karoll16 18.06.08, 11:44 jakie są najlepsze probiotyki dla 2,5 mies maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska_kit Re: probiotyki-jakie najlepsze? 18.06.08, 12:09 Oj, było już sporo wątków na ten temat. Spróbuj poszukać w archiwum Odpowiedz Link Zgłoś
karotka11 Re: probiotyki-jakie najlepsze? 18.06.08, 15:06 Z tego, co dowiedziałam się na ostatniej wizycie u alergologa, jedynym probiotykiem , którego działanie zostało udokumentowane, jest Dicoflor. Odpowiedz Link Zgłoś
bagnarola bioGaia 24.06.08, 10:34 Witaj. Ja polecam specyfik o nazwie bioGaia, podaję z zalecenia alergologa dziecku już od 2 miesiąca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: probiotyki-jakie najlepsze? 18.06.08, 15:28 Dicoflor 30 dla alergików (używamy) zachęcająco też wygląda AC-Zymes. np. - wytwarza niekorzystne środowisko dla bakterii chorobotwórczych i gnilnych, grzybów oraz robaków (lamblie, owsiki, glisty, tasiemce) - wspomaga produkcję witamin z grupy B zapobiegając problemom skórnym m.in. egzemie, grzybicy na rękach, nogach, palcach, pod paznokciami, w płucach, jelitach bądź w pochwie; Odpowiedz Link Zgłoś
alajna2 Re: probiotyki-jakie najlepsze? 18.06.08, 21:30 Ogólnie nalezy wybierać takie probiotyki, które sa lekami nie suplementami diety, Suplementy diety nie musza być badane klinicznie i tak naprawdę nikt nie kontroluje ich produkcji, dlatego tak naprawdę nie wiadomo, co siedzi w środu. Z produktów leczniczych to na pewno Trilac, lakcid i Lacidofil/bezmleczny-dla dzieci z nietol. mleka/. Trilac i Lakcid zawierają mleko w proszku, o czym pediatrzy zapominają. Odpowiedz Link Zgłoś
castorama31 Re: probiotyki-jakie najlepsze? 19.06.08, 03:27 alajna2- mam pytanie ja podaje Lacidofil tylko,że on nie chce się do końca rozpuścić w wodzie ,tak ma być? Bo moj Maly chętnie pił Lakcid, ale on zawiera mleko ... Odpowiedz Link Zgłoś
alajna2 Re: probiotyki-jakie najlepsze? 19.06.08, 18:47 castorama31 w jakim wieku masz dziecko? je słoiczki?, deserki? ja mojej alergiczce na mleko podaje lacidofil zmieszany z deserkiem np.jabłkiem. Wczesniej podawałam zawiesdzony lacidofil w łyzeczce wody i pluła tym. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
la.sonrisa zdecydowanie biogaia! 26.06.08, 14:42 w kropelkach, łatwo podac, ewentualnie dicoflor30. Odpowiedz Link Zgłoś
robkar Ac-Zymes 26.06.08, 16:19 Czy ktoś używał, poczytałam na internecie i dość ciekawie wygląda ale jakoś nie wierzę w firmy typu 4life, zamówiłam ten propiotyk ale proszę jeżeli ktoś używał to niech się wypowie, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś