andziulindzia 20.07.08, 00:58 Jakie wypełnienie poduszek i kołder stosujecie dla swoich alergicznych kilkulatków? Gdzie można to ewentualnie kupić? Dodam, że córcia ma podejrzenie alergii m.in. na roztocza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_oments Re: pościel dla alergików 20.07.08, 07:45 Nie pamiętam jakiej firmy, ale sprawdzaj na metce żeby można bylo prać w temperaturze powyżej 60stopni; Wypełnienie sztuczne -100% poliester, mozna czesto prać kupowalam w markecie; ale to byla profilaktyka, moje dziecko nie ma stwierdzonej alergi na roztocza, są specjalne pościele - wypełnienia i pokrowce dla alergików, czasami sa nasączone substancjami bakteriobójczymi; plus np Allergoff; www.bjmc.istore.pl/sklep,2601,,,03,--zakupinpl--,pl-pln,495508,0.html www.bjmc.istore.pl/sklep,2601,,,03,--zakupinpl--,pl-pln,495518,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
ullam Re: pościel dla alergików 22.07.08, 18:16 Hej. My mamy pościel Hollofil Allerban (jak wyżej) kupowaną od firmy AMW-Świat Kołder i Poduszek w Pyrzowicach. Można ją kupić i w marketach i w specjalistycznych sklepach, ale ja potrzebowalam konkretne rozmiary i zostały na zamówienie uszyte. Uszyto nam też tam pokrowce na materace. Jestem baaaaardzo zadowolona z wszystkich produktów. Wszystko piorę od dwóch lat raz w tygodniu na 60st, nic się nie odkształca (poduszki nieco straciły rogi), nie zbija, szybko schnie. A najważniejsze, że moje dziecko (uczulone min na roztocza) leczy się we własnym łóżku . Z czystym sumieniem mogę polecić producenta i wyroby. Oczywiście poza poscielą stosujemy też inne zalecenia obowiazujące w domu małego alergika i wszystko to razem daje bardzo dobre rezultaty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.bujak Re: pościel dla alergików 23.07.08, 11:57 Jesli chcesz maksymalnie "zabezpieczyc" malego alergika, polecam zakup materaca do lozka dla alergikow. Ja mam takie materace, pisze, ze sa wykonane ze specjalnej gabki, ktora "nie wchlania" roztoczy i dodatkowo jest w nich aloes. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_szad Re: pościel dla alergików 01.08.08, 23:12 Ja polecam pościel zapakować w pokrowce ARGO iimw.ewitryna.pl/index.php?url=!textil&id_textil_topic=8&PHPSESSID=30d55cfb072aaaf0cf7ee7b2cb9db807 Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta770 Re: pościel dla alergików 20.08.08, 21:34 terz jest mnustwo takich produktów, jedwabne , synetyczne, specjalnie przeciw roztoczom, trzeba poszukać w internecie . ja jakiś czas temu kupowałąm pościel w internecie w sklepie www.gianniferrara.pl , po za pościelą maaja inne fajne rzeczy , nie tanio ale warto pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
ghc [...] 12.10.08, 13:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
small_victory [...] 12.10.08, 16:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: pościel dla alergików 12.10.08, 18:24 I po co podszywać się pod inny nick? Nie ma to jak znalezienie sposobu na dotarcie do klientów. Potrafisz tylko pisać o tym sklepie? A tak btw to nie wiem co jest takiego antyalergicznego w tej pościeli? Bo bez pierza? Przecież w tej pościeli po 1-2 tygodniach i tak będzie mnóstwo roztoczy i ich odchodów, a pranie pościeli co 1-2 tygodnie to lekka paranoja. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
joasija Re: pościel dla alergików 14.10.08, 22:09 polecam równeiż hollofil allerban (mamy z mężem taką dla siebie- ja jestem alergikiem "roztoczowym"), kupiliśmy również synkowi... www.poladun.pl to jest strona producenta Odpowiedz Link Zgłoś