOGĘ SIĘ UBIEGAĆ O ZAŚ.PIELĘGNACYJNY I ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE. Odpowiedz Link Zgłoś
i.kreczman Re: Zasiłek opiekuńczy 14.07.08, 19:01 ZAPOMNIAŁAM DODAĆ ŻE USUNIĘTO NACZYNIAKA MÓZGU W CZD W WARSZAWIE SYN MUSI POZOSTAWAĆ POD STAŁĄ KONTROLĄ Odpowiedz Link Zgłoś