kati_74 07.11.08, 08:20 pomóżcie doświadczone mamy czy jest chleb bez mleka? lekarz mi mówił że baltonowski jest bezmleczny, ale teraz pytanie - czy każdy o tej nazwie? czy tylko z konkretnej piekarni? dodam że jestem z W-wy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halszka111 Re: chleb bez mleka ?? 07.11.08, 12:41 Ja kupuje czysty zytni na zakwasie, w tym nie ma ani mleka ani tez zadnych polepszaczy, ale o to musisz pytac w piekarni. W tych chlebach z marketu zwłaszcza pakowanych (na opakowaniu zwykle jest podany skład) roi sie od polepszaczy (które często zawieraja mąke sojową i inne "super" składniki) i innych "pieknych" składników. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta26 Re: chleb bez mleka ?? 16.11.08, 15:36 Powinnaś kupować tylko chleb z wypisanym składem. Żytni na zakwasie jest pewnie zdrowy itp, ale z doświadczenia ci powiem, że ja matka na diecie eliminacyjnej dostałam porządnego bólu brzucha po takim chlebie - jest cięęężżżki. Chleb baltonowski ma dużo polepszaczy nadających smak. A chleba bez informacji o składzie ja bym nie kupiła... Odpowiedz Link Zgłoś